Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Een automatische betalingsmethode selecteren, wijzigen of verwijderen

Wanneer je begint met verkopen op eBay, moet je een automatische betalingsmethode instellen zodat je verder kunt gaan met het plaatsen van aanbiedingen op de site, en voor verrekening van je verkoopkosten. Je kunt uit drie automatische betalingsmethoden kiezen:

 • PayPal

 • Automatische incasso

 • Creditcard

Volg dezelfde stappen als voor automatische betalingsmethode bijwerken als je een automatische betalingsmethode wilt instellen. De betalingsmethode die je instelt, wordt op je pagina Verkopersaccount vermeld. Je kunt altijd je betalingsmethode wijzigen.

Elke maand sturen wij je een factuur met het bedrag dat via je automatische betalingsmethode wordt afgeschreven. Je ontvangt een factuur op de 1ste of de 15de dag van de maand (zie Uiterste betaaldatum). Je hoeft niets te doen wanneer we je deze factuur sturen. Informatie over betalingsvereisten, achterstallige betalingen en de datums waarop je moet betalen, vind je op de pagina Uiterste betaaldatum.

Voor een specificatie van je recente kosten ga je naar de pagina Rekeningoverzicht. Zie ook Kosten voor meer hulp.

Meer weten over het uitvoeren van een eenmalige betaling?

Betalen met PayPal

Met PayPal kun je al je eBay-verkoopkosten veilig en gemakkelijk automatisch betalen. Als je Automatische PayPal-betalingen instelt, worden je verkoopkosten 10 dagen na ontvangst van je factuur automatisch van je PayPal-rekening afgeschreven.

Hoe werkt Automatische PayPal-betalingen

 1. PayPal schrijft geld van je PayPal-rekening af.

 2. Als het saldo van je PayPal-rekening ontoereikend is, gebruikt PayPal de betaalbron die je bij de aanmelding voor Automatische PayPal-betalingen hebt geselecteerd.

 3. Als je bij de aanmelding geen voorkeursbetaalbron hebt opgegeven, gebruikt PayPal de PayPal-betaalbron die je hebt opgegeven.

Zo wijzig je je PayPal-betaalbron voor de eBay-verkoopkosten:

 1. Ga naar de homepage van PayPal en log in op je PayPal-rekening.

 2. Klik op Profiel.

 3. Klik in de kolom Financiële informatie op de link Mijn vooraf goedgekeurde betalingen .

 4. Klik op de link Beschikbare betaalbronnen instellen om je betaalbron te wijzigen.

 5. Klik op de button Opslaan .

Als een betaling niet met deze voorkeursbetaalbron kan worden gedaan (bijvoorbeeld omdat de creditcard is vervallen), kan het bedrag van de eBay-factuur ook met andere beschikbare betaalbronnen worden betaald.

Opmerking: Je kunt ook opgeven welke betaalbronnen niet voor automatische betaling moeten worden gebruikt op de pagina Mijn vooraf goedgekeurde betalingen in je PayPal-profiel. Je kunt de PayPal-rekening die je voor automatische betalingen hebt geregistreerd op elk gewenst moment wijzigen.

Betalen per automatische incasso

Als je wilt, kun je je verkoopkosten via je IBAN elke maand op dezelfde dag afschrijven. De precieze datum hangt af van wanneer je de factuur stuurt. Als je deze optie selecteert, moet je je bankgegevens verstrekken. eBay stort een paar cent op je IBAN om je bankgegevens te bevestigen. Als dit geen probleem oplevert, wordt je IBAN bevestigd en voor automatische betalingen gebruikt. Je hoeft verder niets te doen.

Opmerking: dit kan vijf dagen duren nadat je ons je bankgegevens hebt verstrekt.

Je ontvangt halverwege de maand een factuur, en het bedrag wordt ongeveer tien dagen later via je IBAN afgeschreven. Als je later in de maand een factuur ontvangt, wordt het bedrag vóór de 15de van de volgende maand afgeschreven.

Je kunt altijd je bankgegevens bijwerken. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe gegevens worden gebruikt om je factuur te betalen, raden we je aan je bankgegevens ten minste zes dagen vóór het einde van de factureringsperiode (later deze maand of de 15de van de maand) bij te werken. Je IBAN wordt pas gebruikt voor automatische betalingen nadat we je bankggegevens hebben bevestigd door er een paar cent op te storten.

Betalen per creditcard

Je kunt je verkoopkosten automatisch door eBay van je creditcard laten afschrijven. eBay accepteert de volgende creditcards:

 • Visa

 • MasterCard

Het verschuldigde bedrag wordt doorgaans 7 tot 10 dagen na ontvangst van de factuur van je creditcard afgeschreven. Meer weten over factuur- en betalingsdatums?

Je kunt de creditcard die je voor automatische betalingen hebt geregistreerd op elk gewenst moment bijwerken. We verzoeken je de creditcardgegevens vóór het einde van je factureringscyclus (aan het einde van de maand of op de 15de van iedere maand) bij te werken. Zo worden deze nieuwe gegevens gebruikt voor de betaling van je eerstvolgende factuur.

Je kunt ook een betalingsmethode uit je account verwijderen.

Je automatische betalingsmethode bijwerken

Zo wijzig je een automatische betalingsmethode voor je volgende factuur:

 1. Ga naar Mijn eBay. Het kan zijn dat je wordt gevraagd om in te loggen.

 2. Klik op de tab Account.

 3. Klik in het gedeelte Betalingsmethoden voor verkoopkosten op de link De automatische betalingsmethode wijzigen.

 4. Selecteer PayPal of Creditcard en klik op de Automatische betalingen instellen.

 5. Volg de instructies op het scherm voor deze procedure.

Een betalingsmethode uit je account verwijderen

Je kunt je automatische betalingsmethode op elk moment verwijderen. Zo verwijder je de gegevens van je betalingsmethode:

 1. Ga naar Mijn eBay. Het kan zijn dat je wordt gevraagd om in te loggen.

 2. Klik op Account en dan op Persoonlijke gegevens.

 3. Selecteer in het gedeelte Financiële informatie de betalingsmethode die je wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

Er kunnen nog steeds kosten voor eventuele aanbiedingen op de site en maandelijkse kosten in rekening worden gebracht als je actieve abonnementen hebt, zoals eBay-winkels. Annuleer eventuele abonnementen als je je account wilt sluiten.

Als je nog een saldo hebt openstaan, moet je een eenmalige betaling uitvoeren voordat je je betalingsgegevens kunt verwijderen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.