Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Regels over intellectuele eigendom (overzicht)

We stellen alles in het werk om een veilige handelsplaats te bieden voor het kopen en verkopen van objecten, en intellectuele-eigendomsrechten te beschermen. Het onrechtmatig gebruik van intellectuele eigendom, zoals auteursrechtelijk beschermd materiaal en handelsmerken, wordt beschouwd als inbreuk, hetgeen in strijd is met de wet en het eBay-beleid.

Lees, voordat je objecten op eBay aanbiedt, de regels en richtlijnen hieronder over aanbiedingen maken volgens de wettelijke voorschriften.

Regels die bepalen wat je op eBay kunt aanbieden

Beperkt

De volgende objecten zijn beperkt of verboden omdat ze mogelijk inbreuk maken op intellectuele-eigendomsrechten of andere eigendomsrechten van derden. Klik op elke link voor meer informatie.

  • Bepaalde merkaccessoires, verpakkingen, garanties of andere objecten die worden aangeboden zonder het bijbehorende merkproduct  

Niet toegestaan

De volgende objecten zijn niet toegestaan op eBay.

Regels die bepalen hoe je objecten kunt aanbieden

Niet toegestaan

 eBay-leden mogen in hun aanbieding niet:

VeRO-programma: overtreding van aanbiedingsregels melden

eBay heeft het VeRO-programma (Verified Rights Owner) ontwikkeld om de eigenaars van intellectuele-eigendomsrechten in staat te stellen aanbiedingen te melden die inbreuk maken op die rechten. Het is voor eBay van belang dat inbreuk makende objecten worden verwijderd van de site, omdat het vertrouwen van onze kopers en bonafide verkopers door dergelijke objecten wordt aangetast.

Hier volgen enkele basisrichtlijnen:

Als je de rechthebbende bent

Alleen eigenaars van intellectuele eigendom kunnen eBay-aanbiedingen melden die inbreuk maken op hun auteursrecht, handelsmerk of andere intellectuele-eigendomsrechten. Als je een rechthebbende bent, kun je een melding indienen op de pagina VeRO: een inbreuk melden.

Als je niet de rechthebbende bent

Zelfs als je niet de rechthebbende bent, kun je toch helpen door contact op te nemen met de eigenaar en die aan te moedigen om contact met ons op te nemen.

Sommige rechthebbenden die aan het VeRO-programma deelnemen, hebben een Deelnemer -pagina waarop je meer te weten kunt komen over hun producten en juridische positie. De VeRO-deelnemers die een pagina hebben (niet allemaal) vind je op onze pagina's van VeRO-deelnemers.

Als je aanbieding verwijderd is

We raden je aan om onze training over intellectuele eigendom te volgen zodat je weet hoe je kunt vermijden dat je aanbiedingen worden verwijderd omdat ze een inbreuk zouden vormen op de intellectuele-eigendomsrechten van derden.

Als je denkt dat je aanbieding ten onrechte is verwijderd, kun je meer informatie vinden over hoe eBay intellectuele eigendom beschermt (VeRO). Op de volgende pagina's vind je nog meer informatie:

Contact opnemen met Klantenservice

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.