Betalingen ontvangen en je financiële zaken regelen

Wat je moet weten

Betalingen ontvangen en je financiële zaken optimaal regelen

Als je objecten verkoopt op eBay, betalen we je rechtstreeks uit op je bankrekening. De uitbetalingen zijn snel, eenvoudig en veilig.  Als verkoper kun je je activiteiten stroomlijnen doordat alles toegankelijk is vanaf één plek: totale kosten, aangepaste rapporten, terugbetalingen en retourzendingen, en vereenvoudigde bescherming. Als je externe tools gebruikt die met de API's van eBay zijn geïntegreerd, kun je je aanbiedingen, voorraad en bestellingen beheren, je financiën afstemmen en terugbetalingen verrichten. Kopers kunnen moeiteloos betalen met de vele opties, waaronder ​​veelgebruikte creditcards, bankpassen, Apple Pay, Google Pay en PayPal.

Hier vind je alles wat je moet weten over hoe je betalingen ontvangt en je financiële zaken regelt.

Op deze pagina vind je informatie over het volgende:

  • Hoe je de betalingsopties op eBay optimaliseert en het uitbetalingsschema kiest dat het best voor je werkt.
  • Hoe eBay de gegevens van jou en je kopers beschermt.
  • Hoe je nog beter je objecten verkoopt en betalingen ontvangt op eBay met links naar nuttige hulpmiddelen voor verkopers.

Betalingen ontvangen

Kies uit allerlei nuttige opties voor waar en wanneer je je saldo wilt ontvangen. Uitbetalingen zijn eenvoudig en gestroomlijnd.

Voorafgaand aan de uitbetaling houdt eBay verkoopkosten in. Voorbeelden van eBay-verkoopkosten zijn verkoopcommissie, plaatsingskosten, promotie-aanbiedingen, extra aanbiedingsopties en abonnementskosten voor eBay Winkels. Meer weten over eBay-kosten?

Je vindt de details van je uitbetalingen, waaronder alle gerelateerde verkoopkosten, in het gedeelte Rapporten van de Verkopershub of in Mijn eBay. 

Je uitbetalingsschema kiezen of wijzigen:

Je kunt het uitbetalingsschema kiezen dat het makkelijkst voor je is. Als je een langer uitbetalingsschema kiest, bouw je tussen uitbetalingen meer inkomsten op. Deze kun je gebruiken voor bijvoorbeeld terugbetalingen en verkoopkosten. Je kunt het uitbetalingsschema instellen op maandelijks, tweewekelijks en wekelijks om optimaal te profiteren van deze functie. Je kunt uitbetalingen ook dagelijks laten overmaken.

Ongeacht hoe de koper betaalt, starten we uitbetalingen binnen twee werkdagen (van maandag tot en met vrijdag, behalve feestdagen) nadat de betaling van de koper is bevestigd. Als we een uitbetaling hebben gestart, staat het geld op je rekening na de normale verwerkingsduur van je bank. Dit is gewoonlijk binnen 1-3 werkdagen.

Als je uitbetalingen maandelijks wilt ontvangen, maken we het beschikbare saldo op de eerste dinsdag van de kalendermaand over naar je bank.

Als je uitbetalingen tweewekelijks of wekelijks wilt ontvangen, maken we het beschikbare bedrag op dinsdagen over naar je bank.

Als je uitbetalingen dagelijks wilt ontvangen, maken we het beschikbare bedrag over naar je bank binnen twee werkdagen nadat de koper de betaling heeft bevestigd. 

Als je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een uitbetaling ontvangt, kun je op elk moment een uitbetaling op verzoek aanvragen, zodat je niet op je volgende geplande uitbetaling hoeft te wachten om uitbetaald te worden. Je kunt ook een uitbetalingsschema alleen op verzoek selecteren op het tabblad Betalingen in de Verkopershub of onder Betalingen in Mijn eBay. Zodra eBay je uitbetaling initieert, komt je geld beschikbaar op basis van de normale verwerkingstijden van je bank.

Sommige feestdagen kunnen uw uitbetalingen vertragen. U kunt meer informatie vinden op onze Help-pagina. 

