Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Foto's maken voor je aanbieding

Apparatuur kiezen

Digital Camera

 • Digitale camera: Hiermee kun je een foto van je object maken die je snel naar je computer kunt overbrengen, bewerken en uploaden naar eBay. Bij je digitale camera worden normaal gesproken instructies geleverd voor het overbrengen van foto's naar de computer. Heb je geen digitale camera? Koop er een op eBay.

Scanner

 • Scanner: Hiermee kun je direct een digitale afbeelding maken van platte en dunne objecten, zoals cd-hoezen, verzameldocumenten, postzegels of munten. Gescande afbeeldingen worden rechtstreeks opgeslagen op de computer, waar je deze kunt selecteren en uploaden naar eBay.

  .

 • Fototoestel en scanner: Maak een foto met een gewoon fototoestel, laat deze ontwikkelen en gebruik vervolgens een scanner om de foto in een digitale foto om te zetten. Als je geen scanner hebt, kun je je afgedrukte foto's bij een fotozaak of copyshop laten scannen. Van platte objecten zoals kleine schilderijen of munten kun je een afbeelding maken door het origineel direct te scannen.

Digital

 • Fotoservice: Wanneer je je filmpje laat ontwikkelen, kun je in de regel een digitale cd bestellen. Deze cd plaats je in het cd- of dvd-station van je computer om de foto's te bekijken of bewerken. Vervolgens kun je de foto's vanaf de cd naar eBay uploaden.

Een mooie foto maken

Wat moet je doen?

 • Gebruik diffuus natuurlijk of kunstmatig licht om het hele object zorgvuldig te belichten, zonder schaduwen of storende weerkaatsingen.

 • Gebruik waar mogelijk een achtergrond waartegen het object scherp afsteekt. Je kunt het beste een effen witte achtergrond gebruiken om je object goed te laten uitkomen. Bij witte objecten kun je voor contrast een achtergrond met een neutrale kleur gebruiken.

 • Als je geen effen achtergrond kunt gebruiken, zorg dan in ieder geval dat er geen andere voorwerpen op de foto zichtbaar zijn, waardoor kopers misschien worden afgeleid of gaan twijfelen over wat je nu eigenlijk verkoopt.

 • Fotografeer objecten van dichtbij en met een hoek die een idee van diepte geeft.

 • Foto's moeten groot genoeg zijn om details duidelijk te laten uitkomen, en het object moet waar mogelijk het kader vullen.

 • Neem meerdere foto's van je object, zodat kopers zoveel mogelijk details kunnen zien. Neem bijvoorbeeld foto's van labels, originele verpakking en toebehoren.

 • Laat de verhoudingen zien. Je kunt bijvoorbeeld een munt of liniaal naast het object plaatsen om te demonstreren hoe groot het is.

 • Als het object gebreken, vlekken of slijtplekken heeft of beschadigd is, neem dan foto's van deze details zodat kopers precies weten wat ze kunnen verwachten.

 • Gebruik eventueel een statief om binnen scherpere foto's te maken zonder flits.

 • Stel de camera in op een gemiddelde of hogere resolutie (bijvoorbeeld 1024x768 pixels of meer) om foto's van goede kwaliteit te maken. Hierdoor kun je grotere foto's in je aanbieding weergeven en is er betere ondersteuning voor het bewerken van foto's (als dat nodig is) voordat je de foto's naar eBay uploadt.

Wat moet je niet doen?

 • Kopieer geen foto's van een andere verkoper, website, winkelier, fabrikant of iemand anders zonder toestemming.

 • Als je object licht weerkaatst (bijvoorbeeld glas op een ingelijst kunstwerk, of een spiegel), gebruik dan geen flits op je camera.

 • Gebruik bij voorkeur niet de flits van je camera, of gebruik deze hoogstens alleen in aanvulling op andere sterke lichtbronnen. (Lees in de gebruiksaanwijzing van je camera na hoe je de flits uitschakelt.)

Hier zie je voorbeelden van een goede foto (links) en een slechte foto:

Good

Bad

Je foto bewerken

Soms kun je afbeeldingen verbeteren met kleine correcties. Je kunt bijvoorbeeld een drukke achtergrond wegsnijden zodat het object het grootste deel van de afbeelding in beslag neemt. De standaardversie van Uploader biedt veelgebruikte functies voor fotobewerking. Hiermee kun je afbeeldingen bijvoorbeeld bijsnijden en draaien alsmede het contrast en de helderheid ervan aanpassen voordat je deze uploadt. Je kunt dergelijke aanpassingen ook doorvoeren voordat je een object op eBay aanbiedt door gebruik te maken van software voor fotobewerking die meestal wordt meegeleverd bij digitale camera's of scanners of die apart kan worden gedownload of aangeschaft via allerlei bronnen. Er zijn ook websites waarop je gratis foto's kunt bewerken die je uploadt. Met de eBay-functie Webbestanden kopiëren kun je eenvoudig afbeeldingen kopiëren die je hebt opgeslagen op websites voor fotohosting. Je verkrijgt dan dezelfde resultaten als wanneer je de afbeeldingen rechtstreeks naar eBay uploadt vanaf de computer.

Je bewerkte foto opslaan

Als je afbeeldingen bewerkt met aparte software voor fotobewerking, kun je de resultaten het beste opslaan als JPEG- of PNG-bestand (respectievelijk .jpg of .png), tenzij de oorspronkelijke afbeelding een GIF-bestand (.gif) is. Sla de afbeelding in dat geval als GIF-bestand op nadat je deze hebt bewerkt.

Tip: Gebruik de normale opdracht Opslaan van de software en niet een eventueel beschikbare opdracht Opslaan naar web wanneer je een bewerkte afbeelding opslaat om deze naar eBay te uploaden. Hiermee verkrijg je een betere kwaliteit voor de kopieën van afbeeldingen die eBay maakt en opslaat wanneer je deze uploadt.

Tip: Wanneer je foto's bewerkt, moet je deze tussendoor zo min mogelijk in JPEG-indeling opslaan. Hierdoor gaat de fotokwaliteit namelijk achteruit. Stel de standaard-JPEG-kwaliteit bovendien niet in op een waarde onder 90 op de gangbare JPEG-kwaliteitsschaal van 0-99 (die in de meeste fotosoftware wordt ondersteund).

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.