Verzendlabels kopen en afdrukken

Druk verzendlabels af via het Delivery-platform van Packlink

Via het platform eBay Delivery van Packlink kunnen verkopers Delivery-labels kopen tegen concurrerende tarieven.

Wanneer u een verzendlabel op eBay afdrukt, bespaart u geld in vergelijking met wat u op het postkantoor of bij een vervoerder zou betalen voor de meeste diensten. Bovendien bespaart u tijd omdat u niet in de rij hoeft te staan, u kunt meteen voor de labels betalen.

Breng de verkochte objecten gewoon naar het dichtstbijzijnde afgiftepunt of laat ze ophalen. eBay Delivery biedt verzending met tracking, zodat u beschermt bent als het object niet wordt ontvangen of beschadig raakt tijdens het transport.

Voordelen

U kunt tijd en geld besparen door verzendlabels te maken via eBay Delivery door Packlink.

 1. De naam en het bezorgadres van de koper worden automatisch ingevuld op uw verzendlabel.
 2. U kunt onze tool voor bulklabels gebruiken om al uw labels tegelijk af te drukken. U kunt er ook voor kiezen uw labels op één A4-vel af te drukken om de kosten te beperken.
 3. U kunt uw labels op een gewone printer afdrukken of de functie voor afdrukken in de winkel gebruiken. In dat geval drukt u het label af op de afgiftelocatie.
 4. U kunt een vooraf ingevulde pakbon maken en afdrukken met details over wat u naar de koper verzendt.
 5. U kunt tijd besparen door het pakket te laten ophalen.
 6. Trackinggegevens worden automatisch voor u en voor de koper in Mijn eBay en de Verkopershub weergegeven.
 7. Met Packlink-labels kunt u mogelijk profiteren van kortingen
 8. Op het labelplatform kunt u de bestellingen zien die u hebt gemaakt, die onderweg zijn en die zijn geleverd

Een verzendlabel maken en afdrukken met Packlink

U kunt verzendlabels eenvoudig maken en afdrukken via eBay Delivery door Packlink:

 1. Ga naar Verkocht in Mijn eBay of de Verkopershub, selecteer het object en selecteer Verzendlabel afdrukken.
 2. Selecteer eBay Delivery door Packlink en log in.
 3. Kies de bezorgservice van uw voorkeur door Alle services weergeven te selecteren.
 4. Selecteer een pakketgrootte en een verzendmethode. U kunt uw object afgeven bij de dichtstbijzijnde deelnemende winkel of u kunt het laten ophalen.
 5. Als u het object wilt laten ophalen, selecteert u Ophalen. Daarna kiest u de expediteur van uw voorkeur en selecteert u de datum waarop u het object wilt laten ophalen.
 6. Bekijk de geselecteerde details, inclusief de bezorgservice van uw voorkeur, de totale kosten en de voorwaarden. Selecteer vervolgens Bevestigen en betalen.
 7. Selecteer Label afdrukken.
 8. Verpak het object goed en zorg dat het label duidelijk zichtbaar is. Breng het object vervolgens naar de eerder geselecteerde afgiftelocatie of maak het klaar om te worden opgehaald.

Wanneer u een label afdrukt, moet u ervoor betalen, ongeacht of u het gebruikt. U kunt ongebruikte labels echter binnen 15 dagen annuleren.

Tip
Als u niet beschikt over een printer, kunt u GRATIS afdrukken in winkel selecteren onder Extra services. U ontvangt via e-mail een code van zes cijfers die u kunt gebruiken om uw label in de winkel af te drukken.


Meerdere labels maken en afdrukken

U kunt alle bestellingen weergeven die op verzending wachten, en verzendlabels maken en afdrukken door naar de tool voor bulksgewijs verzenden  of naar het tabblad Nog niet betaalde bestellingen beheren  in de Verkopershub te gaan.


Een bestelling in meerdere pakketten verzenden

Wanneer u een bestelling in meerdere pakketten verzendt, kunt u voor elk pakket een apart label afdrukken. Selecteer bovenaan de pagina Labels bulksgewijs kopen en kies de bestelling om extra pakketten toe te voegen.


Een factuur/pakbon, een factuur voor uw eigen administratie en bestelgegevens afdrukken

Factuur/pakbon

Een factuur/pakbon is een document met de details van de transactie. Met de template die door eBay beschikbaar wordt gesteld, kunt u uw kopers een document verstrekken met gedetailleerde aantallen en een kostenspecificatie voor elk object in een bestelling, zoals het btw-tarief, het subtotaal, de verzendkosten en het btw-bedrag.

U kunt uw factuur/pakbon aanpassen en details toevoegen, zoals het adreslabel, uw naam, uw adres, het logo van de eBay-winkel, de QR-code van de winkel, de winkel-URL, de verkopersbeoordeling, garantiegegevens en een bedankje voor uw kopers.