Uitbetalingen op verzoek

Als je jouw uitbetalingen op verzoek wenst te ontvangen, heb je twee opties:

  1. Stel uitbetalingen op verzoek in als je standaard uitbetalingsoptie in plaats van een uitbetalingsschema te selecteren van maandelijks, tweewekelijks, wekelijks of dagelijks.
  2. Selecteer een maandelijks, tweewekelijks of wekelijks uitbetalingsschema en heb altijd de optie om uitbetalingen op verzoek te vragen.

Je bankrekening voor uitbetalingen koppelen of wijzigen

Bij het instellen van je account als verkoper op eBay wordt je gevraagd een bankrekening te koppelen waarop je je uitbetalingen ontvangt.  Als je je bankrekening wilt toevoegen of wijzigen, kun je de rekeninggegevens bijwerken in het gedeelte Betalingen van Mijn eBay of, als je dit hebt ingeschakeld, het tabblad Betalingen in de Verkopershub.

Je verkooptransacties op eBay afstemmen

Ontvang nauwkeurige, gebruiksvriendelijke afschriften en rapporten op het tabblad Betalingen van de Verkopershub, zoals: 

  • Financieel overzicht: bevat een overzicht en een gedetailleerd overzicht van je maandelijkse rekeningactiviteiten. Een PDF-download is ook beschikbaar via Mijn eBay.
  • Transactierapport: bevat een gedetailleerd overzicht van alle accountactiviteiten gedurende een specifieke termijn, waaronder de transactiedatums, bestelnummers en kosten. Je kunt nu ook een PDF-bestand met alle transacties en regelitems voor de opgegeven periode downloaden. Zo heb je een gedetailleerde back-up voor je boekhoudsoftware die je makkelijk offline kunt opslaan.
  • Uitbetalingsrapport: bevat een overzicht van je uitbetalingen in een specifieke periode.

Meer weten over het afstemmen van je financiën?

Je gegevens beschermen

We werken de gegevens in je eBay-account bij met de gegevens die je tijdens de inschrijving hebt verstrekt. Met deze gegevens kunnen we je uitbetalingen overmaken en voldoen we aan toepasselijke wetgeving, zodat eBay een betrouwbare marktplaats blijft.

Dankzij onze procedures voor gegevensbeveiliging blijft de verstrekte informatie veilig. We gebruiken en delen de door jou ingediende gegevens zoals is beschreven in de Gebruikersovereenkomst, de Betalingsvoorwaarden en de Privacyverklaring. Als je meer wilt weten over hoe eBay je persoonlijke gegevens beschermt, ga dan naar Veilig handelen.

We hebben extra beveiliging toegevoegd aan je eBay-account, waardoor je persoonlijke en financiële gegevens beter worden beschermd. Als gevolg daarvan kun je om extra verificatie worden gevraagd, zoals het opnieuw invoeren van je inloggegevens of een eenmalige code die je per sms wordt toegestuurd.

Deze verbetering helpt ons ook te voldoen aan de wetgeving in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Meer informatie.

Kosten

De kosten worden afgetrokken van je inkomsten als je object wordt verkocht.

Je kunt een totaaloverzicht van alle vergoedingen en verkoopkosten bekijken die voor elke bestelling in rekening worden gebracht in Verkopershub.

Hulp-hub

Ga naar de Hulp-pagina voor meer informatie over uitbetalingen en het beheer van je inkomsten.

Veelgestelde vragen

   

Beveiliging van privacy en gegevens

We beschermen je persoonlijke en bedrijfsgegevens door middel van technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen om de risico's te minimaliseren die zijn verbonden aan het verlies van gegevens, misbruik, ongeautoriseerde toegang en ongeautoriseerde bekendmaking en wijziging. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld firewalls en data-encryptie, evenals fysieke toegangsbeperkingen voor onze datacenters en autorisatiecontroles voor datatoegang. 


Met de verstrekte gegevens kunnen we je uitbetalingen na activering overmaken en voldoen we aan toepasselijke wetgeving, zodat eBay een betrouwbare marktplaats blijft. We verifiëren de verstrekte gegevens door gegevens op te vragen bij andere instanties of door je gegevens hiermee te vergelijken. Daarbij bijvoorbeeld aan banken, kredietinformatiebureaus en andere dienstverleners.

