Nieuwe specificatievereisten en tools

Wat je moet weten:

 

  • We voegen nieuwe tools toe om je te helpen ontbrekende specificaties te vinden en toe te voegen, en je aanbiedingen te optimaliseren.

  • Er komen op 9 september 2020 nieuwe specificatie vereisten in bepaalde rubrieken.

Nieuwe hulpmiddelen voor specificaties

Je weet waarschijnlijk al dat het van groot belang is dat je aanbiedingen volledige (vereiste en aanbevolen) specificaties bevatten om je positie in zoekresultaten op eBay en in externe zoekmachines te verbeteren. Hoe meer informatie je ons geeft over wat je verkoopt, hoe beter we je object namelijk kunnen afstemmen op wat een koper zoekt. Om je hierbij te helpen introduceren we enkele nieuwe functies en tools die je helpen je aanbiedingen te optimaliseren en te voldoen aan onze specificatievereisten.

Bekijk het overzicht van de nieuwe functies hieronder.

De betreffende rubrieken:

Deze functie is beschikbaar in de Verkopershub en in het aanbiedingsproces en geeft informatie over nieuwe specificatievereisten, inclusief de datums waarop deze vereisten verplicht worden voor je huidige aanbiedingen.

Je kunt specificaties snel in meerdere aanbiedingen tegelijk bijwerken met behulp van een optie voor bulkaanbiedingen op de pagina Actieve aanbiedingen van de Verkopershub. Selecteer de aanbiedingen die je wilt bijwerken en voeg de relevante specificaties aan meerdere aanbiedingen tegelijk toe.

Er zijn filters beschikbaar in de Verkopershub die je helpen aanbiedingen met ontbrekende vereiste specificaties te vinden.

Met deze herinneringen op het tabblad Overzicht van de Verkopershub word je geïnformeerd wanneer in je aanbiedingen vereiste specificaties ontbreken.

eBay biedt je de mogelijkheid Optiseller Aspect Finder+ tot ten minste 31 december 2020 gratis te gebruiken* om je aanbiedingen automatisch te controleren.** Tijdens deze controle worden automatisch ontbrekende vereiste specificaties en aanbevolen waarden gevonden. Jij of je provider van aanbiedingsservices kan de ontbrekende specificaties dan gemakkelijk bijwerken.

We hebben onlangs aangekondigd dat je vanaf 9 september 2020 in de onderstaande rubrieken bepaalde specificaties moet vermelden. Na deze datum kun je geen nieuwe, opnieuw aangeboden of herziene aanbiedingen in de volgende rubrieken meer publiceren zonder de vereiste specificaties.

Huis en tuin

Elektronica

Horloges

Bedrijf, kantoor en industrie

Sportartikelen

 

Als je wilt zien welke van je aanbiedingen moeten worden bijgewerkt, ga je nu naar de Verkopershub. Lees over de specificaties die al vereist zijn in bepaalde rubrieken.

Binnenkort vereist

De betreffende rubrieken:

We voegen begin oktober nieuwe specificaties toe in de onderstaande rubrieken. Deze specificaties zijn nu nog niet vereist, maar worden gemarkeerd als Binnenkort vereist en er wordt een datum vermeld vanaf wanneer ze wel vereist zijn. We raden je ook aan de binnenkort verplichte specificaties zo snel mogelijk aan de relevante aanbiedingen toe te voegen. Hoe meer informatie je ons geeft over wat je verkoopt, hoe beter we je object kunnen afstemmen op wat kopers zoeken. Hoe meer specificaties je toevoegt, inclusief aanbevolen specificaties, hoe groter de kans dat je veel in zoekresultaten wordt weergegeven. Specificaties krijgen nu een score op basis van vraaggegevens van kopers. Deze gegevens zijn afkomstig uit zoekopdrachten op de site van de afgelopen 30 dagen. De scores helpen je vereiste en niet-vereiste specificaties te vinden die relevant zijn voor je potentiële kopers en ze een prioriteit te geven.

Bedrijf, kantoor en industrie

Huis en tuin

Sportartikelen

Gezondheid en verzorging

Kleding, schoenen en accessoires

Muziekinstrumenten

Nieuwe specificaties toevoegen

  • Functie 'Binnenkort vereist'. Deze functie is nu in het aanbiedingsproces beschikbaar wanneer je een object herziet of aanbiedt met specificaties die binnenkort vereist zijn. In de Verkopershub kun je ook informatie krijgen over wanneer de nieuwe specificatievereisten voor je huidige aanbiedingen ingaan. Op de pagina Actieve aanbiedingen zie je het filter Specificaties - Binnenkort vereist, waarmee je deze aanbiedingen snel kunt vinden en ze vervolgens vóór de vereiste datum kunt bijwerken. Als je aanbiedingen hebt met ontbrekende specificaties die binnenkort vereist zijn, zie je dit als een taak op de pagina Overzicht. Je ziet deze informatie ook in een speciale kolom op het tabblad Actieve aanbiedingen.

  • Specificatiescores. Deze scores worden in het aanbiedingsproces weergegeven en begeleiden je bij het opgeven van de specificaties waar je kopers naar zoeken. De scores helpen je de niet-vereiste specificaties te vinden die relevant zijn voor je potentiële kopers en ze een prioriteit te geven. De scores worden gebaseerd op vraaggegevens van kopers. Deze gegevens zijn afkomstig uit zoekopdrachten op de site van de afgelopen 30 dagen. Binnen elke sectie met specificaties staan de belangrijkste specificaties bovenaan. Als je deze specificaties vermeldt, vergroot je de zichtbaarheid van je product, vooral wanneer kopers de filters van het navigatiemenu aan de linkerzijde gebruiken. 

  • Functie 'Specificaties downloaden/uploaden'. Met deze functie, die beschikbaar is op de pagina Actieve aanbiedingen van de Verkopershub, kun je een Excel-bestand met je aanbiedingen downloaden dat informatie over specificaties bevat. Je kunt offline wijzigingen in het bestand aanbrengen door beschikbare waarden in het bestand te selecteren en je kunt zien welke specificaties vereist, aanbevolen en optioneel zijn. Vervolgens kun je het bestand weer uploaden om je aanbiedingen bulksgewijs bij te werken. 

  • Specificaties bulksgewijs bewerken. Gebruik de optie voor bulkaanbiedingen om snel specificaties bij te werken op de pagina Actieve aanbiedingen van de Verkopershub.  Selecteer de aanbiedingen die je wilt bijwerken en voeg de relevante specificaties aan meerdere aanbiedingen tegelijk toe.

  • Taakherinneringen in de Verkopershub. Met deze herinneringen op het tabblad Overzicht van de Verkopershub word je geïnformeerd wanneer er in je aanbiedingen vereiste specificaties ontbreken.

Opmerking: wanneer we bestaande specificaties aanpassen aan de nieuwe bepalingen, passen we ze automatisch in je aanbiedingen aan wanneer je deze verlengt, opnieuw aanbiedt of herziet. Als de specificatie is veranderd en er geen exacte overeenkomst is, doen we dit niet en moet je deze aanbiedingen bijwerken.

Bezoek de Verkopershub

Zoals gezegd in ons nieuws voor verkopers van februari, kun je nu op twee plaatsen in de Verkopershub zien in welke van je actieve aanbiedingen specificaties ontbreken: in mijn eBay en de eBay-app.