Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor feedbackmanipulatie

Overzicht van het beleid

Via het feedbacksysteem van eBay kunnen leden na elke transactie feedback op elkaar geven. Op die manier kunnen zowel kopers als verkopers een goede naam op onze website opbouwen.

Teneinde dit systeem zo soepel en eerlijk mogelijk te laten verlopen, hebben we enkele regels over het gebruik opgesteld. Manipulatie van feedback of gedetailleerde verkopersbeoordelingen op welke wijze dan ook is uiteraard niet toegestaan (zie onderstaande richtlijnen voor voorbeelden en meer informatie).

Als blijkt dat feedback niet aan onze richtlijnen voldoet, kan deze worden verwijderd en kunnen de koop- en verkooprechten van het lid worden beperkt.

Wat zijn de richtlijnen?

Deze richtlijnen zijn ook van toepassing op digitaal geleverde goederen en Gezocht-advertenties.

Toegestaan

 • Het woord 'feedback' opnemen in een titel als het onderdeel is van de objectnaam (bijvoorbeeld bij een boek getiteld 'Feedback in versterkers verminderen')

 • Aangeven dat je pas feedback geeft nadat jij feedback hebt ontvangen

Niet toegestaan

 • Feedback ruilen met als doel je feedbackscore te verhogen om voorrechten op de website te verkrijgen of om je reputatie te verbeteren

 • Het woord 'feedback' of een verwijzing naar eBay-feedback opnemen in de titel van een aanbieding (tenzij dit woord het aangeboden object beschrijft)

 • Gedetailleerde verkopersbeoordelingen van een ander lid manipuleren via een combinatie van herhalingsaankopen en lage gedetailleerde verkopersbeoordelingen teneinde de feedbackscore van een andere gebruiker te verlagen, of geregeld positieve feedback met lage verkopersbeoordelingen achterlaten

 • Aanbieden leden te betalen om hun gebruikersnaam te mogen gebruiken

 • Aanbieden om feedback te verkopen, te kopen, te ruilen of weg te geven

 • Met andere leden samenwerken of meerdere accounts openen om je feedbackscore kunstmatig te verhogen

 • Je feedbackscore kunstmatig verhogen door onjuiste gegevens aan eBay of kopers te verstrekken om een automatische gedetailleerde verkopersbeoordeling van 5 sterren te ontvangen. Bijvoorbeeld verzendkosten in rekening brengen nadat je gratis verzending hebt aangeboden om zo een gedetailleerde verkopersbeoordeling van 5 sterren te ontvangen voor verzendkosten, of een ongeldig trackingnummer uploaden om een gedetailleerde verkopersbeoordeling van 5 sterren te ontvangen voor communicatie.

Een overtreding melden

Help ons om feedback en gedetailleerde verkopersbeoordelingen zo eerlijk mogelijk te houden. Meld het ons als je een beleidsovertreding ziet. Geef de gebruikersnaam van het lid, het objectnummer (indien van toepassing) en een beknopte samenvatting van de situatie. Je kunt meldingen hier indienen:

 • Meld leden die kunstmatig hun eigen feedbackscore verhogen.

 • Meld leden die de feedbackscore of gedetailleerde verkopersbeoordelingen van jou (of een ander lid) proberen te beschadigen.


Net als in het dagelijks leven verdien je een reputatie op basis van je handelingen en hoe je anderen behandelt. Het feedbacksysteem van eBay werkt min of meer hetzelfde. Met onze regels willen we ervoor zorgen dat het voor alle leden eerlijk blijft.

Contact opnemen met Klantenservice

Meld overtredingen of problemen met een ander eBay-lid.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.