Kosten voor zakelijk gebruik

Kosten

We kunnen je helpen miljoenen actieve kopers te bereiken, omzet te genereren, bestellingen te beheren en je merk te ontwikkelen. En dat allemaal voor een redelijke prijs. Wanneer je verkoopt op eBay, krijg je toegang tot allerlei voordelen die veel onlinehandelsplaatsen of sites met rubrieksadvertenties niet bieden, zoals marketing- en advertentietools, verkopersbescherming en een klantenondersteuningsteam.

Welke kosten je moet betalen

 • Plaatsingskosten
  Plaatsingskosten zijn een van de twee belangrijkste kosten voor het aanbieden en verkopen op eBay. Deze kosten worden niet terugbetaald en het bedrag dat in rekening wordt gebracht, is afhankelijk van de maandelijkse kostenvrijstelling waarvoor je in aanmerking komt als onderdeel van je winkelabonnement. Je kunt ook op diverse manieren gratis objecten aanbieden op eBay.
  Meer informatie over plaatsingskosten en over manieren om gratis objecten aan te bieden

 • Verkoopcommissie
  Verkoopcommissie wordt alleen in rekening gebracht wanneer je objecten worden verkocht op eBay. Het percentage is afhankelijk van de rubriek van het object. Verkoopcommissies worden betaald over de totale kosten, inclusief verzendkosten.
  Meer informatie over de verkoopcommissie

 • Winkelabonnementen
  Als je een winkelabonnement hebt, kun je profiteren van een aantal voordelen, zoals lagere kosten, de mogelijkheid om tegen lage kosten aan het buitenland te verkopen en toegang tot onze promotietools.
  Meer informatie over winkelabonnementen

 • Optionele extra aanbiedingsopties
  Voor bepaalde opties, zoals het toevoegen van ondertitels, worden extra kosten in rekening gebracht. Door deze optionele extra aanbiedingsopties vallen je objecten wel meer op en kunnen ze meer kopers aantrekken.
  Meer informatie over kosten voor optionele extra aanbiedingsopties

 • Kosten op internationale sites

Als je objecten direct via een internationale site aanbiedt, zijn de kosten van de betreffende site van toepassing. Hieronder vind je de kostenpagina’s van de meest relevante buitenlandse sites:

Duitsland | Frankrijk | Italië | Spanje | Verenigde Staten | Verenigd Koninkrijk

 • Promotieaanbiedingen

  Als je objecten aanbiedt op internationale sites, kun je ze met promotieaanbiedingen in de schijnwerpers zetten op prominente plaatsen binnen het eBay-platform en ze meer laten opvallen dan de aanbiedingen van je concurrenten.

 • Rubrieksadvertenties
  Rubrieksadvertenties zijn aanbiedingen waarmee een verkoper objecten, services of onroerend goed kan aanbieden om zo veel mogelijk kopers aan te trekken. Bij deze verkoopvorm verschillen de kosten per rubriek. Jij bepaalt de prijs, de koper neemt contact met je op en samen ronden jullie de transactie buiten het eBay-platform af.

Overige voorwaarden
We weten dat het belangrijk is duidelijk te zijn over de kosten die we in rekening brengen en over de omstandigheden waarin ze kunnen veranderen.
Meer informatie over onze voorwaarden voor kosten

Hoe je kosten moet betalen

We proberen het zo eenvoudig mogelijk te maken om je kosten optimaal te beheren. Wanneer je een verkopersaccount maakt, moet je een geautomatiseerde betalingsmethode toevoegen om je eBay-kosten te betalen. Je ontvangt elke maand een factuur waarin precies wordt gespecificeerd wat je moet betalen.

Meer informatie over eBay-facturen en automatische betalingsmethoden

Btw en verkopen op eBay

Btw (belasting over de toegevoegde waarde) is een bedrijfsbelasting die wordt berekend op de levering van de meeste goederen en diensten in de Europese Unie (EU).