Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Hoe kan ik mijn object zodanig inpakken dat het in goede staat aankomt?

Bij het inpakken van je objecten moet je op de volgende zaken letten:

  • Kies een doos of verpakking die iets groter is dan het object, zodat je aan alle kanten verpakkingsmateriaal kunt aanbrengen.

  • Verpak het object met luchtkussenfolie, schuim of papier zodat het niet kan gaan schuiven.

  • Gebruik doorzichtig of bruin plakband, versterkt verpakkingsplakband of papieren plakband. Het plakband moet minstens 5 cm breed zijn. Gebruik geen afplaktape, cellofaantape, touwtjes of (twijn)garen. Plak de opening van de doos dicht en versterk alle naden.

  • Vermeld duidelijk de adresgegevens op het pakket, ook het retouradres. Als je een doos hergebruikt, moet je vorige labels en stickers bedekken en voormalige adresgegevens met een zwarte stift doorstrepen.

Objecten met een onregelmatige vorm

  • Metalen: bevestig het adreslabel met plakband aan het te verzenden object. Gebruik geen hangetiketten. Bedek scherpe randen of uitsteeksels met stukken golfkarton en tape deze stevig vast.

  • Stof en behang: opgerolde spullen kunnen het best worden vervoerd in golfkartonnen dozen. Als je een rol stof verzendt in een zak, moet je ervoor zorgen dat de zak stevig om de rol is gewikkeld en goed vast is getapet, zodat de kans kleiner is dat de zak gaat scheuren. Breng extra labels aan binnen de verpakking of tussen de bovenste lagen van het materiaal.

  • Banden: breng een brede strook drukgevoelige tape aan door het midden van de band en over het hele oppervlak, zodat de tape aan zichzelf is vastgeplakt. Breng een adreslabel aan op het uiteinde van de tapestrook en plak het label af met doorzichtige tape.

Opmerking: deze tips zijn algemene richtlijnen. eBay is niet verantwoordelijk als je object onderweg wordt beschadigd.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.

Verwante Hulp-onderwerpen