Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Directe betaling vereisen

Hoe werkt directe betaling?

Voor objecten met een prijs onder EUR 1000, opgegeven verzendkosten en PayPal als de enige geboden betalingsmethode, wordt kopers die op Nu kopen klikken gevraagd direct te betalen.

Voor alle andere objecten die je aanbiedt met een vaste prijs, kun je vereisen dat een koper die op Nu kopen klikt, je direct betaalt via PayPal. Als je directe betaling vereist, blijft het object beschikbaar om gekocht te worden totdat een koper een PayPal-betaling heeft voltooid of totdat de aanbieding verloopt. De eerste koper die op Nu kopen klikt en de PayPal-betaling voltooit, wint je object officieel. Nadat een koper de betaling heeft voltooid, eindigt de aanbieding en laten we je weten waar je het object heen moet sturen.

Directe betaling is nuttig als je een tijdgebonden object verkoopt (bijvoorbeeld concertkaartjes) en je zeker wilt weten dat de aanbieding beschikbaar blijft totdat de transactie is voltooid. Als je directe betaling vereist, moet je aan bepaalde vereisten voldoen en moet de aanbieding eventuele gerelateerde kosten omvatten, zodat je koper precies weet hoeveel hij of zij moet betalen.

Opmerking: als je een veilingaanbieding hebt, verdwijnen zowel de knop Nu kopen als de vereiste voor directe betaling zodra er een bod is geplaatst (of, als je aanbieding een minimumverkoopprijs bevat, zodra een bod minstens even hoog is als de minimumverkoopprijs). In dat geval wordt de aanbieding een gewone veiling, waarbij het object naar de hoogste bieder gaat.

Een aantal dingen om rekening mee te houden in verband met het vereisen van directe betaling:
  • Je kunt de functie voor directe betaling met aanbiedingen met een vaste prijs of met veilingen gebruiken, op voorwaarde dat je een Nu kopen-prijs opneemt.

  • Voor aanbiedingen met de functie voor directe betaling moet PayPal als de enige betalingsmethode worden aangeboden. Dit geldt ook voor veilingen die eindigen met een hoogste bieder.

  • Als de aanbieding eindigt zonder dat een koper de betaling heeft voltooid, wint niemand het object en kun je het opnieuw aanbieden.

Hoe vereis je directe betaling in je aanbieding?

Zo voeg je de vereiste van directe betaling toe aan je aanbieding:
  1. Bied je object aan met de optie Nu kopen.

  2. Selecteer in het gedeelte Bepaal hoe je betaald wilt worden van het aanbiedingsformulier de optie Vereis directe betaling wanneer koper Nu kopen gebruikt.

  3. Je aanbieding voltooien.

Vereisten voor aanbiedingen met directe betaling

Als je directe betaling wilt vereisen voor je object, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.