Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Kosten voor particuliere verkopers

 

Wanneer je op eBay verkoopt, zijn je objecten zichtbaar voor miljoenen potentiële kopers over de hele wereld. Objecten op eBay aanbieden is gemakkelijk, veilig en vaak gratis. Je krijgt elke maand een aantal gratis aanbiedingen en je betaalt alleen kosten als je object wordt verkocht, als je extra opties toevoegt en als je ervoor kiest je aanbiedingen op een eBay-site te promoten.

Ben je een zakelijke verkoper? Kosten voor zakelijke verkopers verschillen. Lees ons artikel over Kosten voor zakelijke verkopers.

Verkoopcommissie

We brengen eenmaal verkoopcommissie in rekening wanneer je object wordt verkocht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over administratiekosten van derden. We berekenen deze kosten als percentage van het totale verkoopbedrag, plus vaste kosten per bestelling. De variabele verkoopcommissie is 11% over het totale verkoopbedrag tot EUR 1990 en 2% over het gedeelte boven EUR 1990. De vaste kosten per bestelling bedragen EUR 0,05 indien het totaalbedrag van de bestelling minder dan EUR 10,00 bedraagt, anders bedraagt het EUR 0,35.

Het totaalbedrag van de verkoop bestaat uit de objectprijs, verwerkingskosten, de verzendservice die de koper selecteert, btw en eventuele andere toepasselijke kosten.

Een bestelling is een aantal objecten die door dezelfde koper met dezelfde verzendmethode worden gekocht.

Voor aanbiedingen die worden gemaakt in de rubriek Auto's en Motoren, gelden andere kosten.

Als je object niet wordt verkocht, betaal je meestal geen verkoopcommissie. Als je echter je contactgegevens aan een andere gebruiker aanbiedt of daarnaar verwijst, of een koper om zijn of haar contactgegevens vraagt om buiten eBay om te kopen of te verkopen, brengen we wel verkoopcommissie in rekening omdat je dankzij ons contact hebt gemaakt met de koper. In dit geval wordt de verkoopcommissie gebaseerd op een percentage van het hoogste van deze bedragen: vaste prijs, startprijs van veiling, Nu kopen-prijs, minimumverkoopprijs of door koper en verkoper bepaalde prijs.

Zie ons artikel over creditering van kosten voor informatie over de creditering van kosten die je ontvangt wanneer je een volledige terugbetaling aan de koper doet zonder eBay te vragen in te grijpen.

Je eBay-verkoopkosten worden automatisch van je verkoopopbrengsten afgetrokken. Het resterende bedrag maken we over naar je bankrekening.

Je verkoopcommissie wordt weergegeven op je maandelijkse factuur.

Aanbiedingskosten

Je kunt elke maand gratis maximaal 150 aanbiedingen maken of meer als je een eBay-winkel hebt. Je betaalt alleen aanbiedingskosten als je het maandelijkse aantal gratis aanbiedingen hebt bereikt en meer wilt aanbieden. Elke aanbieding die je maakt boven de maandelijkse gratis aanbiedingen kost EUR 0,35. Voor aanbiedingen die worden gemaakt in de rubriek Auto's en Motoren gelden andere kosten. Zie het gedeelte Kosten voor eBay Basiswinkels hieronder voor informatie over gratis aanbiedingen en aanbiedingskosten wanneer je je abonneert op een eBay Basiswinkel.

Aanbiedingskosten worden eenmaal in rekening gebracht wanneer de aanbieding wordt gemaakt, tenzij je ervoor kiest je object handmatig opnieuw aan te bieden. Voor aanbiedingen in veilingvorm die automatisch opnieuw worden aangeboden met de functie voor automatisch opnieuw aanbieden, en voor maandelijkse verlengingen van Geldig tot geannuleerd-aanbiedingen worden geen extra aanbiedingskosten in rekening gebracht en ze tellen niet mee voor je maandelijkse aantal gratis aanbiedingen.

Er zijn verkooplimieten van toepassing en daardoor kun je mogelijk niet elke maand al je gratis aanbiedingen gebruiken.

