Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Verzendkortingen aanbieden


Je kunt kopers verzendkortingen aanbieden wanneer ze objecten kopen.

Aanbiedingen met verzendkortingen worden aan kopers weergegeven met de melding Bespaar op verzendkosten. Wanneer je verzendkortingen zijn ingesteld en geactiveerd, berekent eBay deze en worden ze automatisch afgetrokken van de totale verzendkosten. De verzendkorting wordt aan de kopers weergegeven wanneer zij de betaling voltooien.

Je kunt verschillende soorten verzendkortingen aanbieden:

Als je bij aanbiedingen met een vaste prijs van minder dan EUR 1000 verzendkosten opgeeft en als enige betalingsmethode PayPal aanbiedt, wordt kopers die op de knop Nu kopen klikken gevraagd direct te betalen.

Opmerking: Om verzendkortingen aan te bieden, moet je gecombineerde betalingen aan bieden. Voor meer informatie over gecombineerde betalingen: Gecombineerde betalingen gebruiken. Je kunt verzendkortingen instellen in de Voorkeuren voor Mijn eBay.

Regels voor vaste verzendkosten maken

Met regels voor vaste verzendkosten kun je kortingen geven als kopers meerdere objecten van je kopen. Je kunt kosten in rekening brengen voor verzending van het object met de hoogste verzendkosten en daar lagere extra kosten bij optellen voor elk extra object dat de koper bij je koopt. Je kunt ook verzendkosten aftrekken voor elk extra object of gratis verzending aanbieden voor extra objecten. Als je een bedrag aftrekt, kun je kiezen tussen een vast bedrag of een percentage van de verzendkosten.

Voorbeeld 1: Stel dat een koper 3 objecten van je koopt, kun je een regel hebben die zegt dat de koper het verzendbedrag voor het object met de hoogste verzendkosten moet betalen, plus een extra EUR 1 voor elk extra object.

Voorbeeld 2: Stel dat een koper 3 objecten van je koopt, kun je een regel hebben die zegt dat de koper het verzendbedrag voor het object met de hoogste verzendkosten moet betalen, en vervolgens EUR 1 van die kosten aftrekken voor elk extra object.

Zo maak je regels voor vaste verzendkosten:
 1. Klik op Mijn eBay, Account en Sitevoorkeuren.

 2. Rechts van het gedeelte Verzendvoorkeuren klik je op Weergeven.

 3. Klik op de link Bewerken of Maken in het gedeelte Regel voor vaste verzendkosten.

 4. Bepaal in het keuzemenu wat je wilt doen: een bedrag toevoegen voor de verzending van elk extra object of een bedrag aftrekken.

  Tip: als je gratis verzending wilt aanbieden voor extra objecten, selecteer je Breng een bedrag in meerdering voor elk volgend object in het keuzemenu en vervolgens de optie Gratis verzending.

 5. Als je andere profielen wilt maken met andere regels voor vaste verzendkosten, klik je op de link Profielen toevoegen (geavanceerd) en vul je de details in.

 6. Klik op de knop Volgende.

 7. Bekijk je wijzigingen en klik op de knop Opslaan.

Regels voor verzendkosten bij speciale acties maken

Wanneer je een regel voor verzendkosten bij speciale acties maakt, kun je kopers kortingen aanbieden als zij meerdere objecten kopen of een bepaald bedrag uitgeven. Je kunt ook een maximaal verzendbedrag in rekening brengen voor één bestelling.

Voorbeeld 1: je kunt een regel maken die kopers gratis verzending aanbiedt op voorwaarde dat ze ten minste USD 25 uitgeven en 2 objecten kopen.

Voorbeeld 2: je kunt een regel maken waardoor een koper nooit meer dan USD 5,00 aan verzendkosten hoeft te betalen als de koper meer dan één van je objecten koopt.

Opmerking: regels voor verzendkosten bij speciale acties worden toegepast op alle aanbiedingen waarvoor kortingen voor gecombineerde verzending gelden (voor zowel vaste als berekende kosten). Wanneer kopers in aanmerking komen voor je regel voor verzendkosten bij speciale acties, krijgt de speciale actie voorrang op bestaande regels voor vaste en berekende verzendkosten.

Zo maak je een regel voor verzendkosten bij speciale acties:
 1. Klik op Mijn eBay, Account en selecteer Sitevoorkeuren.

 2. Rechts van het gedeelte Verzendvoorkeuren klik je op Weergeven.

 3. Klik op de eerste link Bewerken.

 4. Klik op de link Bewerken in het gedeelte Regel voor verzendkosten bij speciale acties.

 5. Maak je selectie en klik op de knop Volgende.

 6. Bekijk je wijzigingen en klik op de knop Opslaan.

Profielen beheren

Profielen zijn een manier om bepaalde verzendkortingen te beheren. Geef elk profiel een naam die gemakkelijk te onthouden is zodat je snel een profiel kunt selecteren wanneer je je object aanbiedt.

Je kunt profielen maken voor twee typen verzendkortingen:

 • Regels voor vaste verzendkosten

 • Regels voor berekende verzendkosten

Zo maak je een kortingsregel voor gecombineerde verzending met een profielnaam:
 1. Klik op Mijn eBay, Account en selecteer Sitevoorkeuren.

 2. Rechts van het gedeelte Verzendvoorkeuren kies je Weergeven.

 3. Klik op de eerste link Bewerken.

 4. Klik onder de regels voor verzendkorting op de link Maken of Bewerken om regels toe te voegen of wijzigingen aan te brengen.

 5. Als je profielen aan je regel wilt toevoegen, klik je op de link Profielen maken (geavanceerd).

 6. Voer een naam voor je profiel in die je gemakkelijk kunt onthouden.

 7. Voer de informatie voor je korting in en klik op de knop Voltooien.

Opmerking: Je kunt een profiel verwijderen door de naam ervan te verwijderen uit je regels. Wanneer je een profielnaam verwijdert, gelden voor aanbiedingen die aan die naam zijn gekoppeld geen verzendkortingen meer. Als er activiteit voor de aanbieding is, bijvoorbeeld een bod, geldt de verzendkorting echter wel.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.