2 min artikel

Geschillen rond feedback met verkopers afhandelen

Als u feedback geeft, laat u anderen weten hoe uw koopervaring met een verkoper was.Als de verkoper vindt dat de feedback niet eerlijk was, kan hij of zij deze betwisten.

Als er een probleem is met uw bestelling, neem dan eerst contact op met de verkoper en probeer het probleem op te lossen voordat u feedback geeft.

Waarom een verkoper uw feedback kan betwisten

Positieve beoordelingen en goede feedback helpen verkopers hun bedrijf en reputatie op eBay uit te bouwen.

Als er iets fout gaat en ze daardoor negatieve feedback hebben gekregen, kunnen ze desgewenst uitleggen wat er is gebeurd door te reageren op uw commentaar of door een feedbackwijziging aan te vragen.

Hier volgen enkele redenen waarom een verkoper uw feedback kan betwisten:

  • Hij of zij kon niets doen aan de problemen die hebben geleid tot uw feedback.
  • De verkoper heeft uw probleem opgelost en wil dat u uw feedback herziet.
  • De verkoper vindt dat u oneerlijk bent geweest of informatie over het hoofd hebt gezien.

Wat er gebeurt als een verkoper een aanvraag voor feedbackwijziging stuurt

Als een verkoper een aanvraag voor feedbackwijziging stuurt, ontvangt u een e-mail met alle gegevens. U hebt dan tien kalenderdagen om een van de volgende dingen te doen:

  • De feedback herzien - Selecteer Aanvraag accepteren in de e-mail. We begeleiden u dan bij het wijzigen van uw beoordeling en commentaar. Wanneer u feedback herziet of verwijdert, is uw oorspronkelijke commentaar niet meer zichtbaar op eBay.
  • De aanvraag afwijzen - Selecteer Aanvraag afwijzen in de e-mail en vermeld de reden. Als u uw reden privé wilt houden, selecteer dan Ik wil de reden niet meedelen aan de verkoper.

Als u na zeven kalenderdagen nog geen actie hebt ondernomen, sturen we u een herinnering. Als u niet binnen tien kalenderdagen reageert, vervalt de wijzigingsaanvraag en wordt de feedback niet gewijzigd.

Lees ons volledige feedbackbeleid.

Positieve beoordelingen en goede feedback van kopers helpen verkopers hun bedrijf en reputatie op te bouwen.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen