2 min artikel

Internationaal verkoopbeleid

Vanwege de aard van de wereldwijde handelsplaats van eBay kunnen je eBay-aanbiedingen worden bekeken en gekocht door kopers wereldwijd en naar hen worden verzonden. Dergelijke aanbiedingen kunnen worden weergegeven op de site waar je de objecten hebt aangeboden of op een andere site.

Als je object wordt verkocht, ben je gebonden aan de Gebruikersovereenkomst en aan ons beleid, waaronder kopersbescherming op de site waar het object is verkocht en mogelijk de wetgeving in het land van die site. Als je een object niet aan internationale kopers wilt verkopen, kun je landen of regio's uitsluiten door je instellingen voor verzenden bij te werken.

1. Gebruikersovereenkomsten en beleid van eBay-sites

Als je een object koopt of verkoopt op een andere eBay-site dan die waar je bent ingeschreven, ga je akkoord met de Gebruikersovereenkomst en het beleid van die andere site, en met de wetten en voorschriften die van toepassing zijn op de verkoop en de levering ervan, inclusief de Gebruikersovereenkomsten van de volgende eBay-sites (zoals van toepassing):

2. Geld-terug-garantie van eBay

Als verkoper val je onder het beleid voor kopersbescherming (indien van toepassing) van de eBay-sites waar je objecten worden verkocht, en geef je eBay toestemming om geschillen tussen jou en een koper op te lossen zoals beschreven in dit beleid en naar recht en billijkheid, inclusief terugbetalingen aan de koper, terugboeking van geld en herstel via factuur. Dit beleid voor kopersbescherming omvat:

Geld-terug-garantie van eBay:

Kopersbescherming van eBay:

Kopersgarantie van eBay:

3. Hoe voorkom je dat internationale kopers je objecten kopen?

Vanwege de aard van de wereldwijde handelsplaats van eBay kunnen aanbiedingen van eBay worden bekeken en gekocht door kopers wereldwijd, en naar hen worden verzonden. Dergelijke aanbiedingen kunnen worden weergegeven op de site waar de verkoper de objecten heeft aangeboden of op een andere site, afhankelijk van de instellingen voor verzenden van de verkoper. Als je object wordt verkocht, ben je gebonden aan de Gebruikersovereenkomst en aan ons beleid, waaronder kopersbescherming op de site waar het object is verkocht en mogelijk de wetgeving in het land van die site. Als je je object niet aan internationale kopers wilt verkopen, kun je landen of regio's waarnaar je niet wilt verzenden, uitsluiten door je instellingen voor verzenden aan te passen. Kopers die door je instellingen worden uitgesloten, kunnen je aanbiedingen wel zien, maar ze kunnen niet op je objecten bieden of je objecten kopen.

Internationale verzendopties uitsluiten voor al je aanbiedingen:

 1. Ga naar Instellingen voor verzenden beheren - wordt geopend in een nieuw venster of tabblad
 2. Wijzig de instelling, als die op je eBay-site beschikbaar is, naast Programma voor wereldwijde verzending in Niet ingeschreven
 3. Selecteer Bewerken naast Verzendlocaties uitsluiten
 4. Schakel de selectievakjes in voor alle landen en regio's die je wilt uitsluiten
 5. Als je deze instellingen wilt toepassen op je huidige actieve aanbiedingen en op je toekomstige aanbiedingen, schakel je het selectievakje Ook van toepassing op je huidige aanbiedingen in
 6. Selecteer Opslaan

Vereisten voor kopers instellen: je kunt je voorkeuren ook instellen door vereisten voor kopers in te stellen. Deze voorkeuren worden standaard gebruikt voor al je toekomstige aanbiedingen. Als je de zakelijke aanbiedingstool gebruikt, kun je op het moment van aanbieden wijzigingen aanbrengen die specifiek zijn voor een bepaalde aanbieding.

Afzonderlijke aanbiedingen: als je verkoopt met de zakelijke aanbiedingstool, kun je internationale verzending uitsluiten of toestaan voor afzonderlijke aanbiedingen.

Wanneer je je aanbieding maakt, pas je in de sectie Verzendgegevens je voorkeuren voor internationale verzending en de lijst met uitgesloten landen aan:

 1. In de subsectie Internationale verzending:

  • als wordt verwezen naar het programma voor wereldwijde verzending, schakel je het vakje Verkoop internationaal met Wereldwijde verzending uit en
  • in de keuzelijst voor Andere verzendopties kies je Geen
 2. Maak in de subsectie Verzendlocaties uitsluiten een lijst met uitgesloten landen/regio's waarnaar je niet wilt verzenden

4. Verboden objecten

Verkopers en kopers moeten controleren of hun transacties voldoen aan de wetten die gelden voor de aankoop, verkoop en verzending van het object, inclusief wetgeving op het gebied van uitvoer en invoer. Raadpleeg ons beleid voor internationale handel voor meer informatie.

5. Btw en vergelijkbare belastingen voor consumenten

In alle gevallen waarin eBay verplicht is btw of soortgelijke belastingen te innen op verkopen of aankopen die je doet met eBay-services, bijvoorbeeld Goods and Services Tax (GST) in Australië of Internet Sales Tax (IST) in bepaalde staten in de Verenigde Staten, ga je ermee akkoord dat eBay deze belastingen mag innen.

6. Verplichtingen van de koper: douanekosten en -heffingen en overdracht van bevoegdheden

Kopers zijn verantwoordelijk voor douanekosten en -heffingen voor internationaal verzonden objecten in overeenstemming met lokale wet- en regelgeving. Het moment waarop deze kosten moeten worden betaald (bij aankoop of bij bezorging van het object), hangt af van de verzendmethode die de verkoper aanbiedt of die de koper kiest en van lokale wet- en regelgeving.

Als de koper een internationale aankoop doet bij een verkoper in de VS en de koper of de verkoper ervoor kiest het object te versturen via eBay International Standard Delivery, begrijpt en verklaart de koper dat hij of zij de officiële importeur is. Bij verzending via eBay International Standard Delivery moet de koper ermee instemmen dat DHL of subcontractanten van DHL als tussenpersoon van de koper optreden. De koper autoriseert deze goederenimport namens zichzelf en stemt er verder mee in dat DHL de uitvoering hiervan kan overdragen aan een subcontractant (bijvoorbeeld aan een douane-expediteur).

Als je een koper bent die van internationale verkopers koopt om de goederen in een land van de Europese Unie in te voeren, benoem en machtig je hierbij het relevante postbedrijf, de koeriersdienst of een soortgelijke dienst die je invoer en levering in de EU afhandelt, om op te treden als je directe vertegenwoordiger bij de douane overeenkomstig artikel 18 van Verordening (EU) nr. 952/2013 van het Europees De wettelijke voorschriften van de machtiging zijn naar behoren bevestigd.

Voor objecten die zijn gekocht via het programma voor wereldwijde verzending, worden alle douanekosten en heffingen door de koper betaald op het moment van aankoop. Meer weten over het programma voor wereldwijde verzending voor kopers?

Meer weten over internationale aankopen en verzendkosten voor kopers?

Was dit artikel nuttig?