Kosten voor extra aanbiedingsopties

Door extra aanbiedingsopties toe te voegen kun je je aanbiedingen meer laten opvallen en meer kopers aantrekken. Bepaalde functies zijn gratis, zoals het toevoegen van maximaal 12 foto's, terwijl voor andere, zoals het toevoegen van een ondertitel, extra kosten in rekening worden gebracht.

We brengen kosten voor extra aanbiedingsopties per aanbieding in rekening, ongeacht of het object wordt verkocht. Ze worden slechts eenmaal in rekening gebracht, namelijk wanneer de aanbieding wordt gemaakt of als je ervoor kiest het object handmatig opnieuw aan te bieden.

Aanmelden Beschrijving Kosten voor extra opties per aanbieding

Maximaal 12 foto's

Trek de aandacht van kopers door maximaal 12 foto's aan je aanbieding toe te voegen

Gratis

Een Nu kopen-prijs aan een veilingaanbieding toevoegen

Bied je kopers de mogelijkheid het object voor een vaste prijs te kopen voordat de aanbieding in veilingvorm afloopt. Met een Nu kopen-prijs kun je een object snel voor de juiste prijs verkopen

Gratis

Vetgedrukte titel

Laat je aanbieding in de zoekresultaten opvallen

Gratis

Ondertitel

Laat je object opvallen door een extra regel tekst onder de objecttitel toe te voegen in zoekresultaten

EUR 0,50

Een tweede rubriek toevoegen

Zorg dat je object meer aandacht krijgt door het in twee rubrieken aan te bieden

EUR 0,35

Geplande aanbieding

Maak je aanbieding nu en laat deze op een later tijdstip van je keuze actief worden

EUR 0,20

Houd er rekening mee dat niet alle extra aanbiedingsopties beschikbaar zijn bij elke aanbiedingstool en dat niet alle extra aanbiedingsopties worden weergeven in al onze sites, services, toepassingen en tools.

Kosten voor eBay Basiswinkels

ls je regelmatig een groot aantal objecten aanbiedt, kun je geld besparen met een eBay-winkel. Bekijk de onderstaande tabel voor meer informatie over kosten en gratis aanbiedingen wanneer je je abonneert op een Basiswinkel. De kosten voor extra opties uit de bovenstaande tabel zijn van toepassing.

Kosten voor eBay Basiswinkel

Maandelijkse abonnementskosten

EUR 19,95

Verkoopcommissie

Zoals hierboven omschreven in het gedeelte Verkoopcommissie

Gratis aanbiedingen per maand (veilingen of vaste prijs)

250

Kosten per aanbieding wanneer je je gratis aanbiedingen al hebt gebruikt

Veiling: EUR 0,35

 

Vaste prijs: EUR 0,15

Toegang tot Verkoopmanager en Verkoopmanager Pro maakt ook deel uit van je abonnement op een Basiswinkel.

Kosten van geschil

Wanneer je volgens het eBay-beleid verantwoordelijk bent voor een terugboeking of een ander betwist bedrag, brengen we per geschil EUR 19,36 in rekening.

Internationale kosten

Als je inschrijvingsadres in Nederland ligt, brengen we internationale kosten in rekening als het leveringsadres voor het object (door de koper tijdens de betaling ingevoerd) buiten de Eurozone en Zweden ligt, zoals aangegeven in de onderstaande tabel.

Deze kosten zijn berekend op basis van het totaalbedrag van de verkoop en worden automatisch afgetrokken van je verkoopopbrengsten.

Eurozone en Zweden
  • Europa* (excl. Eurozone, Zweden, Verenigd Koninkrijk)

  • Verenigde Staten en Canada

VK Rest van de wereld

Gratis

1,94%

1,45%

3,99%

* Europa: Albanië, Andorra, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Wit-Rusland, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Faeröer, Georgië, Vaticaanstad, Hongarije, IJsland, Kazachstan, Liechtenstein, Monaco, Moldavië, Montenegro, Noorwegen, Polen, Roemenië, Russische Federatie, San Marino, Servië, Spitsbergen en Jan Mayen, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, Noord-Macedonië

Als je inschrijvingsadres niet in Nederland is, raadpleeg dan de kostenpagina voor het land of de regio waar je bent gevestigd voor informatie over internationale kosten.

Alle kosten die tot aan dit punt op deze pagina worden weergegeven, zijn inclusief Nederlandse btw. Voor verkopers die niet in Nederland woonachtig zijn, kunnen andere btw-tarieven gelden.

Valutaomrekeningskosten van verkoper

Deze kosten worden door eBay S.à r.l. berekend in verband met je gebruik van Betaaldiensten.

Wanneer je aanbiedingen maakt of objecten verkoopt op een internationale eBay-site, kan eBay je saldo naar een andere valuta omrekenen om verschuldigde bedragen te innen of aan jou verschuldigde bedragen uit te betalen.

Als je inschrijvingsadres bijvoorbeeld in Nederland is en je een aanbieding op eBay.com maakt waarvoor je kosten verschuldigd bent (zoals aanbiedingskosten en/of kosten voor extra aanbiedingsopties), rekent eBay het bedrag om van EUR naar USD volgens de transactiewisselkoers op het moment van de aanbieding, zodat we deze kosten kunnen innen. Wanneer het object op eBay.com wordt verkocht, berekent eBay het uitbetalingsbedrag door de verkoopopbrengsten van USD naar EUR om te rekenen volgens de wisselkoers op het moment van de verkoop.

eBay voltooit de omrekening van bedragen volgens de wisselkoers die we hebben ingesteld voor de betreffende valutaomrekening. De wisselkoers van eBay bestaat uit een basiswisselkoers plus omrekeningskosten. De omrekeningskosten zijn een vast percentage dat op de basiswisselkoers wordt toegepast. Deze kosten worden door eBay ingehouden. De basiswisselkoers is een afspiegeling van koersen op internationale valutamarkten die voor de valutacombinatie gelden op de dag van de omrekening of de vorige werkdag. Als wisselkoersen wettelijk zijn vastgesteld, is de basiswisselkoers een afspiegeling van de referentiekoersen van de overheid.

Als je inschrijvingsadres in Nederland is, hanteert eBay 3% aan omrekeningskosten voor verkopers. Dit percentage wordt door eBay ingehouden. Als je inschrijvingsadres niet in Nederland is, raadpleeg dan de kostenpagina voor het land of de regio waar je bent gevestigd voor informatie over je valutaomrekeningskosten voor verkopers.

Overige voorwaarden

We willen altijd duidelijk zijn over de kosten die we in rekening brengen. Dit is dus het enige wat je hoeft te weten:

  • Er kunnen kosten in rekening worden gebracht als je een aanbieding in veilingvorm voortijdig beëindigt

  • Aanbiedingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties gelden voor elke aanbieding die je maakt, worden in rekening gebracht op het moment van aanbieden of handmatig opnieuw aanbieden en worden niet terugbetaald. De kosten zijn gebaseerd op de voorwaarden die gelden wanneer de aanbieding actief wordt en wanneer deze wordt verlengd. Als je meerdere rubrieken selecteert voor je aanbieding, gelden aanbiedingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties voor elke rubriek

  • De kosten op deze pagina zijn van toepassing op aanbiedingen op eBay.nl. Als je een object aanbiedt op een andere eBay-site (bijvoorbeeld eBay.com of eBay.de), kunnen andere kosten van toepassing zijn

  • Als je betalingsmethode mislukt of de account achterstallig is, behouden we ons het recht voor om de services die eBay aan je biedt, te beperken of te schorsen

  • Met verkoperskosten worden geen exclusieve rechten op webpagina's op eBay gekocht. We kunnen, naar eigen inzicht en zonder toestemming van of betaling aan verkopers, op elke eBay-pagina advertenties van derden (inclusief links en verwijzingen ernaar) en aanbiedingen van andere verkopers weergeven

Links naar onze kostenpagina's op internationale sites: Spanje | Frankrijk | ItaliëDuitsland | Verenigde Staten | Australië | Canada | Verenigd Koninkrijk | België | Oostenrijk | Zwitserland | Ierland | Polen | Groot-China | Alle andere landen

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.