4 min overzicht

Verboden en beperkte objecten

Voordat je je object aanbiedt, controleer je of het is toegestaan op eBay en of er specifieke regels en voorwaarden voor deze aanbieding gelden.

Bekijk de lijst met verboden en beperkte objecten hieronder en klik op de productrubriek voor informatie over het beleid. Verkopers moeten ook zorgen dat de verkoop van hun object aan alle wetten voldoet.

De regels

Hieronder volgen enkele basispunten waarmee je rekening moet houden wanneer je je objecten op eBay aanbiedt:

 • Onze regels zijn vaak gebaseerd op nationale en lokale wetten. Soms zijn ze echter ook gebaseerd op feedback van onze leden en naar ons eigen goeddunken, met name bij gevaarlijke of gevoelige objecten. Zie bijvoorbeeld ons beleid voor aanstootgevend materiaal.
 • Zorg dat je ons beleid doorleest voordat je objecten aanbiedt. Volg onze richtlijnen en bekijk onze voorbeelden, zodat je van tevoren weet wat je wel en niet kunt verkopen op eBay (dit is geen volledige lijst met voorbeelden).
 • Voor internationale transacties lees je onze richtlijnen voor internationaal handelen en importbeperkingen. Hoewel sommige objecten wettelijk verkocht kunnen worden in je eigen land, is dit misschien niet het geval in andere landen.
 • In de lijst met verboden en beperkte objecten hieronder staan objecten die onder bepaalde omstandigheden verkocht kunnen worden, en objecten die helemaal niet aangeboden mogen worden.
 • Lees ook onze regels voor aanbiedingen en regels over intellectuele eigendom om te kijken of er andere richtlijnen voor je object gelden die van invloed zijn op je aanbieding.
 • In bepaalde scenario's kunnen we uw aanbieding verbergen voor kopers totdat u de problematische content hebt herzien. Zodra eBay deze wijzigingen heeft doorgevoerd en goedgekeurd, zijn de aanbiedingen weer beschikbaar voor kopers.

Ongeautoriseerde kopieën

Ongeautoriseerde kopieën van softwareprogramma's, videospellen, muziekalbums, films, televisieprogramma's of foto's (zoals back-ups en illegale kopieën waarmee copyright wordt ontdoken) mogen op eBay niet worden aangeboden.

Voorbeelden

De volgende objecten mogen op eBay niet worden aangeboden:

 • Illegale kopieën van videospellen
 • Opnamen van televisieprogramma's op videoband of cd-r
 • "Back-ups" of "gearchiveerde exemplaren" van softwareprogramma's
 • Illegale kopieën van muziek
 • Illegale opnamen van live muziekevenementen
 • Video-opnamen van films die nog in de bioscoop draaien

Waarschuwing

Aanbiedingen van ongeautoriseerde software, spellen, muziek of video kunnen voortijdig door eBay worden beëindigd. Als je het beleid voor ongeautoriseerde kopieën herhaaldelijk overtreedt, kan je account worden geschorst.

 

Alle activiteiten op eBay moeten in overeenstemming zijn met dit beleid, de eBay-gebruikersovereenkomst en alle toepasselijke wetten, evenals met de rechten van derden. Als dit niet gebeurt, kan eBay actie ondernemen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en de eBay-gebruikersovereenkomst, en kan eBay hiertoe zelfs wettelijk worden verplicht. Dergelijke acties kunnen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot: het verwijderen van de aanbieding of andere inhoud, het geven van een waarschuwing, het beperken van activiteiten of het opschorten van het account.

Aanbiedingen melden die het beleid niet naleven

Als je een aanbieding ziet die niet overeenkomt met het eBay-beleid, kun je dit melden door te klikken op de link Melden of de knop Contact opnemen op de meeste Hulp-pagina's. Bij een beleidsovertreding sturen we de verkoper en de bieders of de koper een e-mail om ze te laten weten dat de aanbieding is verwijderd of verborgen.

Was dit artikel nuttig?