Ongepaste berichten melden

Houd eBay een veilige marktplaats door berichten aan ons te melden die beledigend, oplichtend, bedreigend of ongewenst zijn.

Wat u moet weten

Om ervoor te zorgen dat eBay een veilige marktplaats blijft, kunt u nu ongepaste berichten melden en/of leden rechtstreeks blokkeren voor gesprekken. Het voorkomen van ongepast gedrag is een van onze prioriteiten en deze beveiligingsmaatregelen stellen u in staat actie te ondernemen en elk bericht te melden of een lid te blokkeren dat mogelijk ons beleid schendt. Uw meldingen zijn zeer waardevol en wanneer ze worden ingediend, zullen we ze bekijken en actie ondernemen op ongepaste berichten.

Ongepaste berichten melden en/of leden blokkeren

We moedigen u aan om ongepaste berichten te melden die mogelijk in strijd zijn met ons beleid. U kunt ook een lid blokkeren zodat hij/zij u geen berichten meer kan sturen. Zo doet u dat:

  • Selecteer Bericht melden in het berichtenmenu en geef aan in welke categorie het ongepaste bericht valt: beledigend, oplichterij, bedreiging, ongewenst of anders. Geef hier ook meer informatie over. Raadpleeg de veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie, afhankelijk van het platform waarop u zich bevindt.

  • Uw melding wordt rechtstreeks naar ons gestuurd en we zullen deze bekijken en actie ondernemen als het lid ons beleid heeft geschonden. We kunnen bijvoorbeeld waarschuwingen sturen, leden blokkeren om nog berichten te sturen of de account van het lid schorsen.

  • Selecteer Dit lid blokkeren in uw berichtenmenu om dit lid te blokkeren zodat hij of zij geen berichten meer naar u kan sturen, niet meer op u kan bieden of uw objecten niet meer kan kopen. Als u dit lid blokkeert, wordt de koper niet bij eBay gemeld.

Veelgestelde vragen

Als u een fysieke bedreiging ontvangt, neem dan onmiddellijk contact op met uw plaatselijke rechtshandhavingsinstantie. U moet echter nog steeds actie ondernemen om dit soort berichten aan ons te melden en het lid te blokkeren zodat hij of zij geen contact meer met u kan opnemen.

U kunt rechtstreeks vanuit uw gesprek een bericht melden. Klik op de menuknop in de rechterbovenhoek (de 3 stippen) in het gesprek op iOS of Android, of via de knop Actie van uw inbox op uw desktop. Zodra u het bericht hebt gemeld, wordt u gevraagd de reden voor uw melding op te geven.

We nemen meldingen van onze leden zeer serieus. Zodra we uw melding ontvangen, bekijken we intern de afzonderlijke berichten die u hebt ingediend en besluiten we welke actie we moeten ondernemen tegen leden die een bericht hebben verzonden dat in strijd is met ons beleid, waaronder het verzenden van waarschuwingen, het blokkeren van leden zodat ze geen berichten meer kunnen verzenden en het schorsen van de account van het lid. 

Activiteiten die niet in overeenstemming zijn met het eBay-beleid kunnen leiden tot een aantal acties, waaronder het annuleren van aanbiedingen, het verbergen of degraderen van alle aanbiedingen uit de zoekresultaten, het blokkeren van sommige of alle berichten/communicatie met andere leden (waaronder het geheel of gedeeltelijk verwijderen of versluieren van dergelijke communicatie), koop- of verkoopbeperkingen, aangifte bij de politie en schorsing van het account. Lees meer over ons beleid voor communicatie met andere leden. U hoeft deze koper niet afzonderlijk bij eBay te melden.

U kunt een lid rechtstreeks vanuit uw gesprek blokkeren. Klik op de menuknop in de rechterbovenhoek (de 3 puntjes) in het gesprek op iOS of Android, of via de knop Actie van uw inbox op uw desktop. Selecteer Blokkeer dit lid in de menuopties en het lid kan geen contact meer met u opnemen.

U kunt de blokkering van een lid opheffen door naar uw Accountinstellingen > Voorkeuren voor verkopen > Lijst met geblokkeerde kopers te gaan. Verwijder de eBay-gebruikersnaam van het lid uit deze lijst.