Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Over je Verkoperprestaties

 


Met je Verkoperprestaties in Mijn eBay kun je je voortgang als koper in de gaten houden, je uitstekende service voor kopers handhaven en een goede status voor je account behouden. 

Met verschillende symbolen geven we aan of je verkopersniveau risico loopt.

Berichten

Bovenaan je verkoperprestaties zie je berichten over alle recente activiteiten in je verkopersaccount.

Prestatieoverzicht

Het vak Overzicht bevat je huidige verkopersniveau en de details van de verschillende gebieden waaruit je verkopersniveau is samengesteld. Als je je status voor andere landen in het programma voor normen voor verkopers wilt zien, klik je op de keuzelijst rechtsboven in het overzichtsvak.

Je verkopersniveau wordt op de 20ste van elke maand geëvalueerd. Links zie je je huidige verkopersniveau en een overzicht van je prestaties op de dag van je laatste evaluatie. Rechts zie je een schatting van je verkopersniveau. Dat is het niveau dat je zou krijgen als je volgende evaluatie vandaag zou plaatsvinden. Het geschatte verkopersniveau wordt dagelijks bijgewerkt. Je kunt je prestatiegebieden dagelijks controleren om te zien hoe je het doet en waar ruimte is voor verbetering.

Dit zijn de drie prestatieniveaus:

  • Topverkoper

  • Uitstekend

  • Ondermaats

Het heeft veel voordelen om in aanmerking te komen voor de status Topverkoper en deze status te behouden. Als topverkoper wordt een insigne voor topverkoper weergegeven bij aanbiedingen die daarvoor in aanmerking komen. Je moet aan alle vereisten voor topverkopers voldoen om de status Topverkoper te krijgen.

Als je verkoperniveau Ondermaats is

Kopers kunnen niet zien dat je verkoperniveau Ondermaats is. Het betekent echter wel dat je niet voldoet aan een of meer van onze minimumnormen voor verkopers op eBay. Daarom gaan we je algehele accountgeschiedenis beoordelen en kunnen we beperkingen op je account plaatsen.

Het niveau Ondermaats kan deze gevolgen hebben:

  • Je objecten worden mogelijk lager in zoekresultaten geplaatst

  • We kunnen jouw account en gerelateerde accounts verkoopbeperkingen opleggen of voorkomen dat je een nieuwe account maakt

  • Betalingen van je verkopen kunnen worden geblokkeerd

  • Je kunt de tool Promotie-aanbiedingen niet meer gebruiken, je kunt geen nieuwe campagnes meer maken en je kunt geen bestaande campagnes meer bewerken

  • Als je niveau langer dan 60 dagen Ondermaats is, kan je eBay-winkel naar het basisniveau worden verlaagd

We leggen doorgaans pas permanente verkoopbeperkingen op wanneer je account ten minste 2 opeenvolgende maanden als Ondermaats is beoordeeld. We kunnen wel op elk moment actie ondernemen als er dringende problemen zijn met je account, bijvoorbeeld als we fraude hebben ontdekt of als je verkooppraktijken de ervaring van kopers kunnen schaden. De maatregelen die we nemen, staan in verhouding tot de aard van het gevonden probleem en zijn redelijkerwijs vereist om de belangen van alle eBay-gebruikers en eBay als aanbieder van de diensten te beschermen.

Als we beperkingen op je account toepassen, informeren we je hierover in een e-mail. Raadpleeg ons beleid voor normen voor verkoperprestaties voor meer informatie over welke stappen je kunt nemen om je status te verhogen.

Probleempercentage per transactie

Op de hoofdpagina Verkoperprestaties staat ook het diagram met je gedetailleerde verkopersbeoordelingen voor de volgende categorieën:

  • Transacties geannuleerd door de verkoper

  • Gesloten geschillen zonder oplossing onder Geld-terug-garantie van eBay of door Kopersbescherming van PayPal

Als een van bovenstaande categorieën je defectpercentage dreigt te beinvloeden komt er een oranje vlag naast te staan.

Tijdige levering

In het overzicht voor tijdige levering kun je zien hoeveel transacties niet op tijd verzonden zijn. Er is een link naar een rapport en je kunt meer informatie downloaden in Excel. 

 

Geschillen in verband met Kopersbescherming van eBay

Het aantal geschillen in verband met Kopersbescherming zonder oplossing van de verkoper is een belangrijke indicator van verkoperprestaties. Veel kopers die een geschil openen, bereiken nooit het punt waarop ze feedback of gedetailleerde verkopersbeoordelingen kunnen geven.

Het maximumpercentage/maximum aantal door eBay gesloten geschillen zonder oplossing met de verkoper is 0.3% en 2 in totaal. Voor verkopers gelden limieten voor het aantal gesloten geschillen zonder oplossing van de verkoper.

 

Transacties en omzet

In het gedeelte Transacties en omzet worden je totale aantal transacties. Aanvullende informatie vind je in het dashboard van je verkoperprestaties.

We beschouwen alleen transacties zonder annuleringsproces als succesvol, tenzij er een defect was.

Verkopersbescherming

Het is voor ons van groot belang dat eBay voor jou als verkoper veilig en gemakkelijk werkt. Dit gedeelte bevat informatie over maatregelen die we hebben genomen om je te beschermen.

Je totale verkoopgeschiedenis

Op de pagina Verkoperprestaties kun je jouw volledige verkoopgeschiedenis op eBay zien, inclusief je totale verkopen tot nu toe, je totale transacties en de datum van je eerste eBay-transactie.

Extra rapporten

Het linkernavigatievenster bevat rapporten en tools die je kunt gebruiken om je prestaties gedetailleerder bij te houden en om te zien waar er ruimte is voor verbetering.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.