Hulp
Hulp
Zoeken in Hulp-pagina's 
(Hiermee wordt niet naar objecten of producten gezocht)
 ZoekenTips
Voorbeeld: 'betalingsmethoden'

Beleid voor feedbackchantage

Kopers mogen niet dreigen met negatieve feedback of lage gedetailleerde verkopersbeoordelingen om iets te krijgen wat niet is inbegrepen in de oorspronkelijke aanbieding. Verkopers mogen geen positieve feedback van kopers eisen.

Ons feedbacksysteem is belangrijk om eBay een veilige en betrouwbare handelsplaats te houden. We willen dan ook zorgen dat het niet wordt misbruikt.

Wat houdt het beleid in?

Kopers mogen het volgende niet doen:

  • Dreigen met negatieve feedback of lage gedetailleerde verkopersbeoordelingen om verkopers ergens toe te dwingen. Kopers mogen bijvoorbeeld niet dreigen met negatieve feedback om de verkoper te laten betalen voor retourzending, terwijl in het retourbeleid van de verkoper staat dat retourzendingen niet gratis zijn.

Verkopers mogen het volgende niet doen:

  • Eisen dat kopers gekochte objecten pas ontvangen als ze iets met feedback hebben gedaan. Een koper moet bijvoorbeeld positieve feedback en hogere gedetailleerde verkopersbeoordelingen geven voordat het object wordt verzonden.

  • Terugbetaling, andere financiële compensatie of extra objecten of services buiten de oorspronkelijke aanbieding aanbieden als kopers specifieke feedback geven of negatieve of neutrale feedback herzien.

Als je van mening bent dat een lid dit beleid zou hebben overtreden, kun je contact met ons opnemen om het probleem te melden.

Activiteiten die niet voldoen aan het eBay-beleid, kunnen leiden tot diverse maatregelen. Zo kunnen we aanbiedingen beëindigen of annuleren, feedback verwijderen, koop- of verkoopbeperkingen opleggen en een account schorsen. Betaalde kosten in verband met aanbiedingen of accounts waarop we maatregelen nemen, worden niet terugbetaald of anderszins op je account gecrediteerd.

Waarom heeft eBay dit beleid opgesteld?

Met dit beleid kunnen we het vertrouwen tussen kopers en verkopers behouden en de integriteit van het eBay-feedbacksysteem garanderen.

Contact met ons opnemen

Heb je een vraag? Wij kunnen je helpen.

 Contact opnemen

Vraag het aan andere leden

Krijg hulp van andere eBay-leden. Ga naar het Antwoordcentrum om een vraag te stellen.