Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

AdChoice gebruiken

Wat is AdChoice?

Wanneer je zoekt, bladert en op andere manieren actief bent op eBay en partnersites, worden hierover gegevens verzameld. Met behulp van deze gegevens kunnen we de advertenties die je op eBay te zien krijgt, zo relevant mogelijk voor jou maken. Soms werken we ook met andere websites of advertentienetwerken samen om gegevens te delen en op andere sites aangepaste advertenties weer te geven. Gedeelde gegevens mogen niet worden gebruikt om jou persoonlijk te identificeren.  

AdChoice is ons programma waarmee je kunt bepalen of je aangepaste advertenties wilt zien op eBay en op de websites van onze reclamepartners. Indien mogelijk, geven we advertenties weer die op jouw interesses zijn afgestemd. Als je geen aangepaste advertenties wilt zien, kun je ons via AdChoice op elk moment laten weten waar je de voorkeur aan geeft. Je ziet nog steeds advertenties, maar ze zijn niet meer op je interesses afgestemd.

Advertenties (op eBay of elders) die onderdeel zijn van het AdChoice-programma, zijn voorzien van een AdChoice-link en -pictogram . Wanneer je op de link of het pictogram klikt, zie je een pop-upvenster waarin je je advertentievoorkeuren kunt opgeven en ons privacybeleid kunt lezen. Mogelijk moet je je pop-upblokkering uitschakelen om het venster te kunnen zien.

Je voorkeuren vanuit een advertentie opgeven

Je kunt je voorkeuren instellen voor alle browsers die je gebruikt, of alleen voor bepaalde.

Zo schakel je AdChoice voor één browser uit:
 1. Klik op de AdChoice-link in een advertentie met het AdChoice-pictogram . Je krijgt nu het pop-upvenster Advertentievoorkeuren voor AdChoice te zien.

 2. Klik in het pop-upvenster op de link doorgaan naar advertentievoorkeuren voor AdChoice.

 3. Klik op de pagina AdChoice – advertentievoorkeuren in het vak Aangepaste advertenties alleen voor deze browser uitschakelen op Uitschakelen. Alleen in de browser die je momenteel gebruikt, krijg je geen aangepaste advertenties meer te zien.

Zo schakel je AdChoice voor meerdere browsers uit:
 1. Klik op de AdChoice-link in een advertentie met het AdChoice-pictogram . Je krijgt nu het pop-upvenster Advertentievoorkeuren voor AdChoice te zien.

 2. Klik in het pop-upvenster op de link doorgaan naar advertentievoorkeuren voor AdChoice.

 3. Klik op de pagina AdChoice – advertentievoorkeuren in het vak Aangepaste advertenties voor meerdere browsers uitschakelen op Inloggen. Log nu in bij eBay.

 4. Klik op de button Uitschakelen om AdChoice uit te schakelen.

Hierna krijg je het bericht: Je hebt AdChoice uitgeschakeld. Je ziet nog steeds advertenties met de AdChoice-link en het AdChoice-pictogram, maar ze zijn niet meer op je interesses afgestemd.

Je hoeft niet bij eBay ingelogd te zijn om je voorkeuren voor AdChoice te behouden, zolang je de cookies in je browser niet hebt verwijderd.

Als je toch weer aangepaste advertenties op basis van je interesses wilt zien, kun je bovenstaande stappen volgen, maar kies je voor de optie om AdChoice in te schakelen. Je kunt je voorkeuren ook opgeven in Mijn eBay zoals hieronder wordt beschreven.

Je voorkeuren vanuit Mijn eBay opgeven

Zo geef je je advertentievoorkeuren via Mijn eBay op:
 1. Ga naar Mijn eBay. Je wordt mogelijk gevraagd om in te loggen.

 2. Plaats je cursor op de tab Account en selecteer vervolgens Sitevoorkeuren.

 3. Scroll naar het gedeelte Advertentievoorkeuren onder Algemene voorkeuren en klik vervolgens op Weergeven.

 4. De pagina AdChoice wordt geopend. Je kunt lezen hoe we je gegevens gebruiken om je relevante advertenties te laten zien.

 5. Als je de relevante advertenties waardeert en wilt dat we je gegevens blijven gebruiken, schakel je het vakje 'Ja, gebruik mijn gegevens zodat ik relevante advertenties van eBay Inc. en haar netwerkpartners te zien krijg' in. Laat anders het vakje uitgeschakeld.

 6. Klik op Opslaan.

Hoe worden mijn gegevens gebruikt?

Wanneer je een website of service (zoals Zoeken) gebruikt, formulieren op een website invult of op een andere manier actief bent op het Internet, kunnen we met behulp van deze gegevens bepalen welke advertenties je zou willen zien. Soms werken we met andere websites en advertentienetwerken samen om je relevante advertenties te bieden, en deze partners kunnen ook toegang hebben tot bepaalde gegevens die we verzamelen. We delen geen persoonlijke gegevens met onze partners.

Blijf ik advertenties zien als ik AdChoice uitschakel?

Ja. Je ziet nog steeds online advertenties, maar als je AdChoice uitschakelt, zijn de advertenties van algemene aard en niet op je interesses afgestemd.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.

Verwante Hulp-onderwerpen