3 min artikel

Reageren op ontvangen feedback voor een verkocht object

Hoewel feedback geen invloed heeft op uw verkoperprestaties, begrijpen we dat positieve feedback belangrijk voor u is. Als u van mening bent dat de feedback die u van een koper hebt ontvangen niet correct of eerlijk is, kunt u proberen de situatie op te lossen door op de feedback te reageren of een feedbackwijziging aan te vragen.

Om het probleem op te lossen, raden we u aan rechtstreeks te reageren op de feedback van de koper of te vragen of de koper de oorspronkelijke beoordeling en het commentaar wil herzien.

De koper antwoorden

U kunt de koper antwoorden vanuit uw feedbackprofiel. Zodra u reageert, verschijnt uw commentaar direct onder het feedbackcommentaar van de koper. 

Reageren op feedback van de koper - nieuw venster of tabblad

Een aanvraag voor feedbackwijziging naar de koper sturen

U kunt alleen een wijziging aanvragen voor feedback die minder dan dertig dagen oud is, en u kunt vijf aanvragen voor feedbackwijziging per kalenderjaar indienen.

Een feedbackwijziging aanvragen - nieuw venster of tabblad

Tip
Voor elke duizend feedbackbeoordelingen die u gedurende het jaar ontvangt, kunt u vijf extra aanvragen voor feedbackwijziging indienen. Deze extra aanvragen voor feedbackwijziging kunt u echter niet meenemen naar het volgende jaar.

Wat gebeurt er als ik een feedbackwijziging aanvraag?

Wanneer u een aanvraag voor feedbackwijziging naar een koper stuurt, sturen wij hem of haar een e-mail met alle details.

De koper heeft dan tien dagen om een van de volgende dingen te doen:

  • De feedback wijzigen: Als de koper de aanvraag accepteert, begeleiden we hem of haar bij het wijzigen van de beoordeling en het commentaar. Wanneer de koper feedback wijzigt, is het oorspronkelijke commentaar niet meer zichtbaar op eBay.
  • De aanvraag weigeren: Als de koper de aanvraag weigert, kan hij of zij ervoor kiezen om de reden al dan niet met u te delen.

Als de koper na zeven kalenderdagen nog geen actie heeft ondernomen, sturen we een herinnering. Als de koper na tien dagen nog steeds niet heeft gereageerd, verloopt de aanvraag voor feedbackwijziging. Onthoud dat zelfs teleurstellende feedback slechts de mening van één persoon is en geen invloed heeft op uw verkoperprestaties.

In sommige gevallen kunnen we feedback verwijderen of wijzigen. Meer informatie hierover vindt u in ons beleid inzake verkoperprestaties en het verwijderen van transactieproblemen.

Onthoud dat zelfs teleurstellende feedback slechts de mening van één persoon is en geen invloed heeft op uw verkoperprestaties.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen