Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Je winkel aanpassen

Om succes te hebben moet je online winkel er professioneel uitzien. Als eigenaar van een eBay-winkel heb je krachtige en gebruiksvriendelijke tools tot je beschikking waarmee je de vormgeving en inhoud van je winkel kunt maken en ontwerpen. Je kunt een omgeving creëren waarin het karakter van je winkel duidelijk naar voren komt en waarmee je geloofwaardig overkomt bij kopers.

Op deze pagina vind je hoe je:

Winkel snel instellen gebruiken

Nadat je je op je winkel hebt geabonneerd, kun je in een paar stappen met de functie Winkel snel instellen de 'look en feel' van je winkel creëren. In deze functie vind je aanbevelingen over het ontwerp en de marketing die andere verkopers ook graag gebruiken. Met een klik op een knop kun je alle aanbevolen instellingen toepassen, maar je kunt ze ook bewerken en naar eigen inzicht aanpassen. Deze functie is alleen beschikbaar bij de opening van je winkel.

Als je je winkel wilt veranderen of verder wilt aanpassen met functies die niet zijn opgenomen in Winkel snel instellen, kun je dat doen via de hub Je winkel beheren op de pagina Mijn eBay.

Opmerking: als je de functie Winkel snel instellen niet meteen wilt gebruiken nadat je je op je winkel hebt geabonneerd, kun je in plaats daarvan Winkel snel bijwerken gebruiken.

Zo gebruik je Winkel snel bijwerken:
 1. Klik op Mijn eBay boven aan elke pagina.

 2. Log bij eBay in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

 3. Klik links op de pagina onder Mijn abonnementen op de link Je winkel beheren.

 4. Klik onder in de linkernavigatiebalk onder Verwante links op de link Winkel snel bijwerken starten.

  Opmerking: als er nieuwe winkelontwerp- en marketingaanbevelingen worden toegevoegd, kun je die bekijken via de functie Winkel snel bijwerken.

 5. Als je je opties wilt bekijken, klik je links op je pagina Je winkel beheren op de link Winkel snel bijwerken.

Het imago van je winkel opbouwen

Bij het opbouwen van je imago kun je deze algemene tips in gedachten houden:

 • Zorg ervoor dat je winkel opvalt.

 • Gebruik kleuren, logo's en afbeeldingen die aansluiten op wat je verkoopt en waarmee je sterke punten naar voren komen.

 • Breng bij alle contacten met klanten je huisstijl naar voren. Je kunt bijvoorbeeld de kleuren en logo's van je winkel gebruiken in je aanbiedingen op eBay, advertenties en e-mailberichten.

Versterk je imago met:

 • Logo: Een logo bestaat doorgaans uit de winkelnaam en een afbeelding die symbool staat voor wat je verkoopt of de kwaliteit van je bedrijf. Je kunt kiezen uit verschillende modellogo's of er zelf een ontwerpen. Overigens hoef je niet per se een logo te hebben. Zorg dat je logo er professioneel uitziet. Een slecht ontworpen logo is niet goed voor het imago van je winkel.

 • Aanbiedingskader: Je kunt automatisch een speciale versie van je koptekst en linkernavigatiebalk boven aan al je objectbeschrijvingen plaatsen. Het aanbiedingskader is een eenvoudige en doeltreffende manier om kopers te helpen je hele selectie objecten te ontdekken.

 • Winkelthema: Het winkelthema bevat de kleuren, lettertypen en afbeeldingen van al je winkelpagina's. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kun je kiezen uit diverse kant-en-klare thema's. Deze bevatten professionele afbeeldingen en kleurencombinaties. Je kunt natuurlijk ook zelf je winkelthema ontwerpen. Op die manier houd je de verschillende elementen van je thema zelf in de hand.

 • eBay-koptekst (alleen als je bent geabonneerd op Topwinkels of Topwinkels Plus): Je kunt in je winkel de standaard eBay-navigatiebalk weergeven, of kiezen voor een kleinere versie die minder ruimte inneemt. Als je een starter bent, kun je op de reputatie van eBay leunen om zelf naam te maken en vertrouwen van kopers te winnen. Verkopers met meer ervaring willen hun eigen huisstijl wellicht prominenter op de pagina weergeven. Zij kunnen dan de kleinere koptekst gebruiken.

Je producten weergeven

Breng op de volgende manieren je objecten onder de aandacht:

 • Winkelrubrieken: Dit zijn de rekken of planken in je winkel. Je kunt maximaal 300 rubrieken en subrubrieken voor je winkel maken. Elke rubriek kan drie niveaus bevatten. Een rubriek Sportartikelen kan bijvoorbeeld twee extra subrubrieken bevatten: Sportartikelen > Golf > Golfballen. De rubrieknamen kunnen uit maximaal 29 tekens bestaan. Gebruik relevante, beschrijvende, specifieke en populaire trefwoorden voor je aangepaste rubrieknamen, zodat kopers je objecten gemakkelijk kunnen vinden. Je kunt ook ervoor kiezen om alle rubrieken en subrubrieken in de linkernavigatiebalk van je winkel weer te geven of je kunt in plaats hiervan één of twee rubriekniveaus weergeven.

 • Lijstweergave en Afbeeldingengalerij: Geef de standaard weergavestijl op die het best bij je winkel past.

  • Lijstweergave: Deze stijl is handig om lange lijsten objecten te laten zien. Elk object neemt weinig ruimte in beslag, dus kopers kunnen meer objecten bekijken.

  • Afbeeldingengalerij: Met deze stijl krijgt elk object meer ruimte en een grotere afbeelding dan in de lijstweergave. Dit is een goede optie voor korte lijsten met objecten waarbij de afbeelding belangrijk is.

 • Objecten sorteren: Je kunt kiezen hoe je je objecten in rubrieken en zoekresultaten wilt sorteren. Daarmee kun je discreet een belangrijke invloed uitoefenen op geïnteresseerde kopers. Je kunt bijvoorbeeld Nieuw aangeboden als de sorteerfunctie gebruiken als je kopers op je nieuwste aanbiedingen wilt wijzen.

 • Galerijafbeeldingen: Plaatjes verkopen. Als je een galerijafbeelding bij je aanbieding hebt, zal een koper eerder naar een object kijken.

 • Promotievakken: Promotievakken trekken de aandacht van de koper en stimuleren de verkoop. Ze leggen de nadruk op Topaanbiedingen en moedigen kopers aan zich aan te melden voor e-mailnieuwsbrieven, enz. Ze bieden kopers ook een andere manier om in je winkel rond te kijken.

Vertel wat je te melden hebt

Houd het volgende in gedachten als je je imago wilt versterken, bepaalde objecten wilt benadrukken of je beleid duidelijk wilt maken:

 • Meer informatie in de koptekst: Voeg meer tekst en afbeeldingen aan je koptekst toe. Deze staat op elke pagina, waardoor je je nieuwe aanbiedingen of objecten in de uitverkoop beter zichtbaar kunt maken. Het is ook een perfecte manier om kopers attent te maken op speciale aanbiedingen, objecten waarin je bent gespecialiseerd, het laatste nieuws over je winkel (bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent) en andere zaken die met je winkel te maken hebben.

 • Aangepaste pagina's: Je kunt een aangepaste pagina gebruiken om een unieke homepage te maken. Je kunt er ook speciale pagina's mee maken met je beleid, maatoverzicht, enz. Als je kopers bijvoorbeeld willen weten hoe objecten uit een bepaalde rubriek zijn gemaakt of hoe je deze in handen hebt gekregen, kun je een aangepaste pagina maken waarin je deze achtergrondinformatie verstrekt.

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.