Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Ik heb een object gewonnen, maar ik wil het niet meer kopen. Wat moet ik doen?

Een bod of aankoop op eBay wordt beschouwd als een contract. Je bent dus verplicht om het object te kopen. Als je echter vindt dat je een legitieme reden hebt voor het niet kopen van het object, dan kun je contact opnemen met de verkoper en je situatie uitleggen. Veel verkopers willen graag met je samenwerken als je open en eerlijk met hen communiceert.

Een bestelling annuleren

Als je je aankoop in het afgelopen uur hebt gedaan en deze nog niet is verzonden, kun je een annuleringsaanvraag naar de verkoper sturen. Als je je aankoop meer dan een uur geleden hebt gedaan, moet je rechtstreeks contact opnemen met de verkoper en hem/haar vragen de aankoop voor jou te annuleren. In beide gevallen kan de verkoper je annuleringsaanvraag aanvaarden of weigeren.

Houd er rekening mee dat als je aankoop meer dan één object bevat, de volledige transactie moet worden geannuleerd. Je kunt geen afzonderlijke objecten van een bestelling annuleren. Je kunt een bestelling niet annuleren als je al een geschil voor “niet-ontvangen object” of een aanvraag voor retourzending hebt geopend of als de verkoper een geschil wegens "onbetaald object" heeft geopend.

Een bestelling die je in het afgelopen uur hebt gedaan annuleren

Als je je aankoop binnen het afgelopen uur hebt gedaan, kun je de verkoper vragen om je bestelling te annuleren zolang hij/zij deze nog niet heeft verzonden. Je doet dit als volgt:

  1. Ga naar Aankoopgeschiedenis en zoek de bestelling die je wilt annuleren.

  2. Selecteer uit de keuzelijst Meer acties Deze bestelling annuleren.

  3. Selecteer Verzenden.

We sturen je aanvraag naar de verkoper en vragen hem/haar om te bevestigen of hij/zij akkoord gaat met de annulering. Als de verkoper akkoord gaat, sturen wij vervolgens een bevestiging van de annulering naar je geregistreerd e-mailadres en je eBay-berichten.

Een bestelling die je meer dan een uur geleden hebt gedaan annuleren

Als je meer dan een uur geleden je aankoop hebt gedaan, moet je contact opnemen met de verkoper en hem/haar vragen om de aankoop voor jou te annuleren. Je doet dit als volgt:

  1. Ga naar Aankoopgeschiedenis en zoek de bestelling die je wilt annuleren.

  2. Selecteer in de keuzelijst Meer acties Contact opnemen met de verkoper.

  3. Kies Aanvraag om deze bestelling te annuleren en vervolgens Contact opnemen met de verkoper.

  4. Leg de verkoper uit waarom je moet annuleren en selecteer Verzenden.

De verkoper kan akkoord gaan om je bestelling te annuleren of je annuleringsaanvraag afwijzen.

Als de verkoper akkoord gaat om de bestelling te annuleren, heeft hij/zij 10 dagen de tijd om je terug te betalen via dezelfde methode die je hebt gebruikt om te betalen. Het duurt gewoonlijk 3 tot 5 werkdagen voordat een terugbetaling is verwerkt. Als je met een creditcard hebt betaald, kan het tot 30 dagen duren voordat de transactie is verwerkt, afhankelijk van je creditcardmaatschappij.

Als de verkoper je object al heeft verzonden of als hij/zij niet akkoord gaat met je annuleringsaanvraag, moet je wachten tot je het object hebt ontvangen en vervolgens een aanvraag voor retourzending starten.

Betalen voor je object

Het kopen van een object of een bod op een veiling op eBay is een verbintenis om je aankoop te voltooien. Ook als je van gedachten bent veranderd of je bestelling wilt annuleren, moet je voor je object betalen. Als je niet betaalt voor je object, kan de verkoper een geschil wegens onbetaald object tegen je openen.

Als de verkoper een geschil wegens onbetaald object opent, kun je ofwel betalen voor het object ofwel je reden aangeven om niet te betalen. Als je echter geen betaling doet, loop je het risico dat er een onbetaald object wordt geregistreerd op je account. Als je te veel geannuleerde bestellingen op je accounts hebt, kunnen we je mogelijkheid om objecten op eBay te kopen beperken of beëindigen.

Wil je een object retourneren?

Als je een object hebt gekocht en ontvangen en je wilt gebruikmaken van je intrekkingsrecht volgens de regels voor verkoop op afstand om het object te retourneren, kun je een retourzending starten in je Aankoopgeschiedenis in Mijn eBay als de verkoper retourzendingen aanbiedt.

Volgens de regels voor verkoop op afstand kunnen consumenten die online van een zakelijke verkoper kopen gewoonlijk het contract annuleren en het object binnen 14 dagen na ontvangst van het object retourneren.

Meer weten over een object retourneren op eBay?

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.