Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor opneembare media

Overzicht van beleid

Alleen houders van het auteursrecht of personen die zijn bevoegd om het product te verkopen door de houder van het auteursrecht, de impresario of de wet, mogen producten die zijn gekopieerd op opneembare media (zoals VHS-banden, geluidsbanden, CD-R's, DVD-R's, USB-sticks en andere soorten opneembare media) aanbieden op eBay. Als je opneembare media van welk type dan ook wilt aanbieden, moet je vermelden dat je de auteursrechthouder bent of bevoegd bent om deze objecten in je aanbiedingen door te verkopen.

Zorg ervoor dat je aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Is dit niet het geval, dan kan deze verwijderd worden en kunnen er een aantal andere acties tegen jou ondernomen worden, zoals beperking van je koop- en verkoopprivileges en schorsing van je account.

Wat zijn de richtlijnen?

Toegestaan

  • Media waarbij de verkoper de auteursrechthouder is of door de auteursrechthouder, de impresario of de wet bevoegd is om het object te verkopen. De aanbieding moet duidelijk vermelden dat de verkoper bevoegd is om het object te verkopen. Een band die bijvoorbeeld hun nieuwste album uitbrengt op CD-R mag het album op eBay aanbieden, zolang ze aan onze richtlijnen voldoen.

Niet toegestaan

Hier volgen voorbeelden van objecten die niet zijn toegestaan op eBay:

  • Compilaties van meerdere e-boeken of audioboeken op een enkele DVD-R of andere opneembare media

  • Muziekcompilaties op CD-R

  • Het complete eerste seizoen van een televisieserie gekopieerd op een enkele DVD-R

  • Compilatie van meerdere "freeware"- en "shareware"-programma's op een enkele CD-R

  • Een VHS-kopie van een film die van tv is opgenomen

  • CD-R's met gescande pagina's van boeken, tijdschriften, handleidingen of andere geschreven materialen met auteursrecht die niet zijn geschreven door de verkoper

  • Illegale opnamen (onbevoegde opnamen van concerten of liveoptredens). Raadpleeg ons beleid voor illegale opnamen.

  • Als je een album of opname koopt op eBay die werd uitgegeven op CD-R door een lokale band, mag je het album niet op eBay aanbieden, ondanks het feit dat de band het album op CD-R heeft uitgebracht, omdat jij niet de auteursrechthouder bent.

Omdat de verkoop van onbevoegde objecten onder auteursrecht illegaal is, staan we deze objecten niet toe op eBay. Met dit beleid worden kopers beschermd tegen de aanschaf van illegale handelswaar en worden intellectuele-eigendomsrechten beter beschermd.

Contact opnemen met Klantenservice

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.