Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Promotievakken in je winkel gebruiken

Je kunt promotievakken opnemen op verschillende pagina's overal in je winkel om je objecten te promoten. Deze flexibele, aanpasbare weergaven kun je gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals het markeren van topaanbiedingen, het aankondigen van speciale acties, of om kopers op een andere manier door je winkel te laten bladeren.

Op deze pagina komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Promotievakken maken

Er zijn twee manieren om promotievakken in je winkel te maken en te beheren:

Winkel snel instellen gebruiken
Je kunt kant-en-klare promotievakken gebruiken die worden weergegeven op alle rubriekspagina's van je winkel. Dit is een snelle manier om meer te weten te komen over promotievakken en deze overal in je winkel in te stellen.

Zo gebruik je Winkel snel instellen:

 1. Klik op Mijn eBay boven aan elke pagina.

 2. Log bij eBay in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

 3. Klik op de link Je winkel beheren in de linkernavigatiebalk.

 4. Klik in de linkernavigatiebalk op de link Promotievakken.

 5. Klik op de link Begeleide instelprocedure.

Promotievakken maken en beheren
Je kunt eenvoudig promotievakken in je winkel maken en weergeven. De promotievakken zijn gegroepeerd overeenkomstig het soort pagina waarop ze worden weergegeven. Je kunt ook bestaande promotievakken dupliceren, definitief verwijderen of gewoon inactief maken. Inactieve promotievakken kunnen worden opgeslagen voor later gebruik op het moment dat je een locatie opgeeft voor deze vakken.

Zo maak je promotievakken:

 1. Klik op Mijn eBay boven aan elke pagina.

 2. Log bij eBay in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

 3. Klik op de link Je winkel beheren in de linkernavigatiebalk.

 4. Klik in de linkernavigatiebalk op de link Promotievakken.

Opmerking: Je voegt een promotievak toe aan een aangepaste pagina door een indeling voor je promotievak te selecteren op het moment dat je de pagina maakt. Een bestaand promotievak gebruiken Je kunt een bestaand promotievak opnemen, zelfs als dit inactief is, in je aangepaste HTML-pagina's of op een andere plaats in je winkel waar je HTML kunt invoegen. Gebruik deze tag: {eBayPromo id="promotion box administrative name"}.

Een bestaand promotievak gebruiken
Je kunt een bestaand promotievak opnemen, zelfs als dit inactief is, in je aangepaste HTML-pagina's of op een andere plaats in je winkel waar je HTML kunt invoegen. Gebruik eenvoudigweg de volgende tag:

{eBayPromo id="promotion box administrative name"}

Plaatsing van promotievakken

 • Boven aan elke winkelpagina (onder de koptekst en boven de lijst van objecten)

  Twee promotievakken kunnen naast elkaar worden weergegeven of de ruimte kan worden samengevoegd en voor één extra breed promotievak worden gebruikt.

  Opmerking: Als je winkelrubrieken of aangepaste pagina's in je winkel gebruikt, kun je verschillende promotievakken op elke pagina met een winkelrubriek, op je aangepaste pagina's of op de pagina Alle rubrieken weergeven. Dezelfde promotievakken die je opgeeft voor een rubriek, worden weergegeven voor alle onderliggende rubrieken, tenzij je hiervoor een ander promotievak opgeeft. Als je eBay-rubrieken gebruikt in plaats van winkelrubrieken, worden dezelfde twee promotievakken of één extra breed promotievak (afhankelijk van je selectie) weergegeven op elke eBay-rubriekspagina.

 • Onder de linkernavigatiebalk

  In dit gebied kunnen twee promotievakken worden weergegeven, één boven en één onder. Net zoals bij promotievakken boven aan de pagina kun je vakken aanpassen die in de linkernavigatiebalk op een afzonderlijke pagina worden weergegeven. Ook worden alle instellingen voor promotievakken automatisch overgenomen op alle rubriekspagina's die onder een bovenliggende rubriek zijn georganiseerd, tenzij je andere promotievakken voor de onderliggende rubriekspagina's opgeeft.

Grootte van de promotievakken

 • Linksboven of rechtsboven
  - Met kader: 275 pixels breed bij 85 pixels hoog of 120 tekens
  - Zonder kader: 280 pixels breed bij 115 pixels hoog of 140 tekens

 • Eén vak bovenaan
  - Met kader: 575 pixels breed bij 85 pixels hoog of 215 tekens
  - Zonder kader: 580 pixels breed bij 115 pixels hoog of 300 tekens

 • Onder linkernavigatiebalk
  - Met kader: 170 pixels breed bij elke hoogte
  - Zonder kader: 170 pixels breed bij elke hoogte

Soorten promotievakken

Type Beschrijving

Specifieke objecten adverteren

Breng één of meer winkelobjecten onder de aandacht. Je kunt objecten weergeven die nieuw zijn aangeboden of binnenkort aflopen. Je kunt ook handmatig objecten kiezen of objecten automatisch door eBay onder de aandacht laten brengen.

Geef objecten weer in een van de volgende weergavetypen:

 • Galerijweergave - Eén link naar een aanbieding in de vorm van een objecttitel en foto

 • Lijstweergave - Twee koppelingen naar een aanbieding in de vorm van objecttitels

 • Aftellen - Animatie met dalende teller voor extra spanning tijdens veilingen en aanbiedingen met een vaste prijs

 • Diashow - Foto's van verschillende objecten die doorlopend na elkaar worden weergegeven

Biedt links naar andere delen van je winkel

Maak een promotievak met links zodat je kopers een andere manier biedt om objecten in winkel te vinden. Aangepaste links kunnen verwijzen naar een winkelrubriek, een aangepaste pagina in je winkel, een andere webpagina op eBay of een pagina met aangepaste zoekresultaten.

Je kunt ook afbeeldingen of foto's toevoegen als links naar deze andere pagina's. Je kunt een kant-en-klare afbeelding kiezen of je eigen afbeelding gebruiken. Afbeeldingen met afmetingen die niet standaard zijn, worden aangepast.

Je eigen promotievak ontwerpen

Maak een volledig aanpasbaar promotievak waarin je elke gewenste informatie kunt weergeven, zoals verzend- en betalingsgegevens, links naar de pagina waar kopers zich kunnen aanmelden voor je e-mailnieuwsbrief of andere nuttige informatie.

Je kunt ook een uniek promotievak maken door je eigen HTML in te voeren. De aanbevolen afmetingen en het toegestane aantal tekens verschillen per locatie.

Naam van promotievak

Als je een promotievak maakt, moet je dit een unieke naam geven. Deze naam is niet zichtbaar voor kopers en is alleen bedoeld om je te helpen je promotievakken bij te houden.

Kleuren van promotievakken

De standaardkleuren voor promotievakken zijn gebaseerd op de kleuren die je hebt gekozen voor je winkelthema. Je kunt deze kleuren echter aanpassen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.