1 min artikel

Cosmeticabeleid

Gebruikte cosmetica vormen een serieus gezondheids- en veiligheidsrisico omdat de producten en applicators die worden gebruikt om ze aan te brengen, vaak in direct contact komen met het lichaam. Daarom staan we de verkoop van gebruikte cosmetica op eBay over het algemeen niet toe. 

Zie het gedeelte Wat zijn de richtlijnen? voor informatie over wat u wel en niet kunt verkopen.

Wat zijn de richtlijnen?

Toegestaan

  • Nieuwe cosmeticakwasten en -applicators
 
 

Beperkt

  • Gebruikte cosmeticakwasten, mits ze grondig zijn gereinigd
  • Zelfgemaakte cosmetica, zolang deze aan de plaatselijke voorschriften voldoen.
  • Lotions, parfums en douchegels, mits er geen applicator bij hoort die in contact komt met het lichaam
  • Geopende maar ongebruikte cosmetica, mits de verkoper duidelijk aangeeft dat het product is geopend
 
 

Niet toegestaan

  • Gebruikte cosmetica
  • Gebruikte make-upsponsjes of -applicators

Alle activiteiten op eBay moeten in overeenstemming zijn met dit beleid, de eBay-gebruikersovereenkomst en alle toepasselijke wetten, evenals met de rechten van derden. Als dit niet gebeurt, kan eBay actie ondernemen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en de eBay-gebruikersovereenkomst, en kan eBay hiertoe zelfs wettelijk worden verplicht. Dergelijke acties kunnen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot: het verwijderen van de aanbieding of andere inhoud, het geven van een waarschuwing, het beperken van activiteiten of het opschorten van het account.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over de wettelijke vereisten met betrekking tot de verkoop en productie van cosmetica in de EU, kunt u terecht bij de Europese regelgeving voor cosmetica - wordt geopend in een nieuw venster of tabblad.

Waarom heeft eBay dit beleid?

We verzoeken onze kopers en verkopers dringend om aan alle wetten en voorschriften te voldoen. Aangezien de verkoop van gebruikte cosmetica bij de wet is verboden of gereguleerd, of omdat dit schade kan toebrengen aan eBay of leden van eBay, staan we verkopers niet toe om deze objecten aan te bieden, tenzij ze voldoen aan onze specifieke richtlijnen.

Was dit artikel nuttig?