Je kunt via het tabblad Account van Mijn eBay je gegevens bekijken en bewerken. We gebruiken en delen de verstrekte gegevens zoals is beschreven in de Betalingsvoorwaarden. Meer weten over hoe eBay je persoonlijke gegevens beschermt?

Uitbetalingen

We starten uitbetalingen binnen twee werkdagen (van maandag tot en met vrijdag, behalve feestdagen) nadat de betaling van de koper is bevestigd. Zodra we een uitbetaling hebben gestart, is het bedrag op je rekening beschikbaar volgens de normale verwerkingstijd van je bank. Dit is gewoonlijk binnen 1-2 werkdagen.

Je vindt details van je uitbetalingen, inclusief alle gerelateerde kosten, in het gedeelte Rapporten van de Verkopershub of in het gedeelte Verkoperprestaties van Mijn eBay.

Verkopers moeten een bankrekening (en geen PayPal-routingnummer) koppelen om uitbetalingen te ontvangen. Voeg alleen een bankrekening toe waarbij de naam, het adres en de bedrijfsgegevens (indien van toepassing) van de bankrekening overeenkomen met de naam en informatie die je aan eBay hebt doorgegeven.

Als je internationaal verzendt, kunnen je aanbiedingen worden weergegeven in zoekopdrachten van kopers op ondersteunde internationale eBay-sites. Je inkomsten voor deze verkopen worden overgemaakt in euro.

Ben jij of is je bedrijf in Polen gevestigd? Dan raden we je aan een bankrekening toe te voegen die euro's accepteert. Je hoeft dan geen bankkosten te betalen voor de omrekening van valuta's.

Aanvullende kosten kunnen van toepassing zijn als het leveringsadres voor het object buiten de eurozone of Zweden is. 

 

Ervaring van kopers

Kopers kunnen allerlei betalingsmethoden kiezen, zoals creditcards en bankpassen, Apple Pay, Google Pay en PayPal. Kopers kunnen ook hun kaartgegevens opslaan voor later gebruik.

Verzending

Je kunt verzendkortingen aanbieden aan klanten die meerdere objecten bij je kopen. Activeer hiervoor eerst de optie Gecombineerde verzending. Daarna kun je criteria instellen die automatisch worden toegepast op de verzendkosten wanneer kopers meerdere objecten kopen. Bied gecombineerde verzending aan. 

Tools van derden

Als je tools van derden gebruikt om je aanbiedingen, voorraad en bestellingen te beheren, je financiën af te stemmen of terugbetalingen uit te voeren en specifieke vragen over hun serviceaanbod hebt, kun je contact opnemen met de betreffende provider.

Bescherming van verkopers en verzoeken van kopers

Verkopersbescherming van eBay is bedoeld om je online verkopen te beschermen en te voorkomen dat je geld verliest door terugboekingen en vorderingen onder de Geld-terug-garantie van eBay. Meer weten over verkopersbescherming op eBay

Ga naar de Hulp voor informatie over hoe je retourzendingen, terugbetalingen en geschillen afhandelt.

Kopers kunnen hun financiële instelling vragen om een betalingsgeschil te starten of een betaling terug te boeken als er volgens hen een probleem met de bestelling is. Ga naar onze pagina voor verkopersbescherming bij betalingsgeschillen als je wilt weten hoe verkopersbescherming werkt, hoe je het best kunt reageren op een betalingsgeschil, welk bewijs je moet verstrekken en in welke gevallen je wordt beschermd.  Hier kun je ook nalezen of je in aanmerking komt voor verkopersbescherming bij een geschil. 

Kopers kunnen alleen eBay of PayPal kiezen als methode om terugbetalingen te ontvangen. Als een koper een geschil start via aankoopbescherming van PayPal, worden alle claims via de Geld-terug-garantie van eBay, openstaande annuleringen van bestellingen, en retouraanvragen voor dezelfde transactie meteen gesloten. Als het betalingsgeschil via een financiële instelling loopt, bepaalt deze de uiteindelijke uitkomst.