Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Een aanbieding voortijdig beëindigen

 


In sommige gevallen moet je een aanbieding voortijdig beëindigen. Je kunt er bijvoorbeeld achter komen dat het object dat je aanbiedt niet werkt of dat er een onderdeel ontbreekt.

De richtlijnen op deze pagina zijn bedoeld voor het voortijdig beëindigen van een aanbieding in de meeste rubrieken (inclusief Autoaccessoires en -onderdelen). Voor aanbiedingen van voertuigen gelden andere richtlijnen. Meer weten over het voortijdig beëindigen van een aanbieding van een voertuig op eBay Motors?

Belangrijk: we kunnen kosten in rekening brengen als je een aanbieding in veilingvorm voortijdig beëindigt.

Voordat je een aanbieding beëindigt:

 • Zorg dat je een goede reden hebt om de aanbieding te beëindigen.

 • Controleer of je aan de voorwaarden voor het beëindigen van de aanbieding voldoet. Als de aanbieding binnen 12 uur afloopt, gelden beperkingen.

Redenen om een aanbieding voortijdig te beëindigen

Wanneer je ervoor kiest om een aanbieding voortijdig te beëindigen, kunnen kopers teleurgesteld raken. Als je aanbiedingen regelmatig voortijdig beëindigt, kunnen er accountbeperkingen en andere maatregelen voor je account worden ingesteld. We begrijpen echter dat je soms een goede reden kunt hebben om een aanbieding voortijdig te beëindigen.

Reden

Verdere stappen

Het object kan kwijtgeraakt of kapot zijn of om een andere reden niet meer te koop zijn.

Probeer zodra je een probleem opmerkt de aanbieding te beëindigen.

Je hebt je vergist toen je de aanbieding maakte.

In plaats van de aanbieding te beëindigen, kun je deze ook herzien of kun je een opmerking aan de objectbeschrijving toevoegen. Meer weten over de beperkingen en hoe je een aanbieding herziet?

Als je de aanbieding niet kunt herzien, kun je deze beëindigen.

Voorwaarden

Of je een aanbieding voortijdig kunt beëindigen, is afhankelijk van de resterende tijd totdat de aanbieding afloopt en van de vraag of je bieders voor het object hebt.

 

Duur

Aantal biedingen

Kan de aanbieding voortijdig worden beëindigd?

Kosten voor het voortijdig beëindigen van een aanbieding

De aanbieding duurt nog 12 uur of langer

Geen biedingen

Ja

Nee

1 of meer biedingen en je wilt verkopen aan de hoogste bieder

Ja

Nee

1 of meer biedingen en je wilt biedingen annuleren

Ja

Ja

De aanbieding loopt binnen 12 uur af

Geen biedingen en geen geannuleerde biedingen

Ja

Nee

Geen biedingen, omdat je ze hebt geannuleerd

Nee

Nee

1 of meer biedingen

Ja, maar je moet het object verkopen aan de hoogste bieder.

Nee

1 of meer biedingen, maar de minimumverkoopprijs van het object is niet gehaald

Nee

Nee

Kosten

Als je een aanbieding in veilingvorm voortijdig beëindigt en er is al een bod uitgebracht, kan dat leiden tot teleurgestelde en gefrustreerde kopers die een volgende keer misschien niet zo snel op je aanbiedingen zullen bieden. Daarom kunnen we kosten in rekening brengen als je een aanbieding voortijdig beëindigt. Deze kosten zijn gelijk aan de verkoopcommissie die je had moeten betalen als de aanbieding normaal was afgelopen en was verkocht voor het hoogste bod dat je hebt ontvangen op het moment dat je de aanbieding beëindigde.

 • We brengen deze kosten in rekening als je biedingen annuleert en een aanbieding in veilingvorm voortijdig beëindigt zonder koper.

 • We brengen deze kosten niet in rekening als je een aanbieding in veilingvorm voortijdig beëindigt en het object verkoopt aan de hoogste bieder. (In dat geval wordt de normale verkoopcommissie in rekening gebracht.)

 • Deze kosten worden niet in rekening gebracht voor aanbiedingen in de rubriek voor onroerend goed, voertuigen en rubrieksadvertenties.

Aangezien we begrijpen dat een aanbieding soms voortijdig moet worden beëindigd, brengen we geen kosten in rekening voor de eerste aanbieding in veilingvorm die je voortijdig beëindigt (en waarvoor kosten gelden) in een kalenderjaar (1 januari tot en met 31 december).