Voor btw-plichtige zakelijke verkopers in de EU

U kunt uw btw-nummer en btw-gegevens, zoals het btw-percentage en -bedrag, toevoegen aan uw factuur/pakbon. Houd er rekening mee dat alleen geverifieerde btw-nummers worden weergegeven. Als u meerdere btw-nummers hebt, kunt u het meest geschikte nummer voor uw factuur selecteren. U kunt ook een aangepast factuurnummer toevoegen, dat voor elke nieuwe bestelling met 1 wordt verhoogd. U kunt het factuurnummer niet meer bewerken nadat u de factuur/pakbon hebt afgedrukt of gedownload.

Bij bestellingen waarvoor eBay btw int en afdraagt, hoeft u de koper geen factuur te geven omdat eBay een aparte btw-factuur aan de koper verstrekt. Indien van toepassing verstrekt eBay ook een apart transactiedocument of een aparte eigenhandige factuur aan de verkoper. U kunt deze documenten bekijken en downloaden vanaf de pagina Bestelgegevens in Mijn eBay. Raadpleeg de pagina's Btw op eBay-aankopen betalen en Uw btw-verplichtingen in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie  voor meer informatie.  U kunt voor deze bestellingen wel een bestelbon of pakbon afdrukken, maar deze bevat geen factuurnummer.


Factuur voor uw eigen administratie

Een factuur voor uw eigen administratie is een intern document voor uw boekhouding, dat bijdraagt aan een goede bedrijfsvoering. De factuur voor uw eigen administratie bevat belangrijke betalings- en bestelgegevens waarmee u uw voorraad en uw belastingadministratie kunt onderhouden en uw boekhouding kunt bijwerken.

U kunt de factuur voor uw eigen administratie aanpassen met gegevens, zoals foto's van aanbiedingen, verzendgegevens en een eBay-winkellogo.

Een factuur/pakbon, adreslabel en factuur voor uw eigen administratie afdrukken

U kunt uw documenten als volgt afdrukken en aanpassen:

 1. Ga in de Verkopershub naar het tabblad Bestellingen.
 2. Selecteer Facturen en meer afdrukken in het keuzemenu Porto of naast de bestelgegevens.
 3. Kies het document dat u wilt maken.
 4. U kunt gegevens toevoegen en verwijderen door op Aanpassen te klikken. (U kunt een adreslabel aan uw factuur/pakbon toevoegen zodat u ze samen kunt afdrukken.)
 5. Aan de rechterzijde ziet u het voorbeeld.
 6. Selecteer Afdrukken om een PDF-versie van het document te maken.
 7. U kunt ook op het downloadpictogram rechts van het voorbeeld klikken om uw documenten te downloaden.

U kunt ook een pakbon afdrukken door Pakbon afdrukken te kiezen op de pagina Verzendlabels beheren.


Bestelgegevens afdrukken

U kunt ook de volledige bestelgegevens van het object afdrukken. Dat gaat als volgt:

 1. Ga naar Mijn eBay > Verkocht .
 2. Selecteer Meer acties en vervolgens Bestelgegevens bekijken.
 3. Selecteer op de pagina Bestelgegevens de optie voor de printerversie en druk de pagina af.

Internationale bezorging via Packlink

Wanneer u objecten internationaal verzendt, kunt u voor de verzending betalen en leveringslabels afdrukken met behulp van eBay Delivery door Packlink . In het Verenigd Koninkrijk wordt Packlink ondersteund door UPS. 

U kunt bezorging in het buitenland  ook regelen met behulp van een afgiftelocatie in de buurt of door het object te laten ophalen.

Zie ons artikel Internationale verzending voor verkopers  voor meer informatie over internationale bezorging van objecten.


Betalen voor uw labels

Belangrijk

Wanneer u een label afdrukt, moet u ervoor betalen, ongeacht of u het gebruikt. U kunt ongebruikte labels echter binnen 15 dagen annuleren.

Pay-as-you-go

We bieden nu een handige pay-as-you-go-optie aan wanneer u op eBay labels koopt. U hoeft slechts een van de Packlink-services te selecteren en uw creditcard- of bankpasgegevens in te voeren. De betaalkaartgegevens worden bewaard voor uw volgende aankoop. 

Hoe annuleert u een verzendlabel?

Als u een label hebt afgedrukt met eBay Delivery door Packlink, kunt u het binnen 15 dagen annuleren op de hulppagina van Packlink over het annuleren of wijzigen van een verzending.

Wat u moet weten

U kunt snel en eenvoudig een verzendlabel maken en kopen op eBay en u kunt andere afdrukdocumenten aanpassen om de betrokkenheid van kopers te vergroten.