Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Hoe weet ik of een website niet echt van eBay is?

  • Wees op je hoede als je e-mails ontvangt met links en aanvragen voor persoonlijke gegevens. Een spoofbericht dat van eBay afkomstig lijkt, bevat meestal een link waarmee je naar een namaaksite wordt geleid. Vervolgens wordt je verzocht in te loggen en persoonlijke en accountgegevens te verstrekken. eBay vraagt je nooit via e-mail om je wachtwoord of privacygevoelige gegevens, zoals je sofi-nummer.

  • Als je twijfelt, ga je naar de eBay-website. Daar open je een nieuw browservenster, typ je www.ebay.nl, log je in en navigeer je via de link Site-overzicht door de site.

  • Kijk goed naar het webadres (de URL). Geef je gebruikersnaam en wachtwoord nooit op een webpagina op waar direct voor de eerste slash (/) geen "ebay.com", "ebay.nl" of "ebay.be" staat. Het is geen echte eBay-pagina als in het adres vóór de slash extra tekens voorkomen, zoals een streepje of apenstaartje. Zelfs wanneer het webadres het woord eBay bevat, hoeft het niet noodzakelijkerwijs een echte eBay-site te zijn.

    Voorbeelden van onechte eBay-adressen: http://signin.ebay.com@10.19.32.4/ of http://signin-ebay.com/ Een echt adres van eBay Nederland: https://signin.ebay.nl/.

    Een volledige lijst met de internationale sites is te vinden op de pagina Nepsites herkennen.

  • Kijk of de webadresbalk groen is. eBay maakt gebruik van de EV SSL-technologie (Extended Validation Secure Sockets Layer). Als je hebt opgewaardeerd naar een browser met de nieuwste functies tegen phishing, kijk je of de webadresbalk groen is zodat je weet dat je je op een beveiligde pagina bevindt voordat je vertrouwelijke gegevens invoert.

Beveiligingstip: je kunt de eBay-toolbar met de functie Accountbescherming gebruiken. Zo word je gewaarschuwd voor mogelijk frauduleuze websites. Meer weten over Accountbescherming?

Contact opnemen met Klantenservice

Meld overtredingen of problemen met een ander eBay-lid.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.