Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Geaccepteerde betalingsmethoden selecteren

Wanneer je als verkoper meerdere betalingsmethoden biedt, moet je er rekening mee houden dat niet alle betalingsmethoden in dezelfde mate vertrouwen wekken bij kopers. Het is belangrijk dat je uitgaat van de koper wanneer je bepaalde betalingsmethoden selecteert.

Kopers kunnen zich het volgende afvragen over betalingsmethoden:

  • Kan mijn betaling worden gevolgd en krijg ik een betalingsbewijs?

  • Is de methode snel en handig?

  • Hoe veilig is de methode?

  • Krijg ik mijn geld terug als er iets fout gaat?

Zie Een betalingsmethode kiezen (voor kopers) voor een vergelijking van betalingsmethoden vanuit het oogpunt van kopers.

Tip: Bespaar tijd bij het instellen van betalingsmethoden door eBay Afhandeling te gebruiken. Je kunt betalingsvoorkeuren instellen voor al je aanbiedingen vanuit Mijn eBay.

eBay-verkopers gebruiken onder andere de volgende betalingsmethoden:

PayPal - PayPal is een snelle, veilige en handige manier om op eBay te betalen. Wanneer je je object aanbiedt en PayPal als betalingsmethode accepteert, kunnen kopers veilig online betalen met een creditcard of een betaalrekening. Kopers betalen vanaf de objectpagina en de betaling wordt direct op je verkopersrekening gestort. Wanneer je PayPal gebruikt, hoef je niet te wachten totdat je een cheque per post ontvangt en geen cheques of creditcardbetalingen te verwerken.PayPal helpt je ook bij het tegengaan van fraude. Zie PayPal accepteren voor eBay-aanbiedingen voor meer informatie.

Bedrijfscreditcard - Je kunt eBay Afhandeling zodanig instellen dat creditcardbetalingen worden geaccepteerd en kopers hun creditcardgegevens moeten verstrekken. Neem contact op met de creditcardmaatschappij als de koper een creditcard gebruikt en controleer of de naam op de kaart overeenkomt met de verzend- en contactgegevens. Als je twijfelt over de identiteit van de koper, kun je het beste contact opnemen met de creditcardmaatschappij om de betaling te laten valideren voordat je het object verzendt. Als je een bedrijf hebt dat creditcards van klanten accepteert (niet alleen via eBay), kun je in eBay Afhandeling selecteren welke kaarten je accepteert.

Belangrijke opmerking voor internationale verkopers: we willen eBay een veilige handelsplaats voor kopers en verkopers houden. Daarom moet je je PayPal-rekening laten controleren en aan je eBay-account koppelen als je objecten wereldwijd wilt verkopen of verzenden.

Nieuwe verkopers die zich na 17 januari 2007 inschrijven en objecten willen verkopen op eBay VS, eBay Australië of eBay Canada, moeten PayPal aanbieden als geaccepteerde betalingsmethode.

Andere betalingsmethoden zijn cheques op naam, kascheques en postwissels. Deze methoden kunnen worden gevolgd tot aan een specifiek postadres, maar de meeste verkopers wachten totdat het geld op hun rekening staat voordat ze het object naar de koper verzenden. Het voordeel van deze methoden is dat de verkoper geen bijkomende kosten hoeft te betalen.

Borg - Bij duurdere objecten kun je het beste de goedgekeurde eBay-service voor borg gebruiken, Tripledeal. Zie Services voor borg gebruiken voor meer informatie.

Contant - eBay adviseert niet contante betalingen of overboekingen van contant geld als betalingsmethode. Omdat transacties niet zijn beschermd of kunnen worden gevolgd, loop je een groot risico terwijl je machteloos staat bij transactieproblemen (zie Een betalingsmethode kiezen (voor kopers)).

Belangrijk: Je moet dergelijke overbetalingen nooit accepteren als de koper het te veel betaalde bedrag terugvraagt. Bij een dergelijk verzoek is het mogelijk dat je te maken hebt met valse cheques (zie Betalingsproblemen voorkomen).

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.