Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Kosten voor particuliere verkopers

 

Vanaf 1 juni 2021 veranderen sommige van onze kosten. Zie hieronder voor informatie over deze wijzigingen.
Overzicht van toekomstige kostenwijzigingen
Wijzigen Actueel Vanaf 1 juni

Maandelijkse gratis aanbiedingen

0 (geen inwoner)

Onbeperkt (inwoner)

150

Plaatsingskosten: aanbiedingen met een vaste prijs

Geen winkel (media): EUR 0,16

Geen winkel (overige): EUR 0,37

Basiswinkel (media): EUR 0,11

Basiswinkel (overige): EUR 0,16

Geen winkel: EUR 0,35

Basiswinkel: EUR 0,15

Plaatsingskosten: veilingaanbiedingen

Varieert

EUR 0,35

Ondertitel

Vaste prijs: EUR 0,63

Veiling: EUR 0,21

EUR 0,50

Ondertitel

Vaste prijs: EUR 0,63

Veiling: EUR 0,21

EUR 0,50

Geplande aanbieding

EUR 0,11

EUR 0,20

Maandabonnement op Basiswinkel

EUR 17

EUR 19,95

Gratis aanbiedingen voor Basiswinkel

0

250

Wanneer je op eBay verkoopt, zijn je objecten zichtbaar voor miljoenen potentiële kopers over de hele wereld. Objecten op eBay aanbieden is gemakkelijk, veilig en vaak gratis. Je krijgt elke maand een aantal gratis aanbiedingen en je betaalt alleen kosten als je object wordt verkocht, als je extra opties toevoegt en als je ervoor kiest je aanbiedingen op een eBay-site te promoten.

Ben je een zakelijke verkoper? Kosten voor zakelijke verkopers verschillen. Lees ons artikel over Kosten voor zakelijke verkopers.

Verkoopcommissie

Wanneer je object wordt verkocht, betaal je 10% van de uiteindelijke verkoopprijs van het object. We noemen dit verkoopcommissie. Voor aanbiedingen die worden gemaakt in de rubriek Auto's en Motoren, gelden andere kosten.

Als je object niet wordt verkocht, betaal je meestal geen verkoopcommissie. Als je echter je contactgegevens aan een andere gebruiker aanbiedt of daarnaar verwijst, of een koper om zijn of haar contactgegevens vraagt om buiten eBay om te kopen of te verkopen, brengen we wel verkoopcommissie in rekening omdat je dankzij ons contact hebt gemaakt met de koper. In dit geval wordt de verkoopcommissie gebaseerd op een percentage van het hoogste van deze bedragen: vaste prijs, startprijs van veiling, Nu kopen-prijs, minimumverkoopprijs of door koper en verkoper bepaalde prijs.

Zie ons artikel over creditering van kosten voor informatie over de creditering van kosten die je ontvangt wanneer je een volledige terugbetaling aan de koper doet zonder eBay te vragen in te grijpen.

Als de koper om de een of andere reden niet betaalt, moet je de verkoop annuleren of dit als een onbetaald object melden om een creditering van de verkoopcommissie te ontvangen.

Je verkoopcommissie wordt weergegeven op je maandelijkse factuur.

Aanbiedingskosten

Je kunt elke maand gratis maximaal 150 aanbiedingen maken of meer als je een eBay-winkel hebt. Je betaalt alleen aanbiedingskosten als je het maandelijkse aantal gratis aanbiedingen hebt bereikt en meer wilt aanbieden. Elke aanbieding die je maakt boven de maandelijkse gratis aanbiedingen kost EUR 0,35. Voor aanbiedingen die worden gemaakt in de rubriek Auto's en Motoren gelden andere kosten. Zie het gedeelte Kosten voor eBay Basiswinkels hieronder voor informatie over gratis aanbiedingen en aanbiedingskosten wanneer je je abonneert op een eBay Basiswinkel.

