2 min artikel

Problemen met onbetaalde objecten oplossen met kopers

Nadat u iets op eBay hebt verkocht, is het meestal eenvoudig om de transactie met de koper te voltooien, maar soms komt het voor dat de koper nog niet heeft betaald voor het gekochte object.

In dat geval kunt u de bestelling na vier of meer kalenderdagen annuleren. Als de aanbieding één Nu kopen-object omvat, wordt het automatisch opnieuw aangeboden, tenzij u ervoor kiest het niet opnieuw aan te bieden.

Herinnering aan kopers om te betalen

Nadat kopers een veiling hebben gewonnen of zich hebben verplicht tot een aankoop, sturen we e-mails om hen eraan te herinneren te betalen. Als ze nog steeds niet hebben betaald, kunt u een factuur sturen als extra herinnering.

Zo stuurt u een factuur naar een koper:

  1. Ga naar Verkochte objecten - nieuw venster of tabblad in Mijn eBay of de Verkopershub.
  2. Selecteer het object waarvoor u de factuur wilt verzenden en kies vervolgens Meer acties.
  3. Selecteer Factuur sturen.

Als de koper nog steeds niet betaalt nadat u de factuur hebt gestuurd en de aanbieding meer dan vier kalenderdagen geleden is afgelopen, annuleert u de bestelling door de onderstaande knop Bestelling annuleren te selecteren en vervolgens De koper heeft niet betaald te kiezen in het keuzemenu.

Als u een gecombineerde factuur hebt verzonden, kunt u de bestelling annuleren vier of meer dagen na de datum waarop de factuur naar de koper is verzonden.

Bestelling annuleren

Als u de bestelling annuleert, wordt uw object automatisch opnieuw aangeboden als het om één Nu kopen-object ging, tenzij u ervoor kiest het niet opnieuw aan te bieden. We verwijderen ook eventuele feedback van de koper.

Zodra de bestelling is geannuleerd, kunt u een herkansingsaanbod aan de volgende hoogste bieder doen als u het object in veilingvorm hebt aangeboden.

Het is belangrijk om onbetaalde objecten te annuleren binnen 30 dagen na de dag waarop de koper het object heeft gekocht. Het object kan dan opnieuw worden aangeboden.

Tip
U hoeft geen contact op te nemen met de koper als deze niet heeft betaald. Wij sturen een betalingsherinnering. Als u geen betaling ontvangt, kunt u de bestelling na vier kalenderdagen annuleren.

Voorkeuren gebruiken voor objecten die nog niet zijn betaald

U kunt het beheer van onbetaalde objecten automatiseren op de pagina Verkoopvoorkeuren - nieuw venster of tabblad. Voor objecten die nog niet zijn betaald, kunt u selecteren hoelang kopers voor objecten moeten betalen. Doorgaans worden bestellingen die niet worden betaald automatisch na vier of meer kalenderdagen geannuleerd.

Voor gecombineerde facturering is de periode gebaseerd op wanneer het meest recente object op de factuur is gekocht.

U kunt de instellingen ook zo aanpassen dat onbetaalde Nu kopen-objecten direct opnieuw worden aangeboden. Bovendien wordt feedback verwijderd die de koper van een onbetaald object heeft gegeven. 

Voorkeuren voor objecten die nog niet zijn betaald inschakelen - nieuw venster of tabblad

Tip
U kunt bepaalde kopers van automatisch geannuleerde bestellingen uitsluiten wanneer u Voorkeuren voor objecten die nog niet zijn betaald in uw verkoopaccount inschakelt.

U kunt Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn alleen gebruiken wanneer u met eBay Afhandeling werkt. Dat betekent dat de koper via het standaardproces betaalt en niet onder rembours of met een cheque.

Als u in uw aanbiedingen betaling onder rembours of cheques accepteert, moet u deze betalingsmethoden verwijderen als u Voorkeuren voor objecten die nog niet zijn betaald wilt gebruiken voor de aanbiedingen.

Voor de meeste eBay-aanbiedingen zijn Voorkeuren voor objecten die nog niet betaald zijn beschikbaar, ook voor objecten die worden aangeboden in eBay Motors - Onderdelen en accessoires. Deze voorkeuren kunt u echter niet gebruiken voor aanbiedingen van voertuigen in eBay Motors. Als u een auto hebt verkocht en geen betaling hebt ontvangen, kunt u de bestelling handmatig annuleren via Verkopershub- nieuw venster of tabblad of Mijn eBay - Verkocht - nieuw venster of tabblad.

Wanneer u Voorkeuren voor objecten die nog niet zijn betaald inschakelt, kunt u de instellingen aanpassen zodat bestellingen die niet zijn betaald, automatisch na vier of meer kalenderdagen worden geannuleerd.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen