Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Trackinggegevens toevoegen

Door trackinggegevens toe te voegen, wordt het zowel voor verkopers als voor kopers gemakkelijker om de status van pakketten te controleren. Verkopers die gebruikmaken van trackingnummers ontvangen doorgaans minder vragen van kopers.

Als je een object aanbiedt met een verwerkingstijd van 0 tot 1 dag en je uploadt je trackingnummer binnen 1 werkdag nadat je de betaling van je koper ontvangen hebt, krijg je automatisch een feedbackbeoordeling van 5 sterren voor communicatie.

Hoe kan ik een trackingnummer opgeven als verkoper?

Als je een verzendservice gebruikt die je een nummer voor tracking verstrekt, kun je dit ook zelf naar Mijn eBay uploaden.

Zo upload je een trackingnummer in Mijn eBay:
  1. Ga naar het gedeelte Verkocht van Mijn eBay.

  2. Vink het selectievakje aan naast het object of de objecten waaraan je een trackingnummer toevoegen.

  3. Klik op de knop Trackingnummer toevoegen.

  4. Voer het trackingnummer in op de pagina Trackingnummer toevoegen/bewerken/verwijderen.

  5. Als we kunnen bepalen welke expediteur je gebruikt (PostNL of UPS bijvoorbeeld) wordt die informatie al voor je ingevuld in het vak Expediteur. Voer anders de naam van je expediteur in. Kies de juiste service uit onze suggesties zodat de koper de link naar de website ervan te zien krijgt. Overschrijf onze suggesties met de naam van de service die je hebt gekozen als die niet voorkomt in onze lijst met suggesties.

  6. Klik op Verzenden.

Nadat je het nummer voor tracking of leveringsbevestiging hebt geüpload, verschijnt het onder de objecttitel in het gedeelte Verkocht van Mijn eBay en op de pagina Bestelgegevens bekijken.

Wij sturen je koper vervolgens een e-mail met het trackingnummer. Je koper kan deze informatie ook bekijken in het gedeelte Gewonnen van Mijn eBay, op de pagina Bestelgegevens bekijken en op de pagina Feedback.

Opmerking: De verzendservices of expediteurs gebruiken vaak andere termen voor 'trackingnummer'. Gelijk welk identificatienummer dat kan worden gebruikt door jou en de koper om het object en de verzending op te volgen, is goed.

Waar kan ik het trackingnummer terugvinden als koper?

Als je verkoper een trackingnummer heeft geüpload naar Mijn eBay, vind je het terug in het gedeelte Gewonnen van Mijn eBay, op de pagina Bestelgegevens of op de pagina Feedback.

Een hyperlink leidt je naar de website van de verzendservice of expediteur. Daar vind je de trackinggegevens voor je pakket.

Als je geen trackingnummer kunt vinden in Mijn eBay, kun je contact opnemen met de verkoper. Als je voor een leveringsservice met tracking hebt gekozen, moet de verkoper je een nummer kunnen geven via e-mail.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.