Aanbiedingskosten worden eenmaal in rekening gebracht wanneer de aanbieding wordt gemaakt, tenzij je ervoor kiest je object handmatig opnieuw aan te bieden. Voor aanbiedingen in veilingvorm die automatisch opnieuw worden aangeboden met de functie voor automatisch opnieuw aanbieden, en voor maandelijkse verlengingen van Geldig tot geannuleerd-aanbiedingen worden geen extra aanbiedingskosten in rekening gebracht en ze tellen niet mee voor je maandelijkse aantal gratis aanbiedingen.

Er zijn verkooplimieten van toepassing en daardoor kun je mogelijk niet elke maand al je gratis aanbiedingen gebruiken.

Verkoopvorm Aanbiedingskosten (per aanbieding) zonder winkel
Nu Vanaf 1 juni 2021

Maandelijkse gratis aanbiedingen

0

150

Vaste prijs

EUR 0,00 (binnenlandse aanbiedingen)

 

Kosten variëren voor buitenlandse aanbiedingen (zie onderstaande tabel)

EUR 0,35

Veiling

EUR 0,35

Huidige plaatsingskosten tot 31 mei 2021

Gratis aanbiedingen: als je objecten aanbiedt op eBay.nl en je geregistreerde adres in Nederland ligt, hoef je geen plaatsingskosten te betalen.

Aanbiedingen met een vaste prijs

Onderstaande plaatsingskosten blijven gelden voor verkopers met een adres in het buitenland.

 

Mediarubrieken*

Alle andere rubrieken

Zonder winkel

EUR 0,16

EUR 0,37

Basiswinkel

EUR 0,11

EUR 0,16

* Mediarubrieken zijn: rubriek Muziek, CD's, platen (behalve: Tickets en kaartjes); rubriek Videospellen en consoles, en de rubrieken DVD en Film en Boeken, strips en tijdschriften.

Opmerking: de plaatsingskosten voor aanbiedingen met meerdere objecten zijn afhankelijk van het aantal aangeboden objecten en de opgegeven vaste prijs.

Plaatsingskosten voor veilingen

Verkoopprijs Alle rubrieken*

EUR 0,01 - EUR 1,00

EUR 0,16

EUR 1,01 - EUR 9,99

EUR 0,37

EUR 10,00 - EUR 24,99

EUR 0,53

EUR 25 en hoger

EUR 1,05

* Behalve voertuigrubrieken die een speciaal tarief hebben

Kosten voor extra aanbiedingsopties

Door extra aanbiedingsopties toe te voegen kun je je aanbiedingen meer laten opvallen en meer kopers aantrekken. Bepaalde functies zijn gratis, zoals het toevoegen van maximaal 12 foto's, terwijl voor andere, zoals het toevoegen van een ondertitel, extra kosten in rekening worden gebracht.

We brengen kosten voor extra aanbiedingsopties per aanbieding in rekening, ongeacht of het object wordt verkocht. Ze worden slechts eenmaal in rekening gebracht, namelijk wanneer de aanbieding wordt gemaakt of als je ervoor kiest het object handmatig opnieuw aan te bieden.

Aanmelden Beschrijving Kosten voor extra opties per aanbieding

Maximaal 12 foto's

Trek de aandacht van kopers door maximaal 12 foto's aan je aanbieding toe te voegen

Gratis

Een Nu kopen-prijs aan een veilingaanbieding toevoegen

Bied je kopers de mogelijkheid het object voor een vaste prijs te kopen voordat de aanbieding in veilingvorm afloopt. Met een Nu kopen-prijs kun je een object snel voor de juiste prijs verkopen

Gratis

Vetgedrukte titel

Laat je aanbieding in de zoekresultaten opvallen

Gratis

Ondertitel

Laat je object opvallen door een extra regel tekst onder de objecttitel toe te voegen in zoekresultaten

Vanaf 1 juni: EUR 0,50

 

Nu:

Veiling: EUR 0,21

Vaste prijs: EUR 0,63

Een tweede rubriek toevoegen

Zorg dat je object meer aandacht krijgt door het in twee rubrieken aan te bieden

Vanaf 1 juni: EUR 0,35

 

Nu: kosten vermenigvuldigen met 2

Geplande aanbieding

Maak je aanbieding nu en laat deze op een later tijdstip van je keuze actief worden

Vanaf 1 juni: EUR 0,20

 

Nu: EUR 0,11

Houd er rekening mee dat niet alle extra aanbiedingsopties beschikbaar zijn bij elke aanbiedingstool en dat niet alle extra aanbiedingsopties worden weergeven in al onze sites, services, toepassingen en tools.

