Doorgaan naar hoofdinhoud
Algemene zoektips

Probeer verschillende trefwoorden
Er zijn veel woorden waarmee je een object kunt omschrijven. Bedenk welke woorden een verkoper zou kunnen gebruiken voor het object waarnaar je op zoek bent. Probeer verschillende opties en combinaties, maar gebruik slechts 2 of 3 woorden tegelijkertijd zodat je uiteenlopende resultaten krijgt.

Probeer woorden die hetzelfde betekenen
Je krijgt bijvoorbeeld twee verschillende lijsten met objecten wanneer je op bruidskleed en trouwjurk zoekt.

Gebruik specifieke in plaats van algemene woorden
Bij een zoekopdracht voor Beatles-poster worden bijvoorbeeld specifiekere objecten opgehaald dan bij een zoekopdracht voor Beatles.

Geef voor een betere overeenkomst een datum, kleur of merk op
Typ bijvoorbeeld niet alleen Barbie in het zoekvak als je op zoek bent naar een bepaald Barbie-object. Als je alleen poppen met een rode jurk wilt, typ je: Barbie rode jurk. Wees specifiek en definieer zoekopdrachten zo duidelijk mogelijk!

Zoek in titels en beschrijvingen voor meer zoekresultaten
Bij zoekopdrachten wordt altijd op trefwoord gezocht in de titel van de aangeboden objecten. Vink het vakje Titel en beschrijving aan om ook op objectbeschrijvingen te zoeken. Zodoende krijg je veel meer resultaten.

Wees voorzichtig met het gebruik van woorden als 'en', 'of' en 'de'/'het'
De zoekmachine van eBay zoekt naar en, of, en de/het zoals bij ieder ander woord. Gebruik en, of, en de/het alleen als je op zoek bent naar objecten met titels die deze woorden bevatten, zoals Corry en de Rekels of Erik en het klein insectenboek.

Gebruik geen overbodige leestekens
Gebruik alleen leestekens in een zoekopdracht als je denkt dat deze voorkomen in de titel of beschrijving van het object waarnaar je op zoek bent, zoals 't-shirt', 'N-Sync' en 'Dr. Watson'.

Blader door objecten
Als je niet op zoek bent naar een specifiek object, kom je soms verrassende dingen tegen tijdens het bladeren door pagina's met aanbiedingen in rubrieken.