Specificaties

Herinneringen aan recente vereisten en nieuwe specificaties

Wat je moet weten

We hebben onlangs aangekondigd dat er vanaf 22 februari 2021 nieuwe vereisten gelden voor specificaties. Ook zijn er wijzigingen in variatiedetails voor aanbiedingen met meerdere variaties. Begin mei 2021 voegen we bovendien nieuwe specificaties toe aan sommige categorieën.

Volledige en correcte specificaties (zowel vereist als aanbevolen) zijn essentieel om je aanbiedingen beter te laten scoren in de zoekresultaten op eBay en externe zoekmachines. Hoe meer gegevens je verstrekt, hoe beter we je aanbiedingen kunnen afstemmen op wat kopers zoeken. Lees meer over de recente en toekomstige vereisten voor specificaties, en over de tools en functies die je kunt gebruiken om je specificaties actueel te houden.

Nieuwe specificaties zijn begin mei 2021 beschikbaar

We voegen nieuwe specificaties toe aan de onderstaande categorieën. Deze nieuwe specificaties zijn nu nog niet vereist, maar staan in het aanbiedingsproces vermeld als Binnenkort Vereiste specificaties voor begin mei. 

Kleding, schoenen en accessoires
Verzamelobjecten
Media
Muziekinstrumenten
Onderdelen en toebehoren
Sportartikelen

Je zult meer updates zien wanneer deze specificaties beschikbaar worden, waaronder de datum waarop ze vereist zijn. We raden je desondanks sterk aan om de nieuwe Binnenkort Vereiste specificaties aan je aanbiedingen toe te voegen zodra je ze in het aanbiedingsproces ziet staan. 

Een herinnering over recente vereisten voor specificaties

Onlangs hebben we aangegeven dat er vanaf 22 februari 2021 nieuwe vereisten gelden voor specificaties. Als je deze ontbrekende specificaties nog niet aan je relevante aanbiedingen hebt toegevoegd, moet je dit zo snel mogelijk doen. Bekijk meer informatie over de recente vereisten voor specificaties.

Tools en functies om ontbrekende specificaties toe te voegen

Het is cruciaal voor de zichtbaarheid van je aanbiedingen om de specificaties up-to-date te houden. We bieden een aantal hulpmiddelen om het vinden en toevoegen van ontbrekende specificaties te vergemakkelijken.

  • Optiseller Aspect Finder+.  Je kunt nu tot 30 juni 2021 gratis gebruik maken van Optiseller, met dank aan eBay. Deze tool helpt je om ontbrekende Vereiste en Binnenkort Vereiste specificaties te identificeren en bij te werken. *Algemene voorwaarden zijn van toepassing.
  • Bestand downloaden/uploaden. Deze tool is beschikbaar op de pagina Actieve Aanbiedingen van de Verkopershub. Hiermee kun je een Excel-bestand van je aanbiedingen downloaden, ontbrekende specificaties identificeren en bulksgewijs bijwerken, en het bestand opnieuw uploaden om de wijzigingen toe te passen.
  • Specificaties bulksgewijs bewerken. Wanneer je specificaties toevoegt op de pagina Actieve Aanbiedingen in de Verkopershub, kun je meerdere aanbiedingen selecteren en op de knop ‘Specificaties toevoegen’ klikken. Al je geselecteerde aanbiedingen worden dan in een pop-upvenster geladen, waar je ze één voor één kunt bekijken en ontbrekende specificaties kunt toevoegen.
  • Snelle filters. Als je aanbiedingen hebt waarin Vereiste, Binnenkort Vereiste of Aanbevolen specificaties ontbreken, dan staan er snelle filters op de pagina Actieve Aanbiedingen in de Verkopershub..
  • Functie Binnenkort Vereist. Als je een nieuwe aanbieding maakt, of een bestaande wijzigt, zie je in het aanbiedingsproces dat specificaties Binnenkort Vereist zijn. Er staat hier ook aangegeven op welke datum deze specificaties toegevoegd moeten zijn.
  • Taakherinneringen in Verkopershub en Mijn eBay. Als je aanbiedingen hebt waarin Vereiste, Binnenkort Vereiste of Aanbevolen specificaties ontbreken, zie je de bijbehorende taken in de Verkopershub, of bijbehorende modules in Mijn eBay - Verkoopoverzicht.
  • Rangschikking specificaties. Deze rangschikking verschijnt in het aanbiedingsproces en geeft aanwijzingen over welke niet-vereiste specificaties je kopers zoeken.

Veranderingen voor variatiedetails voor aanbiedingen met verschillende variaties

Als onderdeel van onze updates voor specificaties, herzien we regelmatig de beschikbare variatiedetails voor aanbiedingen met verschillende variaties. Deze updates geven verduidelijking over welke variaties het beste werken als één aanbieding en welke objecten meer kans hebben om op te vallen als afzonderlijke aanbiedingen.Ze helpen ook om je aanbiedingen met meerdere variaties in de juiste zoekopdrachten te laten zien.

Je kunt hierdoor een foutmelding krijgen bij het bijwerken van aanbiedingen met variatiedetails die niet langer geldig zijn. Lees meer over aanbiedingen met verschillende variaties en hoe deze wijzigingen van invloed kunnen zijn op je aanbiedingen


Volgende stappen

Als je de nieuwe vereisten voor specificaties ziet verschijnen in een categorie waarin je verkoopt, voeg deze dan toe aan je bestaande aanbiedingen om de zichtbaarheid te verbeteren. Je wordt ook gevraagd om nieuwe vereiste specificaties toe te voegen wanneer je aanbiedingen in die categorieën maakt.