Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor niet-bindende biedingen

Overzicht van beleid

Voor bepaalde objecten op eBay zijn biedingen niet bindend. Een niet-bindend bod is geen formele overeenkomst tussen de koper en verkoper, maar hiermee geeft een koper aan serieus geïnteresseerd te zijn in het object. Onoprecht bieden is niet toegestaan op eBay.

Zorg ervoor dat je deze regels naleeft. Als je dit beleid niet volgt, wordt je mogelijk aan sancties onderworpen, waaronder beperking van je koop- en verkoopprivileges en schorsing van je account.

Enkele voorbeelden

Voorbeeld van een niet-bindend bod: Marie verkoopt haar huis en heeft veel biedingen ontvangen. De aanbieding sluit met een winnende bieder en Marie wil de transactie afhandelen. De winnende bieder besluit de transactie niet te voltooien. Marie is teleurgesteld in deze koper en probeert creditering voor verkoopcommissie aan te vragen via de procedure voor onbetaalde objecten. Marie, de verkoper, overtreedt hiermee het beleid voor niet-bindende biedingen omdat de biedingen op onroerend goed geen contracten zijn.

Voorbeeld van een bindend bod: Stefan biedt op een nieuw vloerkleed voor zijn woonkamer en is de winnende bieder. Later komt hij erachter dat het vloerkleed niet groot genoeg is voor zijn vloer en wil hij onder de koop uit door te melden dat dit bod niet bindend was. Stefan, de koper, overtreedt hiermee het beleid voor onbetaalde objecten omdat het vloerkleed waarop hij heeft geboden, niet tot een rubriek behoort die onder het beleid voor niet-bindende biedingen valt.

In de meeste gevallen is een bod op eBay een wettelijke overeenkomst tussen de koper en de verkoper. Vanwege de complexe aard van de verkoop van onroerend goed en voertuigen zijn de biedingen in deze rubrieken niet bindend.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.