Promotie-aanbiedingen

Promotie-aanbiedingen plaatsen uw aanbiedingen op prominente plekken op het eBay-netwerk om uw zichtbaarheid en verkoopkansen te verhogen.

Wat zijn promotie-aanbiedingen?

Promotie-aanbiedingen is een marketingtool waarmee u uw aanbiedingen op meerdere gesponsorde plekken op het eBay-netwerk kunt tonen. Het is een effectieve manier om uw aanbiedingen op te laten vallen

Promotie-aanbiedingen is beschikbaar voor eBay-verkopers met een recente verkoopgeschiedenis en die de status “Uitstekend” of “eBay-topverkoper hebben.

Deze service is beschikbaar op ebay.de, ebay.co.uk, ebay.fr, ebay.it, ebay.es, ebay.com en ebay.ca.

De voordelen

Wat zijn promotie-aanbiedingen?

1. Het verhoogt zichtbaarheid op het eBay-netwerk. Ze worden weergegeven in de zoekopdrachten van kopers op zowel eBay als op partnersites van eBay over het hele internet.

2. Verkoopt u niet? Dan betaalt u ook niet. U betaalt alleen de kosten (waarvoor u zelf hebt gekozen) als een koper op uw promotie-aanbieding klikt en het object binnen 30 dagen koopt.

3. Het is gemakkelijk te gebruiken. Al binnen een paar klikken hebt u een campagne opgezet.

4. U behoudt altijd de controle. U kiest de objecten die u wilt promoten en bepaalt de advertentiekosten. Vervolgens kunt u de campagnes in de gaten houden en optimaliseren via het dashboard voor promotie-aanbiedingen.


Welke aanbiedingen promoten?

We raden u aan om aanbiedingen te promoten die van hoge kwaliteit zijn, al goed presteren en/of veelgevraagd zijn. 

Het optimaliseren van uw aanbiedingen voor Beste Overeenkomst is een goede plek om te beginnen. Aanbiedingen van hoge kwaliteit vallen over het algemeen meer op, waardoor ze vaak beter presteren als ze gepromoot worden.


Aanbevolen aanbieding

Bij het opstarten van een campagne kunt u aanbiedingen zien die zijn gemarkeerd als Aanbevolen.

Deze Aanbevolen aanbiedingen hebben de grootste kans om goed te presteren bij een promotie. Trends zoals de vraag van kopers en de overige concurrentie in de categorie waarin het object wordt aangeboden, helpen om dit potentieel te verhogen.

Als u Promotie-aanbiedingen nog niet hebt gebruikt, dan raden we u aan om hier te beginnen.


Voorgesteld advertentietarief

Voorgestelde advertentietarieven helpen u om de optimale balans te vinden tussen prestaties en kosten. Deze worden berekend aan de hand van factoren zoals objectattributen, eerdere resultaten, seizoensgebondenheid en huidige concurrentie.

Als u Promotie-aanbiedingen nog niet hebt gebruikt, dan zijn de voorgestelde advertentietarieven een goed startpunt. Onthoud: u kunt de advertentietarieven altijd wijzigen en optimaliseren.


Dashboard voor promotie-aanbiedingen

Uw dashboard voor promotie-aanbiedingen in de Verkopershub biedt analytische gegevens, grafieken en rapporten over uw campagnes. Hier vindt u informatie over onder andere het aantal klikken, doorklikratio, verkochte objecten, conversiepercentage en betaalde advertentiekosten.

Downloadbare rapporten

Verkooprapporten: Dit laat u per object zien hoeveel u precies hebt verkocht via Promotie-aanbiedingen en de advertentiekosten die u hiervoor hebt betaald. Het rapport is beschikbaar voor een periode t/m de laatste 90 dagen.

Campagnerapporten: U kunt voor elke campagne een speciaal rapport downloaden met prestatiegegevens van aanbiedingen, waaronder uw rendement op advertentie-uitgaven.


Handige linken

Ga nu naar uw dashboard voor promotie-aanbiedingen!

Bezoek onze Hulp om veelgestelde vragen te bekijken en meer informatie over Promotie-aanbiedingen te vinden.