3 min artikel

Uw leveringsgegevens wijzigen na een aankoop

Neem zo snel mogelijk contact op met de verkoper als u uw aankoop al hebt voltooid, maar uw adres- of leveringsgegevens moeten worden gewijzigd.

Als de verkoper uw pakket al heeft verzonden, kan hij of zij uw bestelling niet meer wijzigen. Probeer zo mogelijk uw object op te halen op het adres dat bij Betalen is gebruikt.

Uw leveringsadres wijzigen nadat u een object hebt gekocht

Verkopers kunnen het verzendadres dat u hebt opgegeven bij Betalen niet wijzigen.

Als het object nog niet is verzonden, kunt u het beste de verkoper vragen de transactie te annuleren en het object vervolgens opnieuw kopen met het juiste verzendadres.

Als u uw aankoop binnen het afgelopen uur hebt gedaan, kunt u de verkoper vragen om de bestelling te annuleren.

Zodra u een verkoper hebt gevraagd om de bestelling te annuleren, kan hij of zij uw aanvraag binnen drie kalenderdagen accepteren of afwijzen.

Als de verkoper de annulering accepteert, sturen we een bevestiging naar het geregistreerde e-mailadres en uw eBay Berichten - nieuw venster of tabblad.

Als de verkoper de annulering afwijst of uw bestelling al heeft verzonden, wordt het pakket verzonden naar het adres dat u oorspronkelijk hebt geselecteerd.

Als de verkoper niet binnen drie kalenderdagen reageert en u nog niet hebt betaald, wordt de bestelling automatisch geannuleerd.

Als u meer dan een uur geleden uw aankoop hebt gedaan, moet u contact opnemen met de verkoper en hem of haar vragen om de aankoop voor u te annuleren. Dit doet u als volgt:

  1. Ga naar de Aankoopgeschiedenis - nieuw venster of tabblad en zoek de bestelling die u wilt annuleren.
  2. Selecteer Contact opnemen met de verkoper.
  3. Kies Verzoeken om deze bestelling te annuleren en vervolgens Contact opnemen met de verkoper.
  4. Leg de verkoper uit waarom u moet annuleren en selecteer Verzenden.

Als de verkoper uw bestelling al heeft verzonden of de annulering niet accepteert, wordt het pakket verzonden naar het adres dat u oorspronkelijk hebt geselecteerd.

De leveringsmethode wijzigen nadat u een object hebt gekocht

Als de verkoper uw pakket nog niet heeft verzonden, kunt u hem of haar vragen om de leveringsmethode te wijzigen. Als de verkoper akkoord gaat, moet u mogelijk extra betalen voor levering per expresse of met tracking.

Als de verkoper niet bereid is de leveringsmethode te wijzigen, kunt u hem of haar via de bovenstaande knop verzoeken om de bestelling te annuleren en dan het object opnieuw kopen met de juiste leveringsmethode.

Uw leveringsgegevens wijzigen bij Betalen

Wanneer u een object koopt, voeren we automatisch uw primaire adres in het veld Verzenden naar in bij Betalen.

Selecteer Wijzigen als het adres onjuist is of als u het object naar een ander adres wilt verzenden. Vervolgens kunt u het adres bewerken, een ander adres selecteren of een nieuw adres toevoegen.

Controleer altijd of uw adres en leveringsmethode correct zijn voordat u uw aankoop voltooit.

Tip
U kunt verzendadressen toevoegen, bijwerken of verwijderen, inclusief uw primaire adres wijzigen, in het gedeelte Adressen - nieuw venster of tabblad van Mijn eBay. U vindt meer informatie in ons artikel over het wijzigen van het adres voor uw eBay-account.

Als u het leveringsadres of de leveringsmethode voor een gekocht object wilt wijzigen, moet u contact opnemen met de verkoper voordat hij of zij het pakket verzendt. Mogelijk moet u de verkoper vragen de bestelling te annuleren en het object opnieuw te kopen met de juiste gegevens.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen