Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor compilatie- en informatieobjecten

Overzicht van beleid

Je kunt compilatie- en informatieobjecten op eBay verkopen mits je ze in de rubriek Al het andere... > Overige objecten plaatst.

Zorg ervoor dat je aanbieding aan deze richtlijnen voldoet. Is dit niet het geval, dan kan deze verwijderd worden en kunnen er een aantal andere acties tegen jou ondernomen worden, zoals beperking van je koop- en verkoopprivileges en schorsing van je account.

Wat zijn de richtlijnen?

 

Beperkt

  • Elektronische boeken (e-boeken) die worden aangeboden in de rubriek Al het andere... > Overige objecten.

  • Groothandellijsten die worden aangeboden in de rubriek Al het andere... > Overige objecten.

  • Compilatie- of informatieobjecten moeten voldoen aan onsbeleid voor digitaal geleverde goederen. Zo mogen ze alleen fysiek geleverd worden (bv. op cd) en in de gepaste rubriek aangeboden worden.

Niet toegestaan

  • Aanbiedingen voor compilatie- of informatieobjecten die informatie voor verschillende rubrieken bevatten.

  • Een compilatie- of informatieobject als bonusobject combineren met een andere aanbieding.

  • Aanbiedingen die specifieke merknamen of trefwoorden bevatten, tenzij het merknaamproduct te koop wordt aangeboden in de aanbieding. (Zie ook ons beleid voor manipulatie van de zoek- en bladerfunctie.)

  • Aanbiedingen met een overmatig aantal trefwoorden om de inhoud van een compilatie- of informatieobject te beschrijven.

  • Informatie verstrekken over hoe specifieke objecten gratis buiten eBay om kunnen worden aangeschaft of ontvangen.

  • Aanbiedingen met webadressen of links (bijvoorbeeld www.ganaarmijnwebsite.nl) zodat kopers objecten buiten eBay om kunnen aanschaffen. (Zie ook ons beleid voor links.)

Als je object per e-mail wordt verstuurd of via een website wordt gedownload, raadpleeg je ons beleid voor digitaal geleverde objecten.

Waarom heeft eBay dit beleid?

We zorgen dat compilatie- en informatieobjecten in de juiste rubriek worden aangeboden, zodat kopers weten wat ze kunnen verwachten. We proberen ook het gebruik van trefwoord-spam te voorkomen, omdat dit misleidende zoekresultaten kan opleveren. Bij trefwoord-spam plaatsen verkopers niet-verwante woorden of details in hun aanbiedingen (zoals merknamen en popcultuurwoorden) voor optimale maar oneerlijke zichtbaarheid in zoekresultaten.

Contact opnemen met Klantenservice

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.