Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Voorstellen om objecten buiten eBay om te kopen of verkopen

Overzicht van beleid

Leden mogen eBay niet gebruiken om contact met elkaar op te nemen en voorstellen te doen om buiten eBay om te kopen of verkopen. Leden mogen ook geen informatie gebruiken die ze via eBay hebben verkregen om contact met elkaar op te nemen over kopen en verkopen buiten eBay om.

Verkopers zijn aansprakelijk voor de kosten die voortkomen uit alle verkopen van alle eBay-diensten, zelfs als de verkoop of betaling is gedaan buiten eBay om.

Verkopers zijn ook aansprakelijk voor de verkoopcommissie als zij hun contactgegevens geven of vragen om contactgegevens van een koper zodat ze buiten eBay om verkopen, zelfs als het object niet verkoopt.

Als je een voorstel ontvangt om buiten eBay om te kopen of verkopen, moet je dit aan ons melden.

Zorg ervoor dat je deze regels naleeft. Is dit niet het geval, dan kunnen er acties tegen je worden ondernomen, waaronder beperking van je koop- en verkoopprivileges, schorsing van je account. Je aanbiedingen kunnen worden verwijderd, lager of niet weergegeven worden in zoekresultaten zonder creditering van kosten. Je kunt ook je speciale accountstatus en eventuele kortingen verliezen.

We kunnen ook kosten en een extra vergoeding voor de handhaving van ons beleid in rekening brengen.

Wat zijn de richtlijnen?

Toegestaan

 • Verkopers mogen een aanbieding voortijdig beëindigen om een object tegen de huidige biedprijs te verkopen aan de hoogste bieder.

 • Bieders mogen verkopers vragen een aanbieding voortijdig te beëindigen om het object tegen de huidige biedprijs te verkopen, maar verkopers hoeven hier niet op in te gaan.

 • Als je een aanbieding hebt met een Vaste Prijs kun je Beste voorstel kiezen, dat geeft de koper de kans de prijs met jou te onderhandelen.

Niet toegestaan

Enkele voorbeelden van activiteiten die niet op eBay zijn toegestaan:

 • Via eBay verkregen contactgegevens van leden gebruiken of een systeem van eBay gebruiken om voor te stellen een aangeboden object buiten eBay om te verkopen

 • Een aanbieding annuleren om het object te kunnen verkopen aan een koper die het op eBay heeft gevonden

 • Het toevoegen van, vragen om, aanbieden van of verwijzen naar contactgegevens om een object buiten eBay om te verkopen bij ‘Beste voorstel’, via email of een andere vorm van communicatie.

 • Publiceren of weergeven van contactgegevens van een bedrijf, waaronder van e-mail, telefoonnummer en postadres, zonder toestemming van eBay of als het niet vereist is voor de wet

 • Een aanbieding voortijdig beëindigen om een object aan de hoogste bieder te verkopen tegen een prijs die hoger is dan het huidige bod

 • Contactgegevens of een aanbieding om een object buiten eBay om te kopen of verkopen, opnemen in een Beste voorstel

 • Voorstellen om een object aan een niet-winnende bieder te verkopen zonder gebruik te maken van een herkansingsaanbod

Doe het volgende om er zeker van te zijn dat je transacties op eBay plaatsvinden:

 1. Open een nieuwe browser en typ www.ebay.nl.

 2. Klik op Mijn eBay boven aan de pagina en log in.

 3. Controleer of de aanbieding waarop je geboden hebt of die je gekocht of verkocht hebt, in het gedeelte Aankoopgeschiedenis of Verkopen staat.

Als je transactie niet in Mijn eBay wordt weergegeven, heb je het object niet via eBay gekocht of verkocht.

Voorstellen om objecten buiten eBay om te kopen of verkopen vormen een mogelijk risico op fraude voor zowel kopers als verkopers, en vallen niet onder de beschermingsregelingen van eBay. Bovendien kunnen deze voorstellen een poging zijn om eBay-kosten te omzeilen. Dit is oneerlijk tegenover andere verkopers en is in strijd met ons beleid.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.