Specificaties

Specificaties

Jouw succes begint wanneer kopers de weg naar je aanbiedingen kunnen vinden. Ingevulde specificaties zijn essentieel om te worden gevonden op eBay en door externe zoekmachines. Hoe meer gegevens je ons verstrekt over wat je verkoopt, hoe beter we objecten kunnen afstemmen op wat kopers zoeken.

Kopers willen tegenwoordig gedetailleerdere informatie in zoekfilters en aanbiedingen, dus eBay blijft zich aanpassen om kopers relevantere zoekresultaten te tonen. Bereid je aanbiedingen voor op de toekomst door alle beschikbare informatie over een object op te geven wanneer je een aanbieding maakt.

Naast de product-ID's zijn specificaties de belangrijkste manier om kopers te helpen vinden wat ze zoeken.

Laptop om specificaties op eBay toe te voegen

Waarom zou ik specificaties gebruiken?

"Hierdoor worden producten beter zichtbaar op het eBay-platform en het helpt de klant gemakkelijk te vinden wat hij of zij zoekt. Gebruik zoveel mogelijk kenmerken, want je weet nooit wat de klant in de zoekbalk typt. Je wilt geen verkoop mislopen omdat je niet specifiek genoeg bent geweest in je productaanbieding."

– Jigsaw (modezaak) –

Wat zijn specificaties?

Door middel van specificaties kun je details vermelden over het object dat je wilt verkopen. Specificaties kunnen het merk, de maat, het type, de kleur, de stijl en nog veel meer omvatten en zijn afhankelijk van wat je verkoopt.

Specificaties zijn heel belangrijk omdat ze de zichtbaarheid van je aanbieding op eBay en in zoekmachines verhogen. Hoe meer informatie we hebben over wat je verkoopt, hoe beter we je object kunnen afstemmen op wat een koper zoekt. Zo bereik je betere conversiepercentages en krijg je minder retouraanvragen.

Specificaties zijn ook erg belangrijk voor mobiele zoekresultaten. Ze helpen gebruikers snel filters te gebruiken om te vinden wat ze zoeken en zoekresultaten te verfijnen op kleinere schermen.

Specificatievereisten

We voeren regelmatig nieuwe vereisten in voor specificaties. We brengen je altijd minstens 8 weken van tevoren op de hoogte van de nieuwe vereisten zodat je je goed kunt voorbereiden.

Specificaties zijn momenteel verplicht in een aantal rubrieken op eBay, inclusief de rubrieken Mode, Huis en tuin, Speelgoed en games en Auto-onderdelen en toebehoren.

Compatibiliteit

Help je kopers de juiste onderdelen te vinden en verkoop meer door de functie Compatibiliteit op eBay.de of eBay.co.uk te gebruiken.

Zo werkt het:

  • Ga naar het verkoopformulier van ebay.de of ebay.co.uk.
  • Voer in het gedeelte Kompatibilität resp. Compatibility de voertuiggegevens in of selecteer ze uit de lijst.
  • Geef de vereiste gegevens op: merk, model en versie. We raden aan het type (indien van toepassing), bouwjaar en motorversie te vermelden. 

Tools

Er zijn een aantal tools beschikbaar om je te helpen specificaties in je aanbiedingen te optimaliseren.

Nu beschikbaar

Binnenkort beschikbaar

Prioriteitsbepaling specificaties (Rangliste der Artikelmerkmale/Item specifics rankings) 

Deze functie laat op basis van cijfers over de vraag van kopers (aantal zoekopdrachten in de afgelopen 30 dagen) zien naar welke specificaties je kopers het meest zoeken. Bij elke set specificaties zie je de belangrijkste specificaties bovenaan. Door deze specificaties toe te voegen, verhoog je de zichtbaarheid van je objecten, vooral als kopers de filters aan de linkerkant van het scherm gebruiken. De functie is alleen op internationale sites in het aanbiedingsproces beschikbaar.

Binnenkort verplicht (Bald erforderlich/Required Soon) 

Deze functie geeft je informatie over specificaties die verplicht worden. Telkens wanneer er nieuwe specificatievereisten voor jouw rubrieken zijn ingevoerd, is de functie beschikbaar en kun je hiermee tijdig de nodige maatregelen nemen om je concurrenten een stapje voor te blijven. De functie is direct beschikbaar in het aanbiedingsproces van alle sites en op de pagina Aktive Angebote verwalten van de Verkäufer-Cockpit Pro op ebay.de resp. Active Listings van de Seller Hub op ebay.co.uk.

Up- en downloaden van specificaties (Herunterladen bzw. Hochladen von Artikelmerkmalen/Item specifics download/upload) 

Deze functie is vanaf eind juli 2020 beschikbaar in de Verkopershub van internationale sites en biedt je de mogelijkheid om een bestand met je aanbiedingen en informatie over specificaties te downloaden. Je kunt het bestand bewerken door beschikbare waardes te selecteren. Ook kun je zien welke specificaties vereist, aanbevolen en aanvullend zijn. Nadat je het bestand hebt bewerkt, kun je het uploaden om je aanbiedingen aan te passen.

Bewerken in bulk 

De komende weken kun je ook snel specificaties bewerken met behulp van een bulkproces in de Verkopershub van internationale sites. Bijvoorbeeld op de pagina Aktive Angebote verwalten van de Verkäufer-Cockpit Pro op ebay.de of de pagina Active Listings van de Seller Hub op ebay.co.uk. Je selecteert de aanbiedingen die je wilt bewerken en kiest dan snel je specificaties.

Aspect Finder+ van Optiseller

Optiseller Aspect Finder+ is een betaald hulpprogramma van derden waarmee je al je aanbiedingen in alle rubrieken (niet alleen rubrieken met verplichte specificaties) kunt bewerken.

Aspect Finder+ werkt eenvoudig en snel om:

  • ontbrekende en verplichte specificaties te identificeren
  • je aanbiedingen automatisch te herzien
  • aanbevolen waardes te vinden
  • je aanbiedingen eenvoudig te bewerken (direct op eBay of via een andere aanbiedingstool)

Nu Aspect Finder+ gebruiken

Let op: als je een externe provider gebruikt, vraag dan eerst bij je aanbiedingsprovider hoe je Optiseller het best kunt gebruiken via de tool zelf of via het downloadbare bestand.