Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Je privacy beschermen

Bescherming van je privacy staat bij eBay bovenaan. In het privacybeleid van eBay worden de beperkingen van het gebruik van je contactgegevens uiteengezet. Je gegevens worden door eBay niet verkocht of doorgegeven voor marketingdoeleinden. Hieronder vind je een beknopt overzicht van het privacybeleid van eBay en daarmee samenhangende regels. Als je vragen hebt over onderdelen van dit overzicht of gedetailleerde informatie wilt nalezen, raden we je aan de volledige versie van ons privacybeleid te raadplegen.

Beperkingen met betrekking tot contact tussen leden

 • We geven je persoonlijke gegevens alleen door aan andere eBay-leden in overeenstemming met ons privacybeleid om de transactie goed te laten verlopen en andere leden contact met je te laten opnemen na een gezamelijke transactie.

 • Als je je inschrijft bij eBay, geef je je voornaamste contactgegevens door, zoals naam, adres en telefoonnummer. Vergeet niet je contactgegevens en e-mailadres direct bij te werken als deze ooit veranderen.

 • E-mailadressen worden alleen doorgegeven aan leden die bij een afgeronde transactie op eBay zijn betrokken. Hoewel je met een ander lid contact kunt opnemen via de functie Contact opnemen met een eBay-lid, moet je deze alleen gebruiken om een transactie goed te laten verlopen. eBay onderzoekt meldingen van misbruik van het systeem voor het doorsturen van e-mail en zal indien nodig stappen ondernemen.

Beperkingen met betrekking tot openbaarmaking aan derden

 • eBay verkoopt of verhuurt geen persoonlijke gegevens aan derden voor marketingdoeleinden en maakt je gegevens alleen openbaar als dat is toegestaan volgens ons privacybeleid en/of met jouw uitdrukkelijke toestemming.

 • Derden mogen de door eBay verstrekte gegevens niet verkopen, niet gebruiken om je rechtstreeks reclame toe te sturen en niet op een andere wijze openbaar maken zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.

 • eBay geeft je persoonlijke gegevens alleen door aan Internet service providers om een eBay-service of -activiteit mogelijk te maken of uit te besteden wanneer dit absoluut noodzakelijk is en als de gegevens vertrouwelijk worden behandeld.

 • Andere eBay-bedrijven die toegang tot jouw persoonlijke gegevens hebben overeenkomstig ons beleid, zijn verplicht jouw persoonlijke gegevens minstens zo goed te beschermen als wij dat doen.

 • eBay verstrekt in beperkte mate persoonlijke contactgegevens als daarvoor een gegrond verzoek is ingediend door politie, justitie of overheidsinstanties in het kader van een strafrechtelijk onderzoek. In overeenstemming met ons privacybeleid verstrekt eBay pas nog meer persoonlijke gegevens na een dagvaarding.

Gebruikersnamen beschermen

 • eBay beschermt je gebruikersnaam door te beperken hoe je biedingsgeschiedenisgegevens voor andere leden zichtbaar worden gemaakt. De biedingsgeschiedenis, koopactiviteiten en contactgegevens van andere leden zijn nuttig bij het evalueren van een transactie en om vertrouwen te kweken bij gebruikers. Potentiële fraudeurs kunnen deze gegevens echter ook gebruiken om leden te bedriegen.

 • Andere leden kunnen specifieke lidinformatie, zoals je gebruikersnaam, op de pagina Biedingsgeschiedenis niet zien. Als je op een object biedt, is je gebruikersnaam alleen zichtbaar voor de verkoper van dit object. Aan bieders wordt een anonieme naam toegewezen, en deze wordt steeds gebruikt in de biedingsgeschiedenis van een object.

eBay biedt verder het volgende:

 • In het gedeelte Voorkeuren van Mijn eBay kun je aangeven hoe je wilt dat we contact met je opnemen.

 • We stellen je op de hoogte als het privacybeleid verandert en bieden je de mogelijkheid om deze wijzigingen af te wijzen.

 • Je kunt je persoonlijke gegevens op elk gewenst moment gemakkelijk zelf bijwerken.

 • Beveiligde technologie en programma's voor het beschermen van privacy zodat je persoonlijke gegevens op eBay veilig zijn. Je gegevens worden opgeslagen en verwerkt op computers in de Verenigde Staten.

 • Procedurele en technische beschermingsmaatregelen, waaronder firewalls, codering van gegevens en Secure Socket Layers, om je persoonlijke gegevens te beschermen tegen verlies, diefstal, en gebruik en openbaarmaking zonder toestemming. eBay heeft diverse beveiligingsmethoden om te voorkomen dat dergelijke gegevens zonder toestemming binnen en buiten het bedrijf worden gebruikt.

eBay-beleid dat hiermee verband houdt en waarmee je privacy eveneens wordt beschermd

 • Ongevraagde commerciële e-mail: het spambeleid van eBay heeft alleen betrekking op ongevraagde commerciële berichten van eBay-leden. Op deze pagina wordt uitgelegd welke soorten spamberichten je aan eBay kunt melden.

 • Spoofberichten melden: eBay zal je nooit via e-mail om privacygevoelige informatie vragen. Hier vind je hoe je kunt nagaan of een bericht echt door eBay is gestuurd en wat je moet doen als je zulke berichten krijgt.

 • Misbruik van het systeem voor het doorsturen van e-mail: met de functie Contact opnemen met een eBay-lid kunnen eBay-gebruikers een transactie goed laten verlopen. Misbruik van deze service wordt echter onderzocht.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.