Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Ik heb een object gewonnen, maar ik wil het niet meer kopen. Wat moet ik doen?

Een bod of aankoop op eBay wordt beschouwd als een contract. Je bent dus verplicht om het object te kopen. Als je echter vindt dat je een geldige reden hebt om het object niet te kopen, kun je contact opnemen met de verkoper en vragen of hij of zij de transactie voor je kan annuleren. Veel verkopers zijn bereid om mee te werken als je open en eerlijk met hen communiceert, maar ze kunnen je verzoek accepteren of weigeren.

Een bestelling annuleren

Als je je aankoop in het afgelopen uur hebt gedaan en deze nog niet is verzonden, kun je een annuleringsaanvraag naar de verkoper sturen. Als je je aankoop meer dan een uur geleden hebt gedaan, moet je rechtstreeks contact opnemen met de verkoper en hem/haar vragen de aankoop voor jou te annuleren. In beide gevallen kan de verkoper je annuleringsaanvraag accepteren of weigeren.

Houd er rekening mee dat als je aankoop meer dan één object bevat, de volledige transactie moet worden geannuleerd. Je kunt geen afzonderlijke objecten van een bestelling annuleren.

Een bestelling die je in het afgelopen uur hebt gedaan annuleren

Als je je aankoop binnen het afgelopen uur hebt gedaan, kun je de verkoper vragen om je bestelling te annuleren zolang hij/zij deze nog niet heeft verzonden. Je doet dit als volgt:

  1. Ga naar Aankoopgeschiedenis en zoek de bestelling die je wilt annuleren.

  2. Selecteer uit de keuzelijst Meer acties Deze bestelling annuleren.

  3. Selecteer Verzenden.

We sturen je aanvraag naar de verkoper en vragen hem of haar de annulering binnen 3 kalenderdagen te accepteren of af te wijzen. Als de verkoper de annulering accepteert, sturen we een bevestiging van de annulering naar het geregistreerde e-mailadres en naar eBay-berichten van jullie beiden.

Een bestelling die je meer dan een uur geleden hebt gedaan annuleren

Als je meer dan een uur geleden je aankoop hebt gedaan, moet je contact opnemen met de verkoper en hem/haar vragen om de aankoop voor jou te annuleren. Je doet dit als volgt:

  1. Ga naar Aankoopgeschiedenis en zoek de bestelling die je wilt annuleren.

  2. Selecteer in de keuzelijst Meer acties Contact opnemen met de verkoper.

  3. Kies Aanvraag om deze bestelling te annuleren en vervolgens Contact opnemen met de verkoper.

  4. Leg de verkoper uit waarom je moet annuleren en selecteer Verzenden.

Je kunt een bestelling niet annuleren als je al hebt gemeld dat het object niet is aangekomen of als je een retourzending hebt aangevraagd.

Als de verkoper je annuleringsaanvraag weigert of het object al heeft verzonden, moet je wachten totdat je het object hebt ontvangen. Vervolgens kun je contact met de verkoper opnemen en een retourzending aanvragen.

Meer informatie vind je in ons Annuleringsbeleid voor bestellingen.

Wil je een object retourneren?

Als je een object hebt gekocht en ontvangen, kun je contact met de verkoper opnemen en een retourzending aanvragen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.