Kosten voor eBay Basiswinkels

Als je regelmatig een groot aantal objecten aanbiedt, kun je geld besparen met een eBay-winkel. Bekijk de onderstaande tabel voor meer informatie over kosten en gratis aanbiedingen wanneer je je abonneert op een Basiswinkel. De kosten voor extra opties uit de bovenstaande tabel zijn van toepassing.

Kosten voor eBay Basiswinkel

 

Nu

Vanaf 1 juni 2021

Maandelijkse abonnementskosten

EUR 17

EUR 19,95

Verkoopcommissie

10% van de uiteindelijke verkoopprijs, exclusief verzendkosten

Gratis aanbiedingen per maand (veilingen of vaste prijs)

0

250

Kosten per aanbieding wanneer je je gratis aanbiedingen al hebt gebruikt

EUR 0,00 (binnenlandse aanbiedingen)

 

Kosten voor niet-binnenlandse aanbiedingen verschillen (zie het gedeelte Huidige kosten hierboven)

Veiling: EUR 0,35

 

Vaste prijs: EUR 0,15

Toegang tot Verkoopmanager en Verkoopmanager Pro maakt ook deel uit van je abonnement op een Basiswinkel.

Je kosten betalen

We e-mailen je een maandelijkse factuur met details van je kosten, inclusief verkoopcommissie, aanbiedingskosten, kosten voor extra aanbiedingsopties en details van eventuele crediteringen die je hebt ontvangen. Je kunt de kosten betalen via je automatische betalingsmethode in ons bestand of je kunt een eenmalige betaling doen met PayPal, een creditcard of automatische incasso.

Een eenmalige betaling doen

Tip: je moet de eenmalige betaling ten minste 5 dagen vóór de vervaldatum op je factuur doen.

Overige voorwaarden

We willen altijd duidelijk zijn over de kosten die we in rekening brengen. Dit is dus het enige wat je hoeft te weten:

  • Alle kosten op deze pagina zijn inclusief btw. Voor verkopers die niet in Nederland woonachtig zijn, kunnen andere btw-tarieven gelden

  • Er kunnen kosten in rekening worden gebracht als je een aanbieding in veilingvorm voortijdig beëindigt

  • Aanbiedingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties gelden voor elke aanbieding die je maakt, worden in rekening gebracht op het moment van aanbieden of handmatig opnieuw aanbieden en worden niet terugbetaald. De kosten zijn gebaseerd op de voorwaarden die gelden wanneer de aanbieding actief wordt en wanneer deze wordt verlengd. Als je meerdere rubrieken selecteert voor je aanbieding, gelden aanbiedingskosten en kosten voor extra aanbiedingsopties voor elke rubriek

  • De kosten op deze pagina zijn van toepassing op aanbiedingen op eBay.nl. Als je een object aanbiedt op een andere eBay-site (bijvoorbeeld eBay.com of eBay.de), kunnen andere kosten van toepassing zijn

  • Als je betalingsmethode mislukt of de account achterstallig is, behouden we ons het recht voor om de services die eBay aan je biedt, te beperken of te schorsen

  • Met verkoperskosten worden geen exclusieve rechten op webpagina's op eBay gekocht. We kunnen, naar eigen inzicht en zonder toestemming van of betaling aan verkopers, op elke eBay-pagina advertenties van derden (inclusief links en verwijzingen ernaar) en aanbiedingen van andere verkopers weergeven

Contact opnemen met Klantenservice

Als je meer hulp nodig hebt of nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.