3 min artikel

Beleid voor illegale opnamen

Illegale opnamen zijn onbevoegde opnamen van concerten of liveoptredens. Het is niet toegestaan om illegale opnamen aan te bieden op eBay.

Overzicht van beleid

Bands, artiesten, schrijvers en uitgevers zijn doorgaans de auteursrechthouders van liveoptredens, dus zij hebben het recht te bepalen wanneer en hoe opnamen mogen worden verspreid. Als de verspreiding van de opname van een concert of optreden niet is goedgekeurd door de auteursrechthouder, de impresario of de wet, wordt deze gezien als een onbevoegde of illegale kopie. De verkoop van onbevoegde kopieën is in strijd met de wet en niet toegestaan op eBay.

Alle activiteiten op eBay moeten in overeenstemming zijn met dit beleid, de eBay-gebruikersovereenkomst en alle toepasselijke wetten, evenals met de rechten van derden. Als dit niet gebeurt, kan eBay actie ondernemen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en de eBay-gebruikersovereenkomst, en kan eBay hiertoe zelfs wettelijk worden verplicht. Dergelijke acties kunnen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot: het verwijderen van de aanbieding of andere inhoud, het geven van een waarschuwing, het beperken van activiteiten of het opschorten van het account.

Wat zijn de richtlijnen?

Niet toegestaan

Illegale opnamen zijn niet toegestaan op eBay. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Een opname vanuit het publiek van het concert van Bob Dylan in Philadelphia in 1979, gekocht van een straatventer die geen toestemming had van Bob Dylan, diens impresario of de wet om die opname te maken.
  • Illegale opnames die zijn gemaakt tijdens een reis rond de wereld met de Grateful Dead.

Raadpleeg voor meer informatie de Digital Millennium Copyright Act - wordt geopend in een nieuw venster of tabblad

 

Waarom heeft eBay dit beleid?

eBay spoort verkopers en kopers aan om alle overheidswetten en -regels na te leven. Het is in strijd met de wet om illegale opnamen te verkopen. Daarom mogen deze objecten niet op eBay worden aangeboden. Met dit beleid worden kopers ook beschermd tegen de aanschaf van illegale handelswaar en worden intellectuele-eigendomsrechten beter beschermd.

Was dit artikel nuttig?