Hoe beëindig je een aanbieding voortijdig?

Zo kun je een aanbieding voortijdig beëindigen en alle biedingen annuleren of het object aan de hoogste bieder verkopen:
 1. Ga naar Mijn eBay > Verkopen en zoek het object.

 2. Selecteer in het keuzemenu Meer acties de optie Mijn aanbieding voortijdig beëindigen.

 3. Als er biedingen voor je object zijn, moet je bepalen hoe je je aanbieding wilt beëindigen.

  • Als het nog 12 uur of langer duurt voordat de aanbieding afloopt, selecteer je Biedingen annuleren en aanbieding voortijdig beëindigen of Object verkopen aan hoogste bieder.

  • Als de aanbieding binnen 12 uur afloopt, kun je alleen Object verkopen aan hoogste bieder kiezen.

   Opmerking: als er niet op je object is geboden, kun je deze stap overslaan.

 4. Selecteer de reden waarom je je aanbieding voortijdig wilt beëindigen en klik op Mijn aanbieding beëindigen.

Je aanbieding wordt beëindigd en is niet meer actief op eBay. Als je een aanbieding met biedingen beëindigt, sturen we bieders die niet hebben gewonnen, een e-mail waarin we uitleggen dat hun bod is geannuleerd en dat de aanbieding voortijdig is beëindigd.

Tips om te voorkomen dat je je aanbieding voortijdig moet beëindigen

 • Denk goed na over de prijs van je objecten. Het is altijd het beste om een concurrerende prijs voor je objecten te vragen, maar als er een minimumbedrag is dat je voor een object accepteert, kun je dat bedrag als de minimumverkoopprijs voor je aanbieding in veilingvorm instellen.

 • Controleer je aanbieding voordat je deze verzendt. Veel verkopers beëindigen aanbiedingen in veilingvorm om fouten in hun aanbieding te corrigeren. Controleer of alle informatie in je aanbieding klopt voordat je je aanbieding in veilingvorm maakt.

 • Beheer je voorraad zorgvuldig. Als je maar één exemplaar of een klein aantal exemplaren van een object hebt, bied het object dan niet ergens anders te koop aan. Zo voorkom je dat je een aanbieding in veilingvorm moet verwijderen omdat je het object niet meer in voorraad hebt.

 • Herzie je aanbieding en voeg details toe in plaats van de aanbieding voortijdig te beëindigen. Als je afbeeldingen of details aan je aanbiedingen in veilingvorm wilt toevoegen, kun je dat vaak doen zonder je aanbieding te annuleren.

 • Overweeg om bepaalde soorten kopers te blokkeren. Als je wilt voorkomen dat je aanbiedingen in veilingvorm moet beëindigen omdat je biedingen hebt ontvangen van kopers die niet aan je vereisten voldoen, vermeld je deze vereisten in je aanbiedingen. Kopers die niet aan deze vereisten voldoen, kunnen dan niet op je object bieden.

Als je de aanbieding niet kunt beëindigen

Als je niet voldoet aan de vereisten voor het voortijdig beëindigen van je veilingobject, kun je het beste contact opnemen met de bieders.

 • Voor de aanbieding afloopt: neem contact op met de bieders, leg de situatie uit en vraag hen hun bod in te trekken. In bepaalde gevallen kun je hun biedingen annuleren.

 • Als de aanbieding afloopt terwijl er een winnende bieder is: neem contact op met de bieder en leg de situatie uit. Als de koper en jij ermee akkoord gaan de verkoop niet te voltooien, kun je de transactie annuleren vanuit Mijn eBay.

Overige voorwaarden

 • We brengen wel aanbiedingskosten (zoals plaatsingskosten en eventuele kosten voor opties) in rekening als je je aanbieding voortijdig beëindigt, ook als je niet verkoopt aan de hoogste bieder. Als je je aanbieding wilt wijzigen of verbeteren, kun je beter je aanbieding herzien.

 • Verkopers mogen biedingen niet annuleren en aanbiedingen niet voortijdig beëindigen om te voorkomen dat objecten onder de minimumverkoopprijs worden verkocht. Dit wordt beschouwd als een overtreding van ons beleid voor de minimumverkoopprijs.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.