Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Hoe werkt Feedback?

 

Wanneer je een object hebt gekocht of verkocht, vragen we je om feedback voor de transactie te geven, waarbij je aangeeft hoe je ervaring met de koper of verkoper is geweest. Tegelijkertijd vragen we je handelspartner om ook feedback voor jou te geven.

Geleidelijk ontwikkelen eBay-leden een feedbackprofiel, of reputatie, op basis van de commentaren en beoordelingen die andere leden hebben achtergelaten. De feedbackscore is een van de belangrijkste onderdelen van een feedbackprofiel. Dit is het getal tussen haakjes naast de gebruikersnaam van een lid en wordt ook helemaal boven in het feedbackprofiel van het lid weergegeven.

Hoe worden feedbackscores berekend?

Voor iedere transactie kunnen kopers en verkopers elkaar beoordelen door feedback te geven. Kopers kunnen een positieve, negatieve of neutrale beoordeling plus een kort commentaar achterlaten. Verkopers kunnen een positieve beoordeling en een kort commentaar geven.

Op basis van deze beoordelingen worden feedbackscores bepaald. In de meeste gevallen ontvangen leden het volgende:

  • +1 punt voor elke positieve beoordeling

  • Geen punten voor elke neutrale beoordeling

  • -1 punt voor elke negatieve beoordeling

Wat als ik meerdere objecten aanschaf bij dezelfde verkoper?

Als je meerdere objecten bij dezelfde verkoper aanschaft, moet je feedback geven voor elke transactie. We berekenen de feedbackscore van de verkoper echter op een andere manier, afhankelijk van het feit of de verkoop in dezelfde week heeft plaatsgevonden. Voor feedbackdoeleinden definiëren we een week als maandag tot en met zondag (Pacific Time). 

 

Als de verkopen in verschillende weken hebben plaatsgevonden

Elke beoordeling kan de feedbackscore van de verkoper met 1 punt wijzigen. Met een positieve beoordeling wordt het feedbackprofiel van het lid met 1 punt verhoogd en met een negatieve beoordeling wordt dit 1 punt verlaagd.

Als de verkopen in dezelfde week hebben plaatsgevonden

We verhogen of verlagen de feedbackscore van de verkoper met in totaal 1 punt op basis van het totale aantal positieve of negatieve beoordelingen die de koper heeft gegeven.

  • Als de verkoper in dezelfde week meer negatieve dan positieve beoordelingen ontvangt van dezelfde koper, wordt de feedbackscore van de verkoper verlaagd met 1 punt.

  • Als de verkoper in dezelfde week meer positieve dan negatieve beoordelingen ontvangt van dezelfde koper, wordt de feedbackscore van de verkoper verhoogd met 1 punt.

  • Als een verkoper in dezelfde week hetzelfde aantal negatieve en positieve beoordelingen ontvangt van dezelfde koper, wordt de feedbackscore van de verkoper niet gewijzigd.

 

Waarom zou ik feedback geven?

Als je eerlijk commentaar geeft, krijgen leden een goed idee van wat ze mogen verwachten wanneer ze met andere leden handelen. Feedback is ook een manier om de welwillendheid van de eBay-community te vergroten door te laten weten dat je een prettig verlopen transactie waardeert. Ten slotte, als je een koper bent, kun je anderen laten weten wat je van een favoriete verkoper vindt. Als je een verkoper bent, kun je trouwe klanten erkennen en belonen, waardoor ze eerder bij je terugkomen voor nieuwe aankopen.

 

Moet ik neutrale of negatieve feedback geven voor een verkoper?

Feedbackcommentaar wordt een permanent onderdeel van de reputatie van een verkoper. Neem contact op met de verkoper als je een koper bent en probeer eventuele problemen op te lossen voordat je neutrale of negatieve feedback geeft. Zorg ervoor dat je commentaar eerlijk is, op feiten is gebaseerd en verband houdt met de specifieke transactie waarvoor je de feedbackaanvraag hebt ontvangen.

Kan ik gedetailleerdere feedback geven voor een verkoper?

Als koper kun je je verkoper op vier aspecten beoordelen: object als beschreven, communicatie, verzendtijd en verzendkosten. Deze beoordelingen tellen niet mee voor de feedbackscore van de verkoper. Meer weten over gedetailleerde verkopersbeoordelingen?

Gedetailleerde verkopersbeoordelingen van dezelfde koper worden net zo berekend als feedback. Per week wordt slechts één beoordeling opgenomen in de score van de verkoper.

De kleine lettertjes

Alleen geregistreerde leden kunnen feedback geven.

In sommige gevallen kunnen we feedback verwijderen.

Wanneer een lid wordt geschorst, wordt eventuele neutrale of negatieve feedback die de desbetreffende persoon heeft gegeven, door eBay verwijderd. eBay verwijdert ook feedback die een koper heeft gegeven wanneer de koper een aantekening wegens onbetaald object voor de betreffende transactie heeft ontvangen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.