Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Het succes van je e-mailmarketing bepalen

Door middel van statistische rapporten kun je nagaan hoe effectief je e-mails zijn geweest bij het aantrekken van verkeer naar je winkel en het bevorderen van de verkoop. Als je deze informatie wilt bekijken, ga je naar de pagina Marketing tools in Mijn eBay en klik je op de link E-mailmarketing in de linkernavigatiebalk.

Zo kun je je statistieken zien:

  1. Ga naar Mijn eBay.

  2. Beweeg je cursor over de tab Account totdat je het keuzemenu ziet.

  3. Selecteer Marketingtools.

  4. Klik links op de link E-mailmarketing.

Overzicht van e-mails

Op de pagina E-mailmarketing worden je tien meest recente e-mailberichten weergegeven. Als je in het verleden e-mail hebt verzonden, kun je het aantal ontvangers, het aantal ontvangers dat de mail heeft geopend, de verzenddatum, de status en de eventuele bijbehorende kosten bekijken.

Gedetailleerde rapporten bekijken

Klik op het onderwerp van een e-mail om een gedetailleerd rapport van die e-mail te bekijken.

Hieronder vind je een korte woordenlijst over de statistieken in het bovenstaande rapport:

Ontvangers: Het totale aantal unieke ontvangers aan wie je de e-mail hebt verstuurd. Opmerking: Dit aantal kan hoger zijn dan het oorspronkelijke aantal ontvangers dat je hebt gekozen, als er tussen het maken van de e-mail en het verzenden ervan meer gebruikers zich op je mailinglijst hebben geabonneerd. In alle gevallen is het verschuldigde bedrag echter het bedrag dat op het scherm met het e-mailvoorbeeld wordt weergegeven.

Kosten: het totaalbedrag dat in rekening is gebracht voor het verzenden van deze e-mail.

Geopende e-mail: Het totale aantal unieke ontvangers dat de e-mail heeft geopend en bekeken. Opmerking: dit getal kan iets aan de lage kant zijn, omdat een klein aantal gebruikers hun e-mail leest in programma's die alleen tekst weergeven. Wij kunnen niet bepalen of deze gebruikers de e-mail hebben geopend.

Biedingen: het totale aantal biedingen door ontvangers die op een object uit de e-mail hebben geklikt en vervolgens binnen 24 uur vanuit dezelfde computer op dat object hebben geboden.

Aankopen met Nu kopen: het totale aantal aankopen met Nu kopen door ontvangers die op een object uit de e-mail hebben geklikt en dat object vervolgens binnen 24 uur vanuit dezelfde computer hebben gekocht.

Aantal keer geklikt op objecten: Het aantal keer dat ontvangers op links voor objecten in je e-mail hebben geklikt en je objectpagina's op eBay hebben bezocht. Als een ontvanger op vijf objecten in de e-mail heeft geklikt, wordt dat in dit rapport geregistreerd als 5 klikken.

Aantal keer geklikt op winkel: het aantal keren dat ontvangers op links in je e-mail hebben geklikt en naar je winkelpagina zijn gegaan, inclusief de homepage van je winkel, rubrieken, aangepaste pagina's, zoekresultaten en je profiel.

Datum waarop e-mail is verzonden: de datum waarop de e-mail bij de abonnees is afgeleverd.

Status: De huidige status van de e-mail. Mogelijke waarden zijn Concept, Bezig met verzenden, Verzonden en Mislukt. De statistieken hierboven worden alleen weergegeven als de status van de e-mail Verzonden is.

Mailinglijsten: de mailinglijsten die zijn geselecteerd als ontvangers voor deze e-mail.

Aantal aankopen: als je een reeks aankopen hebt opgegeven die een abonnee moet doen om deze e-mail te ontvangen, wordt die reeks hier weergegeven.

Duur van abonnement: als je hebt aangegeven hoe lang een klant abonnee moet zijn om deze e-mail te ontvangen, wordt die duur hier weergegeven.

Vorige activiteit: als je eerdere activiteitsbeperkingen hebt opgegeven, worden die beperkingen hier weergegeven.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.

Verwante Hulp-onderwerpen