Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Prestaties verhogen door objecten direct te verzenden


Kopers willen hun objecten in het algemeen snel in huis hebben. Hoewel je niet in de hand hebt wanneer een pakket wordt bezorgd, kun je wel kopers laten weten wanneer je een object verzendt. Om aan de verwachtingen van kopers te kunnen voldoen, moet je alles in het werk stellen om objecten binnen de aangegeven tijd te verzenden. Zo voorkom je negatieve gevolgen zoals:

  • Gevallen waarin een koper het object niet ontvangt

  • Negatieve en neutrale feedback

Geef aan welke levertijd kopers kunnen verwachten

Wanneer je in je aanbieding informatie over verzending opneemt, weten kopers vooraf wat ze kunnen verwachten. Uiteindelijk voorkom je ook misverstanden rond onverwachte verzend- en verpakkingskosten of de levertijd.

Veelvoorkomende problemen Oplossingen

Geen of onnauwkeurige informatie over je verzendmethoden en de levertermijn

  • Vermeld in je aanbieding elke verzendmethode die je aanbiedt en geef aan hoeveel elke methode kost.

  • Geef op hoelang het ongeveer duurt voordat het object aankomt.

Niet vermelden wanneer je je objecten verzendt

  • Geef je verpakkingstijd op (de tijd tussen de betaling van de koper en het moment waarop je het object verzendt). De meeste kopers verwachten minder dan 2 dagen voor verpakkingstijd.

  • Vermeld in je aanbieding als je objecten niet in het weekend verzendt.

Geen informatie over douanekosten of -heffingen

  • Zorg ervoor dat al je internationale aanbiedingen een duidelijk bericht voor kopers bevatten waaruit blijkt dat zij verantwoordelijk zijn voor douanekosten en dat vertraging kan optreden door douane-inspecties.

  • Als je dit bericht opneemt, verwijdert eBay negatieve of neutrale feedback in verband met douanekosten of vertragingen bij de douane. Lees de voorwaarden voor dit bericht en houd je hieraan.

Trackinggegevens

Veel postdiensten en vervoerders verstrekken trackinggegevens voor pakketten zodat jij en de koper de verzendstatus van objecten kunnen controleren. Benut de service als deze wordt aangeboden door het gebruikte bedrijf. Hierdoor bespaar je tijd omdat je geen vragen hoeft te beantwoorden over waar het object blijft. Je kunt de koper een aparte e-mail sturen via Berichten in Mijn eBay en het tracking- of bevestigingsnummer voor de verzending opgeven.

Tip: Met tracking- en verzendgegevens kun je ook aantonen dat je het object hebt verzonden als een koper zegt dat deze het object niet heeft ontvangen. Meer over onze regelingen voor bescherming van kopers

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.