Internationale verzending

Internationale verzending

Internationaal verkopen lijkt misschien een grote stap vergeleken met verkopen aan binnenlandse kopers, vooral vanwege de internationale verzending. Dankzij onze services voor internationale verzending hoef je echter helemaal niet bang te zijn voor deze extra verkoopkans.

Internationale verzending toevoegen aan aanbiedingen

Internationale verzending toevoegen aan aanbiedingen op eBay.nl gaat snel en makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen, is verzendopties voor het buitenland te vermelden in je aanbiedingen. Je kunt bepalen of je naar alle landen wilt verzenden of naar een aantal geselecteerde landen. Lees meer op deze pagina https://www.ebay.nl/pages/help/sell/questions/sell_international.html

Als je rechtstreeks via internationale sites verkoopt, stel je opties voor internationale verzending eenvoudig in via de Verkopershub van de betreffende site.


Beleid voor internationale verzending instellen

Je eigen beleid voor internationale verzending instellen is een goede manier om tijd en werk te besparen bij de verwerking van internationale verzending. Het is bijvoorbeeld eenvoudig om voor elk land een vast tarief in te stellen en je kunt dergelijke tarieven op meerdere aanbiedingen toepassen

De juiste koerier kiezen

Welke internationale koerierdienst de juiste voor je is, hangt ervan af wat je verkoopt, waar je klanten zich bevinden en welke services je precies nodig hebt.

Met de volgende aanbieders kun je verzenden binnen Nederland en naar het buitenland:

DHL

DPD

GLS

PostNL

TNT/FedEx

UPS


Objecten verpakken voor verzending

Je moet niet alleen de juiste verzendopties aanbieden en objecten op tijd leveren. Je object veilig verpakken is ook belangrijk.

Meer weten over het verpakken van verkochte objecten?

Douane- en belastingregelingen naleven

Wanneer je internationaal verkoopt en verzendt, moet je op de hoogte zijn van de douane- en belastingregelingen die daarbij komen kijken, en je daar ook aan houden. Het maakt hierbij veel verschil of je objecten verkoopt en verzendt binnen de EU of buiten de EU.

Internationale retourzendingen verwerken

Wanneer je internationaal verkoopt, is het belangrijk te zorgen dat je je houdt aan alle wetgeving omtrent internationaal verkopen, inclusief vereisten voor het retourneren van objecten.