2 min artikel

Hoe kopers een bestelling kunnen annuleren

Als u een bestelling wilt annuleren, moet u contact opnemen met de verkoper en vragen of hij of zij de bestelling voor u kan annuleren. De verkoper kan deze aanvraag accepteren of afwijzen.

Laat het zo snel mogelijk aan de verkoper weten als u een bestelling moet annuleren. Als de verkoper uw bestelling al heeft verzonden, kan hij of zij deze niet meer annuleren.

Tip
Houd er rekening mee dat de hele bestelling moet worden geannuleerd als uw aankoop uit meerdere objecten bestaat. U kunt geen afzonderlijke objecten annuleren.

Een bestelling annuleren die u in het afgelopen uur hebt gedaan

Als u uw aankoop in het afgelopen uur hebt gedaan en de verkoper de bestelling nog niet heeft verzonden, kunt u een annuleringsaanvraag starten en de verkoper vragen uw bestelling te annuleren. Dat doet u als volgt:

  1. Ga naar Aankoopgeschiedenis - nieuw venster of tabblad en zoek de bestelling die u wilt annuleren.
  2. Selecteer de keuzelijst Meer acties en selecteer Deze bestelling annuleren.
  3. Selecteer Verzenden.

We sturen uw aanvraag naar de verkoper en vragen hem of haar de annulering binnen drie kalenderdagen te accepteren of af te wijzen. Als de verkoper de annulering accepteert, sturen we een bevestiging naar het geregistreerde e-mailadres en uw eBay Berichten - nieuw venster of tabblad.

Een bestelling annuleren die u meer dan een uur geleden hebt gedaan

Als u meer dan een uur geleden uw aankoop hebt gedaan, moet u contact opnemen met de verkoper en hem of haar vragen om de aankoop voor u te annuleren. Dat doet u als volgt:

  1. Ga naar Aankoopgeschiedenis - nieuw venster of tabblad en zoek de bestelling die u wilt annuleren.
  2. Selecteer het keuzemenu Meer acties en selecteer Contact opnemen met de verkoper.
  3. Kies Aanvraag om deze bestelling te annuleren en daarna Contact opnemen met de verkoper.
  4. Leg de verkoper uit waarom u moet annuleren en selecteer Verzenden.

Tip
U kunt een bestelling niet annuleren als u al hebt gemeld dat het object niet is aangekomen of als u een retourzending hebt aangevraagd.

Als de verkoper uw annuleringsaanvraag weigert of het object al heeft verzonden, moet u wachten totdat u het object hebt ontvangen. Vervolgens kunt u een retourzending aanvragen.

Meer informatie vindt u in ons Annuleringsbeleid voor bestellingen.

Als uw bestelling niet is aangekomen of u wacht op een terugbetaling en de bestelling is voorbij de geschatte leverdatum, kunt u melden dat het object niet is aangekomen.

Neem binnen een uur na uw aankoop contact op met de verkoper als u van gedachten verandert of het verkeerde leveringsadres gebruikt. Als het object nog niet is verzonden, kunt u de verkoper vragen uw bestelling te annuleren. Als het langer geleden is dan dat of als de verkoper het object al heeft verzonden, moet u contact opnemen met de verkoper.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen