Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Over je Verkoperprestaties


Met je Verkoperprestaties in Mijn eBay kun je je voortgang als koper in de gaten houden, je uitstekende service voor kopers handhaven en een goede status voor je account behouden. Verkoperprestaties zijn beschikbaar voor alle verkopers die ten minste 5 gedetailleerde verkopersbeoordelingen hebben ontvangen.

Met verschillende symbolen geven we aan of je verkopersniveau risico loopt.

Berichten

Boven aan je verkoperprestaties zie je berichten over alle recente activiteiten in je verkopersaccount.

Prestatieoverzicht

Het vak Overzicht bevat je huidige verkopersniveau en de details van de verschillende gebieden waaruit je verkopersniveau is samengesteld. Als je je status voor andere landen in het programma voor normen voor verkopers wilt zien, klik je op de keuzelijst rechtsboven in het overzichtsvak.

Je verkopersniveau wordt op de 20ste van elke maand geëvalueerd. Links zie je je huidige verkopersniveau en een overzicht van je prestaties op de dag van je laatste evaluatie. Rechts zie je een schatting van je verkopersniveau. Dat is het niveau dat je zou krijgen als je volgende evaluatie vandaag zou plaatsvinden. Het geschatte verkopersniveau wordt dagelijks bijgewerkt. Je kunt je prestatiegebieden dagelijks controleren om te zien hoe je het doet en waar ruimte is voor verbetering.

Dit zijn de drie prestatieniveaus:

  • Topverkoper

  • Uitstekend

  • Ondermaats

Het heeft veel voordelen om in aanmerking te komen voor de status Topverkoper en deze status te behouden. Als topverkoper krijg je een maximale korting van 20% op de verkoopcommissie en wordt een insigne voor topverkoper weergegeven bij aanbiedingen die daarvoor in aanmerking komen. Je moet aan alle vereisten voor topverkopers voldoen om de status Topverkoper te krijgen.

Zorg dat je prestaties niet ondermaats worden, want dan kun je het voordeel bij de plaatsing in de zoekresultaten kwijtraken, kunnen er verkooplimieten op je account worden geplaatst en kun je mogelijk nog maar beperkt objecten op de site verkopen.  Als je beoordeling in een categorie lager is dan het standaardniveau voor probleem percentage per transactie en gesloten geschillen zonder oplossing, dan komt ook je algemene beoordeling lager dan het standaardniveau te liggen. Als tijdige levering de enige criteria is die je niet haalt dan blijft je niveau boven het standaardniveau.

Probleempercentage per transactie

Op de hoofdpagina Verkoperprestaties staat ook het diagram met je gedetailleerde verkopersbeoordelingen voor de volgende categorieën:

  • Transacties geannuleerd door de verkoper

  • Gesloten geschillen zonder oplossing onder Geld-terug-garantie van eBay of door Kopersbescherming van PayPal

Als een van bovenstaande categorieën je defectpercentage dreigt te beinvloeden komt er een oranje vlag naast te staan.

Tijdige levering

In het overzicht voor tijdige levering kun je zien hoeveel transacties niet op tijd verzonden zijn. Er is een link naar een rapport en je kunt meer informatie downloaden in excel. 

Geschillen in verband met Kopersbescherming van eBay

Het aantal geschillen in verband met Kopersbescherming zonder oplossing van de verkoper is een belangrijke indicator van verkoperprestaties. Veel kopers die een geschil openen, bereiken nooit het punt waarop ze feedback of gedetailleerde verkopersbeoordelingen kunnen geven.

Het maximumpercentage/maximum aantal door eBay gesloten geschillen zonder oplossing met de verkoper is 0.3% en 2 in totaal. Voor verkopers gelden limieten voor het aantal gesloten geschillen zonder oplossing van de verkoper.

Je kunt al je geschillen in verband met Kopersbescherming van eBay bijhouden in Transactieproblemen oplossen.

Opmerking: dit is alleen relevant voor verkopen via de USA , Duitsland en Groot-Brittannië.

Transacties en omzet

In het gedeelte Transacties en omzet worden je totale aantal transacties en je PowerSeller status weergegeven. Aanvullende informatie die je kunt vinden in je verkoperprestaties.

We beschouwen alleen transacties zonder annuleringsprocess als succesvol, tenzij er een defect was.

Kortingen en aanbevelingen

In het gedeelte Kortingen zie je je huidige korting en je PowerSeller-reputatie. Als je kortingen wilt krijgen, moet je in aanmerking komen voor de status Topverkoper en moet je in je aanbiedingen extra services aanbieden. Onder je kortingsgegevens zie je al je actieve aanbiedingen die voor korting in aanmerking komen, en zie je ook wat je kunt doen om voor de rest van je aanbiedingen voor kortingen voor topverkopers in aanmerking te komen.

Verkopersbescherming

Het is voor ons van groot belang dat eBay voor jou als verkoper veilig en gemakkelijk werkt. Dit gedeelte bevat informatie over maatregelen die we hebben genomen om je te beschermen.

Je totale verkoopgeschiedenis

Op de pagina Verkoperprestaties kun je jouw volledige verkoopgeschiedenis op eBay zien, inclusief je totale verkopen tot nu toe, je totale transacties en de datum van je eerste eBay-transactie.

Extra rapporten

Het linkernavigatievenster bevat rapporten en tools die je kunt gebruiken om je prestaties gedetailleerder bij te houden en om te zien waar er ruimte is voor verbetering.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.