Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor communicatie met ander leden

Overzicht van beleid

Leden kunnen elkaar berichten sturen via eBay. We moedigen open communicatie tussen onze leden aan, maar het is niet toegestaan deze opties te gebruiken voor het verzenden van spam, voorstellen om buiten eBay te kopen of verkopen, bedreigingen of ongepast of beledigend taalgebruik. Bovendien is het voor leden niet toegestaan e-mailadressen of links uit te wisselen die kopers en verkopers niet direct helpen een transactie op eBay te voltooien. 

Zorg ervoor dat je deze richtlijnen naleeft. Doe je dit niet, dan kunnen er acties tegen je worden ondernomen, waaronder het blokkeren van je berichten, beperking van je koop- en verkooprechten en schorsing van je account.

We hebben geen controle over communicatie die buiten eBay om plaatsvindt. Berichten op discussieforums van eBay vallen ook niet onder dit beleid. We hebben echter wel een beleid voor het gebruik van discussieforums.

Wil je minder e-mails van ons ontvangen?

Als je minder e-mails van eBay wilt ontvangen, kun je je communicatievoorkeuren wijzigen.

Wat zijn de richtlijnen?

Onze leden mogen elkaar geen spam sturen. 'Spam' is een e-mail (of deel van een e-mail) die ongevraagd en van commerciële aard is.
Ongevraagd betekent dat het bericht is verzonden zonder dat de persoon die het ontvangt hier expliciet om gevraagd heeft. Commercieel betekent dat het bericht informatie over het kopen, verkopen of verhandelen van goederen of services bevat.

Enkele voorbeelden van spam zijn:
 • Ongevraagde e-mailaanbiedingen die naar potentiële kopers worden verzonden

 • E-mailberichten die worden verzonden naar een lid op een mailinglijst, zonder dat het lid hiervoor vooraf toestemming heeft gegeven

 • Uitnodigingen voor een mailinglijst die niet gekoppeld zijn aan een transactie

 • E-mail die wordt verzonden via eBay-berichten (of functies zoals de link Contact opnemen met lid) om ongevraagde commerciële aanbiedingen te versturen

 

Niet toegestaan

Als je volgens jou ten onrechte een waarschuwing wegens overtreding van ons spambeleid hebt ontvangen of als je bent geschorst wegens overtreding van ons spambeleid en meer informatie wilt, kun je contact met ons opnemen.
Het dreigen met fysiek geweld op welke manier dan ook, waaronder via e-mail of op onze openbare prikborden (zoals onze discussieforums, het Antwoordcentrum en andere communityonderdelen), wordt niet getolereerd.

Voorbeeld: "Als ik morgen nog niets van je heb gehoord over het object dat ik heb gekocht, kom ik naar je huis en breek ik je benen."
Heb je een bedreiging ontvangen, meld dit dan onmiddellijk bij ons. Meld dit ook bij de politie. Behalve de politie kun je ook je plaatselijke telefoonmaatschappij op de hoogte stellen als je telefonisch bent bedreigd of de internetprovider van het andere lid als je via e-mail bent bedreigd.
Als uit je e-mailbewijs blijkt dat een serieuze dreiging met fysiek geweld is geuit, wordt de account van het lid dat in overtreding is, voor onbepaalde tijd geschorst.

Ongepast en beledigend taalgebruik

Leden mogen geen ongepaste of beledigende taal gebruiken in hun communicatie met andere leden via eBay. Als je van een ander eBay-lid een bericht ontvangt met dit soort taalgebruik en het bericht is verzonden via eBay, meld dit dan onmiddellijk bij ons.

Deze vormen van feedback kunnen worden verwijderd:

 • Feedback met persoonlijke informatie over een andere gebruiker, telefoon nummer, e-mail of naam en informatie waarmee persoonlijke gegevens achterhaald kunnen worden zoals een tracking nummer.

 • Feedback die niet te maken heeft met de verkoop, ook als het over een andere verkoop gaat.

 • Feedback die politieke, religieuze of andere commentaren bevat die niet met de verkoop te maken hebben.

 • Feedback met ongepast taalgebruik zoals obsceen, rasistisch of vulgair taalgebruik en bedreigingen.

 • Negatieve feedback die een positieve beoordeling weerspreekt. (Alleen commentaar van de verkoper kan worden verwijderd, van de koper niet).

 • Feedback met links of promotionele teksten om het winkelen buiten eBay te promoten.

 • Feedback met verwijzingen naar gerechtelijke onderzoeken.

Wordt niet verwijderd

Deze vormen van feedback worden niet verwijderd:

 • Feedback met beschuldigend taalkebruik zoals 'leugenaar' of 'oplichter'. Alhoewel we aanraden dit soort taalgebruik niet te gebruiken, wordt het niet verwijderd omdat het niet verboden is.

 • Feedback met links naar eBay.

Zoals in ons privacybeleid is vermeld, verkopen we je gegevens niet en geven we deze niet door voor marketingdoeleinden. Je e-mailadres wordt eventueel alleen doorgegeven aan leden die bij een succesvolle transactie met jou op eBay zijn betrokken. eBay onderzoekt meldingen van misbruik van deze gegevens en onderneemt actie.

Communicatie tussen leden is een belangrijk onderdeel van het kopen of verkopen op eBay, en we willen deze zo open mogelijk houden. Maar het is belangrijk dat onze leden zich veilig voelen, en niet het idee hebben dat ze ongewenste e-mail van andere leden ontvangen.

Contact opnemen met Klantenservice

Meld overtredingen of problemen met een ander eBay-lid.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.