Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Ik heb een object gewonnen, maar ik wil het niet meer kopen. Wat moet ik doen?

Een bod of aankoop op eBay wordt beschouwd als een contract. Je bent dus verplicht om het object te kopen. Als je echter vindt dat je een geldige reden hebt om het object niet te kopen, kun je contact opnemen met de verkoper en vragen of hij of zij de transactie voor je kan annuleren. Veel verkopers zijn bereid om mee te werken als je open en eerlijk met hen communiceert, maar ze kunnen je verzoek accepteren of weigeren.

Een bestelling annuleren

Als je je aankoop in het afgelopen uur hebt gedaan en deze nog niet is verzonden, kun je een annuleringsaanvraag naar de verkoper sturen. Als je je aankoop meer dan een uur geleden hebt gedaan, moet je rechtstreeks contact opnemen met de verkoper en hem/haar vragen de aankoop voor jou te annuleren. In beide gevallen kan de verkoper je annuleringsaanvraag accepteren of weigeren.

Houd er rekening mee dat als je aankoop meer dan één object bevat, de volledige transactie moet worden geannuleerd. Je kunt geen afzonderlijke objecten van een bestelling annuleren.

Een bestelling die je in het afgelopen uur hebt gedaan annuleren

Als je je aankoop binnen het afgelopen uur hebt gedaan, kun je de verkoper vragen om je bestelling te annuleren zolang hij/zij deze nog niet heeft verzonden. Je doet dit als volgt:

  1. Ga naar Aankoopgeschiedenis en zoek de bestelling die je wilt annuleren.

  2. Selecteer uit de keuzelijst Meer acties Deze bestelling annuleren.

  3. Selecteer Verzenden.

We sturen je aanvraag naar de verkoper en vragen hem/haar om te bevestigen of hij/zij akkoord gaat met de annulering. Als de verkoper akkoord gaat, sturen wij vervolgens een bevestiging van de annulering naar je geregistreerd e-mailadres en je eBay-berichten.

Een bestelling die je meer dan een uur geleden hebt gedaan annuleren

Als je meer dan een uur geleden je aankoop hebt gedaan, moet je contact opnemen met de verkoper en hem/haar vragen om de aankoop voor jou te annuleren. Je doet dit als volgt:

  1. Ga naar Aankoopgeschiedenis en zoek de bestelling die je wilt annuleren.

  2. Selecteer in de keuzelijst Meer acties Contact opnemen met de verkoper.

  3. Kies Aanvraag om deze bestelling te annuleren en vervolgens Contact opnemen met de verkoper.

  4. Leg de verkoper uit waarom je moet annuleren en selecteer Verzenden.

De verkoper kan akkoord gaan om je bestelling te annuleren of je annuleringsaanvraag afwijzen.

Als de verkoper ermee akkoord gaat de bestelling te annuleren en je hebt betaald met PayPal, ontvangt u automatisch een terugbetaling. Als je een andere betalingsmethode hebt gebruikt, wordt de transactie automatisch geannuleerd. De verkoper maakt dan handmatig een volledige terugbetaling aan je over. Het kan drie tot vijf werkdagen duren voordat de terugbetaling is verwerkt. De verwerking kan maximaal 30 dagen duren als je met een creditcard hebt betaald.

Als de verkoper je annuleringsaanvraag weigert of het object al heeft verzonden, moet je wachten totdat je het object hebt ontvangen. Vervolgens kun je contact met de verkoper opnemen en een retourzending aanvragen.

Betalen voor je object

Het kopen van een object of een bod op een veiling op eBay is een verbintenis om je aankoop te voltooien. Ook als je van gedachten bent veranderd of je bestelling wilt annuleren, moet je voor je object betalen. Als je niet binnen vier kalenderdagen voor je object betaalt, kan de verkoper je bestelling op dag 5 annuleren. Je ontvangt het object dan niet.

Als je te veel geannuleerde bestellingen hebt omdat je niet voor objecten hebt betaald, kunnen we je vermogen om op eBay te kopen beperken of beëindigen. Meer weten over ons Kopersbeleid?

Wil je een object retourneren?

Als je een object hebt gekocht en ontvangen, kun je contact met de verkoper opnemen en een retourzending aanvragen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.