2 min overzicht

Zoektips

Vind precies wat u zoekt en volg objecten zodra u ze hebt gevonden met onze zoekfunctie.

Of u nu op zoek bent naar een specifiek object of naar een verkoper bij wie u eerder objecten hebt gekocht, we hebben tools om u te helpen.

Zoeken op eBay

U kunt het snelst op eBay zoeken via onze zoekbalk bovenaan de meeste pagina's. Typ wat u zoekt en klik op Zoeken. We zoeken dan de objecten die het best overeenkomen met uw zoekopdracht.

Op de pagina met zoekresultaten kunt u ook links selecteren voor aanbiedingen met gratis verzending, objecten die kunnen worden opgehaald of objecten op een specifieke locatie.

Bekijk de onderstaande hulppagina's voor meer informatie over de verschillende manieren waarop u op eBay kunt zoeken en hoe u objecten kunt volgen zodra u ze hebt gevonden.

  • Uitgebreid zoeken: vind een specifiek object, een rubriek of een eBay-winkel snel en makkelijk met de functie Uitgebreid zoeken.
  • Opgeslagen zoekopdrachten: als u regelmatig naar dezelfde soorten objecten zoekt op eBay, bespaart u tijd met opgeslagen zoekopdrachten.
  • Uw volglijst: lees meer over het gebruik van uw volglijst om maximaal 300 objecten te volgen waarin u geïnteresseerd bent, maar waarvoor u nog geen bod wilt uitbrengen of die u nog niet wilt kopen.

Hoe aanbiedingen worden gerangschikt in zoekresultaten

Wanneer u naar een object zoekt op eBay, worden de aanbiedingen in uw zoekresultaten gesorteerd op basis van de beste overeenkomst. Het algoritme is zo ontworpen dat u aanbiedingen ziet die het best overeenkomen met uw zoekopdracht.

Aanbiedingen zijn geclassificeerd op basis van verschillende factoren, waaronder:

  • hoe goed de aanbieding overeenkomt met uw zoektermen
  • hoe populair het object is
  • de prijs van het object
  • uw browsegeschiedenis
  • de locatie van het object

Andere factoren worden ook meegeteld, zoals de reputatie van de verkoper op eBay, hoe volledig de aanbieding is en het aantal aanbiedingen dat overeenkomt met uw zoekopdracht. Promotieaanbiedingen die overeenkomen met uw zoekopdracht en interesses, worden ook hoger weergegeven in zoekresultaten.

Zoekresultaten worden ook beïnvloed door alle geselecteerde filters en de door u geselecteerde sorteervolgorde, bijvoorbeeld laagste prijs eerst.

We werken regelmatig het algoritme Beste overeenkomst bij om de zoekmogelijkheden te verbeteren. Dit kan soms van invloed zijn op de manier waarop aanbiedingen worden gerangschikt.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen