Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Hoe kan ik een aanbieding melden die in strijd lijkt met de regels en het beleid van eBay?

Als je van mening bent dat er sprake is van een overtreding, kun je dit melden door naar de Hulp-pagina voor het betreffende beleid te gaan of door links op een Hulp-pagina op de link Contact met ons opnemen te klikken en de relevante onderwerpen te kiezen. Zie Incorrect gedrag melden als je meer wilt weten over de soorten overtredingen die eBay onderzoekt.

Zo meldt je een beleidsovertreding:
  1. Lees het betreffende beleid op de pagina met eBay-beleid.

  2. Nadat je het beleid hebt gelezen, klik je op de Hulp-pagina op de link Melden om een object te melden dat in strijd is met het beleid (zie onderstaande voorbeelden). Je kunt ook links op een Hulp-pagina op de link Contact met ons opnemen klikken, Overtredingen van aanbiedingsregels selecteren en de relevante onderwerpen kiezen.

  3. Voer de objectnummers in van de aanbieding die je wilt melden.

  4. Klik op Verzenden om je bericht naar eBay Customer Support te verzenden.

    Opmerking: Meld een geschil slechts één keer. Als je meerdere e-mails stuurt over hetzelfde geschil, loopt het onderzoek vertraging op.

Voorbeelden van veelvoorkomende overtredingen van aanbiedingsregels

Zie Incorrect gedrag melden voor andere soorten overtredingen met betrekking tot verkopen, kopen en feedback.

Nadat je melding is ontvangen
  • eBay houdt rekening met de omstandigheden van een vermeende beleidsovertreding en met de handelsgeschiedenis van de gebruiker voordat actie wordt ondernomen.

  • Disciplinaire maatregelen kunnen bestaan uit een formele waarschuwing, geannuleerde aanbiedingen, een tijdelijke beperking van je handelsactiviteiten of een schorsing voor onbepaalde tijd.

  • Als een klacht niet met zekerheid kan worden bewezen of als eBay van mening is dat er geen overtreding heeft plaatsgevonden, onderneemt eBay mogelijk geen actie.

  • Vanwege privacyregels kan eBay je echter niet op de hoogte houden van de vorderingen van het onderzoek of van eventuele acties die eBay heeft ondernomen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.