Nieuwe functies voor eBay-winkels

Wat je moet weten

Jouw winkel is de thuisbasis van jouw merk op eBay. Het is meer dan een venster waar kopers door je aanbiedingen kunnen kijken; het is een tool om je merk op te bouwen, met je kopers te communiceren en je bedrijf te laten groeien. We blijven investeren in verbeteringen voor eBay-winkels om er een onmisbare tool van te maken waarmee je je bedrijf op en buiten eBay kunt laten groeien.

  • Er zijn nu meer manieren om je verhaal te vertellen en je merk op te bouwen via je winkel, waaronder een nieuw tabblad Over (beschikbaar in de komende maanden).
  • Je hebt meer manieren om verkeer naar je winkel te leiden, waaronder een eenvoudigere manier om nieuwsbrieven op maat te maken en kopers te laten kiezen of ze die willen ontvangen.
  • Binnenkort kun je je winkel beheren via een speciaal tabblad in de Verkopershub.
  • In de komende weken zul je nieuwe functies zien waarmee je kopers kunt overtuigen als ze eenmaal in je winkel zijn. Denk hierbij aan uitgelichte producten, visuele navigatie voor je categorieën, klikbare marketingbanners en aangepaste beleidsblokken.

Een moderne winkelervaring; voor jou en je kopers

Je hebt misschien al enkele verbeteringen opgemerkt in de manier waarop jij en je kopers eBay-winkels ervaren. Met vereenvoudigde ontwerpen en een aankomend speciaal tabblad Winkels in Verkopershub, worden Winkels voor je kopers eenvoudiger te vinden en voor jou eenvoudiger te onderhouden.

Een vereenvoudigd en modern ontwerp

Het afgelopen jaar hebben winkels een nieuw, vereenvoudigd ontwerp gekregen waarmee je kopers kunt benaderen, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. 

Winkels zijn ook uitgebreid van alleen de desktop naar het mobiele web en de eBay-app. Toen Winkels vorig jaar beschikbaar werd op de eBay-app, zagen verkopers die naar het nieuwe ontwerp migreerden gemiddeld 20% meer verkeer vanuit de app.* 

Dat toegenomen verkeer kan zich vertalen in meer verkopen. 

We blijven de winkelervaring bijwerken en vereenvoudigen, zodat meer kopers in de winkel kunnen browsen en jij van meer potentiële verkopen geniet. 


Meer manieren om jouw verhaal te vertellen

Jouw winkel moet jouw unieke identiteit en merk weerspiegelen. Onlangs hebben we nieuwe manieren geïntroduceerd waarmee je je winkel helemaal eigen kunt maken.

Upload jouw logo en eigen banner

Je kunt je eigen huisstijl naar je winkel uploaden, inclusief je logo en een unieke banner. Door je huisstijl toe te voegen, maak je een goede eerste indruk. Bovendien helpt het eBay ook om verkeer naar je winkel terug te leiden, doordat je logo bijvoorbeeld in je aanbiedingen wordt weergegeven.

Voeg je verhaal toe in het nieuwe tabblad Over

Als onderdeel van de nieuwe vormgeving van de winkel, zie je binnenkort een nieuw tabblad Over. Gebruik deze ruimte om een beschrijving van je merk of bedrijf toe te voegen en het verhaal van je bedrijf te vertellen. Door je verhaal te vertellen, bouw je vertrouwen op bij je kopers en laat je ze meer weten over bij wie ze kopen.

Meer manieren, en minder moeite, om kopers naar je winkel te krijgen

Meer verkeer naar je winkel betekent meer potentiële verkoop. Wij willen je op weg helpen naar succes door je meer manieren te geven om kopers in je winkel te laten winkelen.

Meer zichtbaarheid voor jouw Winkel

Wanneer je je persoonlijke huisstijl uploadt, tonen we de link en het logo van je winkel op je aanbiedingen. Zo kunnen kopers je winkel gemakkelijk vinden. 

Als je alle informatie invult, logo's en banners toevoegt en hoge verkopersnormen hanteert, is de kans groter dat je winkel wordt weergegeven. 

Nieuwsbrieven voor eBay-winkels

Met nieuwsbrieven voor eBay-winkels kun je aangepaste campagnes maken en verzenden naar kopers die zich hebben opgegeven voor je nieuwsbrief.

Vanaf nu heb je een vernieuwde tool voor nieuwsbrieven die effectiever en gebruiksvriendelijker is. Met deze nieuwe tool kun je in enkele minuten moderne, aantrekkelijke nieuwsbrieven maken. Kies een van onze kant-en-klare sjablonen, pas deze aan je merk en boodschap aan en kies hoe vaak je de nieuwsbrief wilt versturen.  

Bekijk meer informatie over nieuwsbrieven voor je eBay-winkel.

Het is nu gemakkelijker voor kopers om te kiezen om je nieuwsbrief te ontvangen

Kopers kunnen je winkel nu al bij hun favorieten opslaan. Als ze op Opslaan klikken, kunnen ze nu ook kiezen om je nieuwsbrieven te ontvangen. In het vereenvoudigde, moderne ontwerp van je winkel kun je deze optie direct op je aanbiedingen zetten, waardoor het voor kopers gemakkelijker dan ooit is om te kiezen voor je nieuwsbrief.


Volgende stappen voor winkels

Winkels zijn voortdurend in ontwikkeling om je meer functies te bieden waarmee je jouw bedrijf kunt laten groeien. Je zult verbeteringen blijven zien in de functies die we tot nu toe hebben gelanceerd, evenals meer spannende updates.

In de komende weken zul je ook nieuwe functies zien waarmee je kopers nog beter kunt betrekken bij je winkel, zoals:

  • Beheer je winkel via een speciaal tabblad in de Verkopershub: Het wordt eenvoudiger dan ooit om je winkel te beheren, met een speciaal tabblad Winkels in de Verkopershub. Voeg je logo toe en pas je winkel aan; en dit alles vanaf één gemakkelijk toegangspunt.
  • Producten in de kijker zetten: Kies de producten die je wilt laten zien. Kopers zullen ze zien in een speciale module bovenaan in je winkel.
  • Markeer je categorieën voor eenvoudige, visuele navigatie: Kies welke categorieën de aandacht moeten trekken en geef je kopers een snelle, visuele manier om te navigeren door wat je aanbiedt.
  • Marketingbanners: Maak klikbare marketingbanners om de aandacht van kopers te trekken en producten, verkopen of promoties onder de aandacht te brengen.
  • Stel verwachtingen met aangepaste beleidsblokken: Laat kopers weten wat ze kunnen verwachten als het gaat om zaken als verzending, retourzendingen of garantieservices. 
  • Aanmelden voor nieuwsbrief via uw tabblad Over: In de komende weken zal het tabblad Over van je winkel een nieuwe knop krijgen om kopers aan te moedigen zich in te schrijven voor je nieuwsbrieven.

Volgende stappen

Als je al een winkelabonnee bent, ga dan naar je Winkel om te zien hoe eenvoudig het is om je winkel bij te werken en te ontwerpen. Zorg ervoor dat je je logo en een aangepaste banner toevoegt, het tabblad  Over van je winkel invult en je aangepaste nieuwsbrieven maakt.  

Als je nog geen winkelabonnement hebt, kom dan meer te weten over de voordelen.*Gebaseerd op gegevens van verkopers op alle eBay-sites in december 2020.
**Gebaseerd op gegevens van verkopers op eBay.com tussen januari en november 2020.